reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

Witajcie kochane!!!

Ja tylko na chwilkę,niedługo położna przyjdzie:))
U nas ok.,Karolek też, jest taaaki słodki... Widzę,że baby już wkrótce urodzi,trzymam kciuki!
Pozostałym życzę cierpliwości-już nie długo i WY będziecie tulić swoje kruszynki.A teraz korzystajcie z całych,przespanych nocy-bo u mnie to od 2.30 przez dwie godz.-Karolek robi już sobie ranek.A potem zasypia i śpi do 9-10...

Pozdrawiam!!!

reklama
dzien dobry
Tylko ja nie mam na jakie zmienić. już myślałam o Liwii:-) albo Lence... tylko Lenka z nazwiskiem mi nie brzmi coś...

to co, że Lenka z nazwiskiem sie nie je. przecież za dwadzieścia parę lat wyjdzie za mąż i je zmieni :-D, a skąd wiesz, że nowe będzie pasowało do imienia?! A tak serio, to czlowiek strasznie szybko sie przyzwyczaja do brzmienia imienia z nazwiskiem i ani troche to juz wtedy nie razi... Poza tym, ja w Ciebie wierzę, że jak już wyskoczy to wymyślisz jeszcze cosik innego i o!

PNEUMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! od 8.01 PNEUMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!! zalamie sie! zabijeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ide czytac!

Doczytałam Was uffffffff

A ja dziś troszku wrażeń miałam, wylądowałam nawet na IP ale od początku. Pojechałam na wizyte z mamcią bo mężulina naprawiał z tatą samochód. Wizyta udana :-) maluszek waży ok 3300 (+/-20%), główka już niziutko bardzo. No i ten pessar miałam ściągany, uczucie nieprzyjemne ale strasznie się cieszę że już nie jestem 'zakorkowana' - teraz w każdej chwili może się zacząć, ale mogę i przenosić (słowa gin) - zaleciła nam sexik:-). Wyniki badań mi się polepszyły, mam tylko leciutka anemię :-) Przepływy OK, tylko trochę mi się obniżył poziom wód płodowych, gdybym przez najbliższe kilka dni czuła coś bardziej 'mokro' to obowiązkowo na IP. Podsumowując wizyta ok, mam nadzieje że ostatnia. Profilaktycznie umówiłam się na 19-go (mój termin) i potem się okaże co dalej - tyle wiem, że gdyby się nie ruszyło to max 6 dni po terminie (w moim przypadku w wielkanocny poniedziałek obowiązkowo do szpitala zostanę przyjęta) ale ja mam nadzieje że to kwestia kilku dni ...
Jak przyjechałam po wizycie, opowiedziałam mężuli w skrócie co i jak, nawet nie zdążyłam się przebrać a mężulina mi tu przylatuje z zakrwawioną całą ręką - się okazało że przy wymianie czegośtam w aucie ręka mu ujechała i przeciął palucha ale tak głęboko że kość widziałam:szok::szok::szok: fuj fuj fuj!!!! No i pojechaliśmy szybko do szpitala, na IP wszystkie oczęta skierowane w pierwszej kolejności na mnie i mój brzuch:-D a tu mężula z paluchem wyskakuje - poszyli go i patyczkiem usztywnili i przez tydzień mam mężule w domu na L4:-) ja to się cieszę (nie że krzywde sobie zrobił:-) ale mam go teraz 24h/dobę to mogę rodzić

ZMykam spać, ledwo co patrze
aha, gratuluje pozostałym dziołszom pomyślnych wieści wizytowch:-)
pa
Gratuluje wizytki i tego,ze małz w domku, sobie ostatnie dni spędzicie razem:)

ducha, z przykroscia stwierdzam, ze sie nie sprawdzilas ;-) Twoja przepowiednia dla mnie nie zadzialala :-p Data 05.04 juz prawie mija, a tu nic! Zobaczymy, jak sie sprawdzi mitaginka i Jej przepowiednia na 08.04 ;-)
A tymczasem poprosze o kciukasy na moja jutrzejsza wizyte :-) Mala jakos sie dziwnie przeciaga, moze w koncu uzna, ze juz Jej tam ciasno i zdecyduje sie wyjsc - ach jakby bylo dobrze! ;-)

Na którą wizytka, o której trzymać?

Dziewczyny, obudziły mnie skurcze, po kąpieli są mocniejsze i częsciej,jedziemy na IP, najwyżej wrócę, trzymajcie kciuki

Czekamy na dobre wieści.

Ja melduje sie w dwupaku, ale jakas taka bardziej wyluzowana przez tę moja wizytę wczorajszą. Biore sie za sprzatanie chatki i porządki w szafach. Miłego dzionka babeczki:)

PNEUMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! od 8.01 PNEUMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!! zalamie sie! zabijeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ide czytac!

od 8ej ??? jacy gorliwi panowie ;-) wspolczuje

Heloł heloł
My już z mężulą po wspólnym śniadanku - cała kupka parówek zjedzona :-) brakuje jeszcze maluszka do kompletu - zaczynam dziś skoki na piłce to może szybciej do nas dołączy
Baby dasz rade!!! trzymamy kciuki

normalnie z nerwow dostalam skurczy! cholera jasna. nie moge rodzic dzisiaj, NIE MOGE i juz, koniec, kropka!!!!! tzn o 16 najwczesniej moge jechac na IP, bo D ok 15 wroci z Chojnic dopiero!! do tego czasu mam zamiar ignorowac wszelkie bole, skorcze i podciekanie wod. 2 nospy zazylam i paracetamol, bo jak na zlosc, oczywiscie, oprocz pneumy na tarasie sasiadow, od ktorej teraz drzy mi kawa w kubku, obudzil mnie silny bol brzucha. i tak co chwile. dupa dupa dupa. nie moge dzis urodzic, bo Amelka, D siostry corka, ma urodziny i nie chce, zeby oboje mieli urodziny tego samego dnia, bardzo blisko zyjemy ze soba i nie bedzie to fajne. ech.

co ja zreszta plote. nie urodze, bo ja na siostry weselu w maju bede tanczyc z brzuchem jeszcze.

Morgaine
, nie, nie ma dziecko imienia i zadnego pomyslu na imie rowniez nie ma, tzn Feliks, Jakub i Aleksander, przy czym ostatni na starcie odpada, bo jak ktos do niego powie Olek - a powie - to ja dostane choroby wscieklych krow ;-) po prostu nie podoba mi sie Olek i to dlatego, ze kojarzy mi sie z pewnym oblesnym starym dziadem - zbereznikiem, znajomym rodzicow. grrrrrrrr.

a dla dziewczynki zamiast Lena podoba mi sie Malena :-) z tego filmu z Monica Belucci, przepiekny! mozna mowic Maleńka, albo wlasnie Lenka :-)

a karzel z ust ust jest po prostu przerazajacy :-D my z D tez zaslaniamy oczy :-D az sie smiejemy, ze moze tez bedziemy miec takie schizy jak sie mlody urodzi :-D

aaaaa i super, ze baby na porodowce! doczekala sie wreszcie! super :-D

ducha
- dzis pipka wcale nie lepiej, wiesz :-( powiedzialabym, ze tak jak wczoraj :-( ech no..

i spapugowalam cie, mam zamiar isc do fryca dzis, obzdryngole sie na krotko :-D

aenye On się nie urodzi dopóki Go nie nazwiesz...!!!!! już dawno byś miała dzidziola jakbyś się zdecydowała....
pomóc Ci?:-D bo za innych to się łatwo decyduje hahahah a za siebie to już gorzej...

reklama
Witam się .

fajnie ma baby też chcę ... ale poczekam sobie za pewnie,jeśli nie przenoszę jak Hubę ,

byłam wczoraj na wizycie,szyjkę mam skróconą ,usg zrobił mała między 3100 a 3600, za dwa tygodnie wizyta jeśli wcześniej się nic nie zdarzy :)
no,więc to tyle.
mówię ,żalę się do doktora że mam piekelną zgagę i mdłości codziennie ,a ten że to bardzo dobrze ,bo to oznacza że się szyjka skraca i przygotowuje już ,cóż może i tak, z Hubem nie miałam takich rzeczy więc nie wiem ,nie znam takich objawów

Do góry