reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

ja was tak wnet nie opuszcze nie ma co... a moze ja musze po prostu torbe spakowac do konca :blink: hmm??? moze w tym tkwi cala tajemnica

dzisiaj same kobitki z wozkami... az mi przykro bylo

Ostatnia edycja:
reklama
doczytałam
i na bank nie napiszę wszystkiego co miałam na myśli (na wasze szczęście:-D)
no to zaczynamy
mitaginka jeśli chodzi o to świecenie cycami (wiem dla Ciebie to już zapomniany temat, bo był 100 postów temu;-p, no ale ja nie byłabym sobą gdybym nie wtrąciła swoich 5 groszy)
więc jeśli chodzi o świecenie cycami to na serio nie ma się co martwić. poród to najbardziej poniżające i uwłaczające doświadczenie;-) serio
leżysz z rozwartymi nogami, ciągle tam patrzą różni ludzie, położne, potem Cię szyją, czyszczą, cycki przy tym to PIKUŚ!! potem leżysz na sali, obchód co rano i zaglądają, położne wymieniają poplamioną z krwi pościel (może się zdażyć że pokład się przesunei w nocy czy coś...) dla mnie pierwszy raz był baaardzo obnażający.... za drugim wszystko miałam w d... zresztą tak szybko się to potoczyło.
no i hatorska ja też myślałam żeby rodzić w czymś normalnym, wcale to nie aż tak zabrudzone bo przecież koszula cały czas podniesiona nad brzuch.
a małych karmiłam też dopiero w sali, a tak to na brzuszkach leżeli więc cyckami nie świeciłam:)
asiunia ja też nie czuję kopniaków, trochę się schizowałam, ale to chyba normalne na tym etapie. dopiero w poniedziałek będzie mnie badać położna, a na IP nie chce jechać i panikować...
baby, joll mam nadzieję że rodzicie
eywa witaj:-) jeszcze raz gratki:)
aenye bombowy opis uczuc do panow bobów budowniczych:-D

wiecej nie pamietam...
morgaine juz szalejesz z suwakiem dietetycznym? :-D
dzioluszka as wczesnie zauwazyla, to od wczoraj jest!! juz sie przygotowuje:-D

ja mysle, ze moj to sie nie chce urodzic, bo imienia nie ma.. ale na sile nie wymysle, musi sie urodzic i spojrzec na mnie :-)

asiunia
- hehe, ja mam to samo, jak sasiedzi robia impreze to mam nerwice :-D albo jak ktos pali ognisko na lace pod naszym blokiem :-D od razu mam ochote po policje dzwonic! no ale sie hamuje. za to mnot pneumatyczny doprowadza mnie zawsze do szalu, ale najbardziej to to, ze trzeci kuzwa raz rozpierdzielaja to samo!!!! i potem dwa miesiace bede sluchac glupich gadek 'fachowcow' pod oknem! grrrrrrrrrrrrrrrrrrr

a pisalam wam juz, ze nie bede miec tego remontu w salonie teraz? bo juz nie wiem, co komu pisalam ;-) jakby co powtorze - fachowiec przyszedl i dobitnie mi wyjasnil, ze w tej scianie kucia nie poleca, bo bedzie wszystko brudne, zapylone i ze to bedzie jedna wielka masakra. takze teraz planujemy zrobic zabudowe kartonowo-gipsowa, tylko musze projekt wymyslic i na tv poczekac, zobaczyc, jakie ma mocowania. i wtedy dopiero bedziemy dzialac. czyli po porodzie, na spokojnie. cos czulam, ze tak bedzie :-)

Kto dostaje ze mna skurczy w nocy i rodzi ??? Zglaszac sie??? zaloze jakis dziennik albo co zeby nie bylo ;-)

Ostatnio tak grupowo sie ruszylo a teraz nic

morgaine racja z tymi cycami jakos mi to wisi, podczas wizyty w szpitalu jak stracilam mojego aniolka (*) to co chwila ktos mi w krok zagladali szczerze jakos mi to wisialo totalnie...
aenye ja wiem on to na ten remoncik pewnie czekal a teraz jak plany zmienione to zobaczysz raz dwa wyskoczy

Ostatnia edycja:
ja mysle, ze moj to sie nie chce urodzic, bo imienia nie ma.. ale na sile nie wymysle, musi sie urodzic i spojrzec na mnie :-)

a pisalam wam juz, ze nie bede miec tego remontu w salonie teraz? bo juz nie wiem, co komu pisałam ;-) jakby co powtorze - fachowiec przyszedl i dobitnie mi wyjasnil, ze w tej scianie kucia nie poleca, bo bedzie wszystko brudne, zapylone i ze to bedzie jedna wielka masakra. takze teraz planujemy zrobic zabudowe kartonowo-gipsowa, tylko musze projekt wymyslic i na tv poczekac, zobaczyc, jakie ma mocowania. i wtedy dopiero bedziemy dzialac. czyli po porodzie, na spokojnie. cos czulam, ze tak bedzie :-)

pisałaś pisałaś, ja czytałam:-)

wiesz co wcale sie nie dziwie - przy kuciu w żelbetonie to jest jeden wielki pier...nik i pył na pyle. Zdecydowanie nie najlepszy pomysł teraz jak lada dzień babik sie pojawi . Jeszcze ze 2 tyg min. byś walczyła z pylicą na wszystkim.

mój mąż jak ma mi obraz czy coś przywiercić w żelbetonowej ścianie to normalnie klnie //.......

a apropos remontów w sąsiedztwie to u mnie cały luty i kawałek marca sąsiedzi 2 pietra wyżej robili mega-remont(swoja drogą nie wiem co można tyle wiercić i kuć w 39m mieszkaniu). Myślałam ze zejde na nerwice. Tyle tylko powiem. Młot pneumatyczny od 9-17 chodził:angry:

Kto dostaje ze mna skurczy w nocy i rodzi ??? Zglaszac sie??? zaloze jakis dziennik albo co zeby nie bylo ;-)

ja ja ja ja!! ja sie zglaszam! ;-)

No i chcialam sie pochwalic, ze dzwonilam po wyniki tego wymazu - negatywny! Czysciutko i bez paciorkowcow i tych innych! Ufff :-) Jakaz ulga!
Jutro na wizyte kontrolna do lekarza. Straszecznie ciekawa jestem co 'tam' u mnie slychac. Moze sie cos dzieje, tylko ja nic o tym nie wiem... ;-) Uparcie czekam, a ta moja Maluda nic sobie z tego nie robi! no!

...Morgaine, gdybym rodziła Ty Dowiedziałabyś się Pierwsza...

mam nadzieję, że chociaż u Baby się ruszyło

brzuch mi twardnieje, łupie w krzyżu, ale takie rewelacje to ja od 20tc miewałam, więc żadne to zwiastuny porodu

już nawet ten olejek na mnie nie działa w żaden sposób (o 13ej Qlf polał mi 30ml, które zagryzłam kiszonym ogórem) a tu nawet w jelitach cichosza...

naprawdę nie wiem jakie cuda na kiju mam odstawiać, żeby coś się ruszyło

Mitaginko, ja czekałam równo tydzień na wynik gbs

reklama
Do góry