reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Miałam odstawic po tym dniu i lekarz powiedział, że skoro są skurcze to żeby jeszcze nie odstawiać... a mogłam jednak odstawić, może by szybciej poszło:tak:
HAHAHA to tak jak ja :p A mogłam olać lekarza i odstawiać :)

Mitaginka nie licz na szybki poród i tak się przeterminujesz tak jak my :p

Byłam na małych zakupach i zrobiłam sobie dobrze. Kupiłam sobie cole, ptysia, ciastka, mandarynki i inne dobrocie i mam zamiar zaraz tu wszystko sama skonsumować. A CO! W końcu coś mi się od życia należy.

Wczoraj było tak ciepło że ja też paradowałam w krótkim rękawku i cienkich spodniach. A dziś leje...

Ostatnia edycja:
reklama
a juz pilam jedną kawę dzisiaj ataaaak mis ie chce!!!!
cholera, chyba sobie dogodzę,w sumie mam bezkofeinową Illy:) moze wyprobuje. boje sie juz tyle tych kaw pic. ale ja zyc bez nich nie moge. moje dzieciaki rzucają sie na kawe i ziarenka kawy mogą rozgryzać i parzoną z puszki zjadać1!!!! czujecie!!! no jak calą ciążę matka piła i potem jak karmiła to jak mają nie lubić, jeszcze to takie dobre:-D ja to wszystko kawowe lubie, lody, torty, ciasta.....kawe!!! pod kazdą postacią.....
;
ehhh a najbardziej to mi brakuje czarnej espresso z cukrem i....fajka do tego! nie, no ja już nie wracam do palania!! NIE!!!

ciekawe jak poinformowac szefa ze dziecia mi do pkola nie przyjma... to oznacza ze do pracy nei wroce. no chyba ze min.500zl na lape podniosą... :-D a potem dziecie wkrece w styczniu i wyjde na tym lepiej:-D

edit: a mitaginka do 40tego tyg. nie dotrwa,ale zaraz po odstawieniu fenka nie urodzi:-D ja wam to mówię!

witam dwupakowa . u nas tez słonecznie. Mnie kuje już od dawna i do tego ze 2 miechy jakieś uczucie jakbym pipka na jakąś rurkę spadła (podobno spojenie mi się rozchodzi) no ale da się wytrzymać. Nie można iść szybko a jak trzeba bo bardziej jak kaczka na boki się gibać. Ja się zbieram bo do ARIMR muszę wnioski zawieść i czekam na męża. Musze być gotowa na pół gwizdka bo mu jakaś sprawa w sądzie wyskoczyła o 14:15 a pracuje do 14 więc może ktoś go zastąpi. Pewnie się dowiem za 5 i będzie awantura, że nie gotowa jestem. Ja dzis od rana mam jakies dziwne, inne bóle od kręgosłupa, jakby prąd mnie trzaskał i tak aż do nogi lecą. Wiem łudzę się, że to juz bo codziennie boli mnie ,,inaczej'' Buziaki.

wczoraj dalej pojawił mi się śluź ,ale z taką żywą czerwoną krwią
To mi na czop wyglada - moj byl identyko :-)

a Wy mozecie wysiedziec w ciazy na słoncu?
ja ZAWSZE uwielbiałam sie opalac, wakacje to MUS słonce i plaza, wracalam z nich czarna :tak:
a wczoraj siedziałam na tarasie, ale w cieniu...
próbowałam posiedziec w słoneczku, ale nie dawałam rady...od razu było mi duszno, słabo...:confused:
cos Ty, ja tez w sloncu nie wysiedze. A pamietam jak bylam w 1 ciazy to na przelomie 6-7mc bylam na majorce.....siedzialam caly czas pod parasolem a bylam najlepiej opalona :-D nie wiem w tej ciazy slonce przyciagamy 2razy mocniej :-D

a i mam prosbe, zaglosujecei w protescie przeciwko posylaniiu 6iolatkow do szkol?

sorrki ze pytam, ale co jest zlego w tym ze poszliby do szkoly? Przeciez poziom nauczania i tak bedzie przystosowany pod ich umiejetnosci... Czy to o cos innego chodzi?

a ja wlasnie wrocilam ze sklepu. U nas zimno ze hej... i do tego strasznie mnie szyjka kluje po tym wczorajszym szaleństwie na bierzni... ehhh

witam dwupakowa . u nas tez słonecznie. Mnie kuje już od dawna i do tego ze 2 miechy jakieś uczucie jakbym pipka na jakąś rurkę spadła (podobno spojenie mi się rozchodzi) no ale da się wytrzymać. Nie można iść szybko a jak trzeba bo bardziej jak kaczka na boki się gibać. Ja się zbieram bo do ARIMR muszę wnioski zawieść i czekam na męża. Musze być gotowa na pół gwizdka bo mu jakaś sprawa w sądzie wyskoczyła o 14:15 a pracuje do 14 więc może ktoś go zastąpi. Pewnie się dowiem za 5 i będzie awantura, że nie gotowa jestem. Ja dzis od rana mam jakies dziwne, inne bóle od kręgosłupa, jakby prąd mnie trzaskał i tak aż do nogi lecą. Wiem łudzę się, że to juz bo codziennie boli mnie ,,inaczej'' Buziaki.

moim zdaniem meriderka już baaardzo zbliża się do porodu.
wiecie co o tym świadczy?
długość posta jakiego napisała:-D więcej niż jedno zdanie:-D

edit: ja of course nie wytrzymałam (słaba ta moja silna wola;-) ) no i piję kawkę. zamykam lapka bo i tak sie tu nic nie dzieje....eee nieee!! na allegro se wydziaduje cos. wiem skąd kasę skombinować:-D

asiunia nic złego bo w zasadzie w calej europie zaczyna sie szkole rok wczesniej niz w PL. tyle że moim zdaniem, po pierwsze to skracanie dziecku dzieciństwa, w tej pierwszej klasie to może i wiele się nie nauczą, bo program taki jak dotychczas w zerówce, ale wszystko inne przyjdzie rok wcześniej
pod rugie względy egoistyczne: w szkole w pierwszej klasie masz zajęcia góra 2-3 godziny dziennie i co ja potem z dzieckiem zrobię? a tak to jescze rok spokoju bym miała. niby jest świetlica, ale w pkolu czy zerówce to jeszcze dostaną sniadanko, obiadek, podwieczorek, na spacerek pójdą oprócz nauki, a w szkole po lekcjach będą się kisić w świetlicy i czekać na rodziców... :-( buuuu
nie wiem czy cos te podpisy zmienią, pewnie nie, ale co mi szkodzi sie wpisac internetowo? no nic. Tobie tez nic nie szkodzi i Twojemu P tez nie, weic dawaj i podpisuj sie w ramach rodziceilskiej solidarnosci :-D pleaseee

dziękuję za uznanie Morgaine.
A wszyscy mi mówią, że to już bo wyglądam jak murzynka- usta mam juz prawie na zewnątrz wywinięte i ledwo co mnie widac zza spuchniętych policzków :)

asiunia nic złego bo w zasadzie w calej europie zaczyna sie szkole rok wczesniej niz w PL. tyle że moim zdaniem, po pierwsze to skracanie dziecku dzieciństwa, w tej pierwszej klasie to może i wiele się nie nauczą, bo program taki jak dotychczas w zerówce, ale wszystko inne przyjdzie rok wcześniej
pod rugie względy egoistyczne: w szkole w pierwszej klasie masz zajęcia góra 2-3 godziny dziennie i co ja potem z dzieckiem zrobię? a tak to jescze rok spokoju bym miała. niby jest świetlica, ale w pkolu czy zerówce to jeszcze dostaną sniadanko, obiadek, podwieczorek, na spacerek pójdą oprócz nauki, a w szkole po lekcjach będą się kisić w świetlicy i czekać na rodziców... :-( buuuu
nie wiem czy cos te podpisy zmienią, pewnie nie, ale co mi szkodzi sie wpisac internetowo? no nic. Tobie tez nic nie szkodzi i Twojemu P tez nie, weic dawaj i podpisuj sie w ramach rodziceilskiej solidarnosci :-D pleaseee
jak to 2-3 godziny? a nie caly dzien?
ludzie ja to juz nie moge sie doczekac kiedy pojdzie do szkoly (5lat) bo wlasnie wtedy nie bedzie go caly dzien a tak przedszkole jest tylko 2-3godziny :-) zupelna odwrotnosc.
Mi to tito :-D juz podpisze dla Ciebie bo czuje ze bys zadźgała jakbym sie nie zgodzila :-D hihi

dziękuję za uznanie Morgaine.
A wszyscy mi mówią, że to już bo wyglądam jak murzynka- usta mam juz prawie na zewnątrz wywinięte i ledwo co mnie widac zza spuchniętych policzków :)

haha ja to samo usta mam jak po botoxie :-D nie musze wydawac kasy a wiem jak bym wygladala :-D hihi
ale mi tylko dlonie i usta puchną :-D

reklama
asiunia ja wiem że to czop odchodzi mi juz od czwartku tylko na początku był zabarwiony na brązowo taka starą krwią w piątek wyleciało tak mega dużo zbitego ten cały "korek" a wczoraj tak po trochę ale z czerwona krwią.

boli mnie brzuch od żeber w dół i plecy ze nie wiem jak już mam leżeć.

Do góry