reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

a tak w ogole to miałam przekazac sposób adi na wywołanie porodu:
ciepły prysznic i przysiady :tak:
A może tak przysiady pod prysznicem :D

Beatka buziaczki dla Ciebie i dzidzi. jesteście baaaardzo dzielne:-)

hejo

ja wczoraj czytałam że zimna kąpiel może wywołać skurcze!!
a oddychanie przeponą, mnie się przynajmniej tak wydaje, to na pewno pomaga przeżyć ból, ale myślicie że to ma wpływ na rozwarcie? ja nie wiem, wy chodziłyście na SR:)
Morgaine Ja już dokłądnie nie pamiętam o co biega z tym oddychaniem, ale primo na pewno pomaga dotlenic dziecko i dzięki temu łatwiej się przechodzi przez skurcze, czy mnie boli nie wiem, ale chyba po prostu jak sie skupisz na oddychaniu to zapominasz że Cię boli....

Beatka - dzielne z Was dziewczyny!!!!

reklama
Beata ja też nie kumam od kiedy są wcześniaki, od kiedy nie...pewnie najwięcej zależy od stanu dzieciaczka...

ewa&K no to jutro wielki dzień:-D trzymamy kciuki

pandora no to my się jutro nie spotkamy jak planowałyśmy... bo ja nie mogę rodzić w tym tyg:-D męża brak:-(
ale będę trzymać kciukasy moooocno:)

mitaginka patrz ciążę już masz prawie donoszoną:) gratki, tak mało dni do fryzjera zostało :-D

Koot na co idziesz do kina? chyba nie popracować?:-D

cieszę z tej mega paki, chociaż dla Weroniczki tam tylko 2 pary spodenek ale moje chłopaki obkupione, wszystko 2-5 eur, buty dla starszaka reebok 15eur, a dla mlodego 10eur ze skóry:-D
dla mnie też rzeczy po 2 eur sztuka a sztuk co nie miara:) no i M zapłacił:-D w sumie 300 PLN wyszło, a w PL to same buty by 200 kosztowały....
no ale niestety kuzynka raz do roku do PL przyjeżdża więc mało takich okazji łapię...

edit: acronka dzięki za parę słów wyjaśnienia. ja wam powiem szczerze że przy pierwszym porodzie to wstrzymywałam oddech jak przychodził skurcz-a to wzmaga ból!! i faktycznie tętno dziecku zaczęło spadać, nie wiedziałam o tym dotlenieniu!
a przy drugim oddychałam przeponą, ale nie mogę powiedzieć czy lepiej zniosłam ból, bo parę skurczy i już się zaczęło:-) chcę tak jeszcze raz!!! proszę prosze!!!!

Ostatnia edycja:
mnie tylko dziwi jedna rzecz Oliwia dostała 9/10 pkt to co się do cholery tam stało póżniej że tak nagle stan się pogorszył

dobra ja lece kąpać się spakować rzeczy dla małej i spać....
czuje się super bo nie byłam ani nacięta ani pęknięta:))i jakoś tak lekko bez brzuszka:)

Hej Dziewoje!
Ale szybka akcja u Adi, BRAWA I GRATULKI!

U mnie nadal cisza, na mnie nic nie działa, olej już trzy razy, mycie okien, orgazmosy, sexy, ananasy, co tam jeszcze było....długaśne spacery, przejażdżki środkami komunikacji miejskiej, czary-mary, a nawet Wasze kciuków 3manie...dupa, Inka postanowiła, że jej żartem primaaprilisowym będzie pozostanie w środku wbrew zastosowaniu wszelkich środków naturalnej indukcji...no nic, przecież to dziecko swego ojca...zawsze pod prąd i na przekór...

Miłego dnia Dziewuszki

Uparciuszek z niej, tak jak z mojego Adrianka ale moze wreszcie się ruszą te nasze maluszki :)

witajcie kochane
wpadłąm tylko na chwile
dziekuje za wszystkie słowa otuchy,bardzo sie przydały właśnie wróciłam od Oliwki
sama oddycha ,nie ma sondy jez butelki co 3 h no i antybiotyk działa wczoraj infekcja w krwi wyszłą już ujemna,mamy tylko żółtaczke ale to norma więc wyjście to kwestia 2-3 dni:)

Super wieści :) buziaki dla Was dzielne dziewuszki jesteście :)

tak, jutro mam się stawić na 8 ale myślę że cc to mi najwcześniej we wtorek zrobią, chociaż wolałabym mieć to już za sobą jutro:-( a z drugiej strony to ja się chyba bardziej obawiam że sobie później nie dam rady z maluszkiem a nie samego cc:tak: jakoś mnie tak naszło ostatnio- czy Pani wie o czym ja mówię?:-D

Takie czekanie jest okropne, ale juz niedługo przytulisz Antosia i bedzie super :) a pi tymbardziej sobie poradzisz jak każda z nas :)

no własnie nie to
GBS to z pochwy i odbytu
dzwonie jutro do dr S. i pytam o to...tak sie zastanawiałam, czy to miałas, czy lekarze z Miko to zlecaja...a ponoc bardzo wazne badanie

Ja miałam robione w kierunku GBS tylko z pochwy, nie jest konieczne robienie z odbytu

Każdy lekarz ma swoje widzi mi sie...
Moja gin odnośnie znieczulenia kazała zrobić badanie na krzepliwość krwi gdybym takowe chciała, ale jak powiedziałam że raczej to ja chce rodzić bez to stwierdziła, że to dobrze że tak podchodzę do kwestii bólu, że nastawienie najważniejsze, no i zależy też jaki kto ma poziom odczuwania bólu ale znieczulenia nie negowała

O te paciorkowce to zapytam ale nie wiem czy już nie zapóźno bo doczytałam teraz w necie że mieczy 34-36tc a ja już dalej jestem

Trzeba to zrobić przed porodem i najlepiej nie wcześniej niż 34-36 tydzień ale mozna później

ja po "ostatnim" ognisku (szczegół że pierwszym w tym roku) :-)
rozmawiałam z położną, jutro po 5 rano wychodze z domu i mam zamiar wrócić z Kubusiem.
Ciekawa jestem czy zasnę w nocy... na wieczór jeszcze troche oleju ryc.

Na pewno wrócisz z Kubusiem tylko pytanie czy już wypakowanym... ale trzymam kciuki, zeby juz był wypakowany :)

My juz po chrzcinach, nogi mi strasznie spuchły po całym dniu chodzenia albo siedzenia na krześle i zginęły gdzieś moje kostki:szok: alle myślę, ze jak poleżę to bedzie dobrze :) matka chrzestna maluszka powiedziała, ze wg niej to najpóźniej jutro urodzę:cool2: ciekawe w sumie to mogłabym dzisiaj jechać na porodówkę, bo mój lekarz ma dyżur do 7 rano, ale jakoś nie liczę, zeby cos sie wydarzyło, bo czuje się zwyczajnie, nic specjalnego...

baby to ja będę chrzestną?:-D
beata naprawdę super bez nacięcia i pęknięcia!! zero bólu i gojenia. pozazdrościć....
czekamy na wieści po rozmowie z ordynatorem, trzymam kciuki żeby wszystko dało się wyjaśnić....

Takie czekanie jest okropne, ale juz niedługo przytulisz Antosia i bedzie super :) a pi tymbardziej sobie poradzisz jak każda z nas :)

matka chrzestna maluszka powiedziała, ze wg niej to najpóźniej jutro urodzę:cool2: ciekawe w sumie to mogłabym dzisiaj jechać na porodówkę, bo mój lekarz ma dyżur do 7 rano, ale jakoś nie liczę, zeby cos sie wydarzyło, bo czuje się zwyczajnie, nic specjalnego...

oby:tak: mam tylko nadzieję że mnie jutro nie odeślą z braku miejsc....
to co? trzymamy kciuki żeby jednak coś się wydarzyło!!:tak:

Fajnie by bylo Pandora :-)

Morgaine przyjeżdżaj do nas na święta to no problem :) bedziesz :) a mówiłam o chrzetsnej Adasia który był dzisiaj chrzczony tylko jakoś tak nieskładnie dzisiaj piszę;-)

reklama
Hej laski,

ja wlasnie wrocilam do domku, bo bylam u mamy :)

trzymam kciuki za jutro dziewczyny :-)

ludzie ja przed moja CC tez nie bede pewnie spac...

ehhh pochodzilam sobie dzis u mamy na bierzni :-D wiem moze jestem nie powazna (P krzyczal ze zaczne rodzic i mam przestac - no i co ze zaczne? Dziecko donoszone a kiedys urodzic musze, he?:cool: ), ale jakos sie troche rozruszalam, czulam sie dobrze:tak: az mnie skurcze zaczely lapac:sorry2: P juz caly spocony:-D haha ale przeszlo:tak:
wiec jak ktos chce urodzic to polecam spacerko-truchcik na bierzni:-D:-D:-D
dziala nawet na ta co do tej pory zadnych boli nie miala:-D;-)

ale teraz mnie ścina... zaraz zasne a przeciez przepis na zycie zaraz leci....

oki ja mykam.
do jutra ;-)

Do góry