reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

reklama
Dobrze wiesz ze nie przegapisz!

Chociaz z drugiej strony wcale bym sie nie zdziwila jak nagle pojawia sie post od morgaine
"wlasnie urodzilam w toalecie, wiki ma sie dobrze jedziemy do szpitala" :-D

hehe :-D

morgaine
, oni w tym uk trzepia cyfrowy polsat i inne polskie platformy cyfrowe :-) mam racje, asia?

a co do skurczy, no to mi z Maksem wodami sie zaczelo i ani jednego skurczu nie mialam, wody lekko podciekaly. a skurcze zaczely sie dopiero po podaniu oxy.
za to z Filipem idealnie sie obudzilam o 6 rano z bolami jak na @, regularnymi - najpierw co 15min i tak z godzine, poltorej, potem coraz czestsze, ale regularne. takze mi sie zaczelo nagle i tak ladnie zostalo az do finalu. a przepowiadajacych NIGDY z chlopakami nie mialam, ani jednego!!! a teraz mam co i rusz. takze kazda ciaza inna, kazdy porod inny. mam nadzieje, ze tym razem go nie zauwaze nawet :-D taka mila odmiana ;-)
chociaz jak one born ogladam to mi sie plakac chce, ze nie bedzie zzo!!! matko!!! nie urodze!!!!!!!

a ja ani chuda, ani wyszczekana!!! gadula straszna tylko ;-) ale szczekam tylko, jak mnie ktos ostro sprowokuje ;-)

Hihi wiadomo ze platformy mamy. Mialam cyfrowy polsat a teraz "n" :-D hihi

aenye a co nie chcesz zzo? Myslalam ze chcesz i ze mialas za poprzednim razem...

asiunia, nie bluznij! mialam, chce i nie moge! nie dadza mi, bo nie ma w moim szpitalu juz przez ta nagonke. chyba, ze moj gin, na co licze, cos wymysli.. ale boje sie, ze nie :-(

hej dziewczęta!
Mam pytanie, może któraś będzie umiała udzielić odpowiedzi:)
W badaniu moczu wyszły mi liczne bakterie, mój gin powiedział, że pod koniec ciąży to częste jest i jeżeli pozostałe parametry moczu są ok to mam brać tylko zuravit i wszystko powinno samo wrócić do normy.
Wiecie może jak się mają bakterie w moczu do stanu czystości pochwy? Właśnie rozważam poród w wodzie i zastanawiam się, czy jedno drugiemu przeszkadza?
Niestety mój gin na urlopie, więc póki co nie dzwonię poinformować go o ewentualnie zmianie planów ;-)
(reszta badań ważnych do wodnych porodów- HBs HIV, HCV, WR -ok)

po meza dopiero o 15 jedziemy, do tej pory sie lenie

bosz, leb mi peka!.. masakra.. normalnie takie zawroty, ze na wymioty mnie zbiera.. fuj. to samo wczoraj mialam, brrr...

a co do zzo, to niestety, 7 kwietnia wchodza nowe standardy opieki okoloporodowej, ale o znieczuleniu nie ma w nim mowy.

reklama
przeterminowana się kłania

...fatalnie się czuję...nogi spuchnięte...wszystko spuchnięte, ledwie na oczy widzę, zmęczenie nie mija, a jeszcze poród trzeba przeżyć....
ktoś ze mnie wyssał całą energię:szok:

Adi, nie Przejmuj się za bardzo tą sytuacją, to wszystko minie,
bardzo ładnie napisała Asiunia i, podpisuję się pod tym także ja,
to dla Was obojga trudne chwile, ale wszystko się ułoży.
Myślę, że łagodna szczera rozmowa, żadnych nacisków i presji,
i wspólny poród, który Was na pewno zbliży....będzie dobrze

...i właśnie w tej chwili jakieś skurcze mnie dopadły

...co 15min...takie spod piersi

ale znając życie po paru się wszystko wyciszy

Ostatnia edycja:
Do góry