reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

hej,
wczoraj jak spacerowałam po korytarzu na porodówce przyjechał dziewczyna, której odeszły wody termin miała na 30.03 ,ale mówiła ze nie zbyt dużo tych wód podłączyli ją pod KtG , ale skurczy brak na usg wyszło jej ze wody jeszcze ma przenieśli ja na ginekologie i kazali czekać do jutra, ze będą ją obserwować.

reklama
Dokladnie baby.

U mnie sasiadka 2dni chodzila po odejsciu wod.
Pojechala do szpitala zaraz jak jej odeszly i ja odeslali do domu, dopiero po 2dniach wrocila jak juz akcja pozadnie sie rozkrecila.
Wiec to roznie...

Jeju ale wysyp sie zaczyna. Super!

U was tez taka pogoda do D...? Bo u nas pochmurno i duszno i nic sie nie chce... A mialam taki ambitny plan...

a wiecie moze kiedy karetka przyjezdza? w tv pokazuja ze przyjezdzaja do rodzacych ale jakos w to nie wierze.
Mysle ze jak bym byla sama w domu i by mi wody odeszly to pewnie by przyjechali ale czy sa jakies przepisy normy itp?

skoro jestesmy w temacie porodówkowym...

Przychodzi facet do lekarza i pyta dlaczego wszystkie jego dzieci są rude. Lekarz pyta: - Czy na pewno nie ma nikogo rudego ani w pańskiej rodzinie, ani w rodzinie żony? - Nie, nie ma. - A jak często uprawiacie państwo seks? - Raz do roku. - No to wszystko jasne: to rdza:-D

ale pospałam szok tak dobrze mi się nie spało od początku ciąży:-)
Mitaginka bardzo mi odpowiada 5 kwieceń tym bardziej że 4 kwietnia mam się wstawić w szpitalu u mojego lekarza na wizycie i ma podjać decyzje co i jak.
mamusia trzymamy kciuki żeby akcja szybko postępowała , powodzenia.

a mi odpowiadałaby data 18 kwietnia :)
1) jest to poniedziałek, wiec miałabym czas na dojscie do siebie i wyjscie przed weekendem
2) 9 dni przed terminem, wiec w sam raz
3) na Wielkanoc byłabym w domu

zauważyłyście za więcej się rodzi tych z terminem na połowę kwietnia niz tych około początkowo kwietniowych ?
beata i mamusia miały termin gdzieś w okolicy 15 kwietnia. nie ma reguły z tymi terminami urodzi się kiedy ma się urodzić!

reklama
ej!!! przeoczylyscie mojego posta?? eywa rodzi :-D

ja bym wolala, zeby sie zaczelo skurczami niz wodami.. dzis rano obudzil mnie tak mocny skurcz, najmocniejszy z dotychczasowych, taki zupelnie, zupelnie inny, az sie przerazilam.
i w ogole nie wiem, czy mialam jakas schize, czy cos mi sie przysnilo (ale oczy mialam otwarte), czy jakis ptak czy inne zwierze pod domem moim (przy lesie mieszkamy) jakis dziwny dzwiek wydawalo - ale normalnie slyszalam, jakby Filip, moj syn, ktory juz byl w przedszkolu, kilka razy wolal glosno : "MAMOOOOO! MAMOOOO! MAMOOOO!" - normalnie SZOK. bylam tak przerazona, ze balam sie wystawic leb spod koldry!!! wolal takim glosem jak dziecko z horroru, ale wiedzialam, ze to on :szok: przysiegam, nie ogladalam nic ostatnio, a i pierwszy raz w zyciu cos takiego przezylam. szok.

a mi sie cud narodzin podoba :-) nie uwazam, ze to jakis mega super dokument w swojej klasie, ale dla mnie b. ciekawy :-) zaraz sobie zapuszcze 3 odc :-)

a na 2 odc widac, jak dziala ZZO ;-) po prostu boski lek. laska drze sie jak opetana, placze, panikuje (swoja droga zachowuje sie jak kretynka), a po podaniu ZZO lezy spokojnie na lozku, smieje sie, zartuje, rozmawia. i TAK TO WLASNIE DZIALA! :-D dlatego ja chce zzo, bede nie wiem, blagac, czy co..

ale ja czytalam to nowe rozporzadzenie i nic tam nie ma o zzo!

Do góry