reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

witam :-) powiedzcie mi babeczki czy jesli chodzi o cisnienie to sa takie same normy jak normalnie?
zmierzylam przed chwila bo jakos dziwnie sie czuje i mam 160/112 :-( m stwierdzil ze to dlatego ze wczlapalam sie do sypialni po schodach wiec odpoczne i zmierze jeszcze raz ale tak sie zestresowalam ze pewnie i tak bedzie wysokie...nosz by to..w tamtej ciazy bylo to samo wariactwo jakies na koniec :wściekła/y:
akkm oj biedna co oni wyprawiaja przeciez Ty juz w terminie bez sensu
herbatita widze ze Ty i tak masz anielska cierpliwosc do doradcow bo ja to zaraz wybucham...mama juz wie ze nie warto sie odzywac tesciowka dopiero sie uczy :-D
sunshine baby sama nie mialam zzo ale polozna nam opowiadala sytuacje ze babeczka dostala zzo wlaczyla sobie tv i zaczela ogladac serial i musieli jej niestety przerwac bo juz rozwarcie na 10bylo a ona nie czula ale to wyjatkowa sytuacja :-)

reklama
witam was :-) niecały rok temu urodziłam mojego synka ;-) z racji zbliżających się urodzin naszło mnie na wspomnienia porodowe, więc zajrzałam do was... gratuluję wszystkim oczekującym i tym, które rozpakowały się przed czasem...
pamiętajcie, że nawet najcięższy poród będziecie później wspominać z łzą wzruszenia w oku... ja miałam bardzo cieżki poród a teraz... teraz uważam go za najwspanialszy dzień w moim życiu.

Pozdrawiam,
kwietniówka 2010

Masz racje jak spojrzymy na naszą dzidzię to nie będziemy myslały o tym co było... :)

witam :-) powiedzcie mi babeczki czy jesli chodzi o cisnienie to sa takie same normy jak normalnie?
zmierzylam przed chwila bo jakos dziwnie sie czuje i mam 160/112 :-( m stwierdzil ze to dlatego ze wczlapalam sie do sypialni po schodach wiec odpoczne i zmierze jeszcze raz ale tak sie zestresowalam ze pewnie i tak bedzie wysokie...nosz by to..w tamtej ciazy bylo to samo wariactwo jakies na koniec :wściekła/y:
herbatita widze ze Ty i tak masz anielska cierpliwosc do doradcow bo ja to zaraz wybucham...mama juz wie ze nie warto sie odzywac tesciowka dopiero sie uczy :-D
sunshine baby sama nie mialam zzo ale polozna nam opowiadala sytuacje ze babeczka dostala zzo wlaczyla sobie tv i zaczela ogladac serial i musieli jej niestety przerwac bo juz rozwarcie na 10bylo a ona nie czula ale to wyjatkowa sytuacja :-)

jeśli to drugie jest wyższe niż 90 to trzeba szybko sie z lekarzem skontaktować bo to bardzo niebezpieczne dla dzidzi, tak mi lekarz mówił, więc lepiej zadzwoń do lekarza albo podjedź, z ciśnieniem nie ma żartów, zreszta widziałaś co było u cucumber

wilmek no to wysokie cisnienie, ale zmierz faktycznie na spokojnie za chwile
jak nadal takie bedzie, to zadzwon moze do połoznej czy do kogo wy tam w UK dzwonicie ;) i poradz sie, co robic...
jednak lepiej dmuchac na zimne, bo z wysokim cisnieniem w ciazy to moze byc róznie...

ja za to dzis miałam puls 122 (!), ale to chyba dlatego, ze wziełam dodatkowego fenka, bo miałam non stop prawie twardy brzuch

sunshine, no co ty, wszystko czujesz, skurcze etc tylko bol jest mniejszy, taki do zniesienia. ale nie ma opcji, zeby nie poczuc. zalezy oczywiscie od dawki, ale to anestezjolog ustala, zawsze daje tyle,v zeby skurcze normalnie czuc, tylko nie tak bardzo mocno.

nie czytam co napisałyście od rana no bo normalnie się nie da. J jak się położyłam po 9-tej to obudziłam sie po 12tej. Chyba mnie przez tą noc nieźle wymęczyło to dziecię moje :tak:. A teraz żebro mnie tak nawala, że juz w żadnej pozycji dobrze nie jest. I kto mi zrobi śniadanie drugie???!!! Mega leń, za późno wstałam i mam.

Co do wróżb - w dupie mam juz to moje wróżenie, nie sprawdza się jednak!!! Hihi, czyli ja spokojnie moge umawiać sie na piatek do kina :tak:.

mitaginka, oddaję pałęczkę, miej Ty te swoje wizje i zarabiaj sobie na nich ale mi darmowo przepowiedz datę, ok?! Wiesz szarlatanki muszą się trzymac razem ;-).

Ok, lodówka wzywa.... ducha... przyjdx i posil się mymi wnętrznościami.... (horrorystycznie zabrzmiało, nie?! :-)), no to idę, wracam zaraz :-)

Dzięki dziewczyny za wsparcie
właśnie nie rozumiem tylko jednego moja mama mi w niczym nie doradza a już na pewno nie wtrynia się teraz w dziecko to dlaczego robi to moja teściowa? Przecież to obca baba, a swoje macierzyństwo tez już przechodziła. Fakt jest matką dalej ale nikt jej rad, tym bardziej ja, w wychowanie dzieci nie dawał wiec czemu wpier....nicza nos w nie swoje sprawy. Nast razem jej odszczeknę ale uprzejma już nie będę.

kochana z teściami juz tak jest....moja tez ma małego focha się ostatnio dowiedziałam, jakiś czas temu powiedzieliśmy im,że dostaliśmy wózek, a oni na to,że jaka szkoda, bo oni chcieli nam kupić(oczywiście ani słowa wcześniej nie mówili) no ale skoro mamy..., no a teraz w rozmowie wyszło,że jesteśmy "be" bo woleliśmy wózek po kimś dostany niż ,żeby oni nam kupili...no kurde, a nic takiego nikt nie mówił,a powiem wam,że bym chyba nie protestowała, bo nie lubię tego wózka, na razie go zostawiliśmy,mżeby przykrości nie robić, bo jest naprawdę w dobrym stanie, ale nie wymarzony;-) no ale to zawsze my biedne synowe wychodzimy na te okropne,wybredne, złośliwe i nie wiem jakie:-)

nigdy nie mierz ciśnienia po wysiłku :-) niepotrzebnie się zestresowałaś. odpocznij i zmierz na spokojnie... jakby wysokie ciśnienie Ci się utrzymywało to się zgłoś do lekarza, bo poźniej może to prowadzić do rzucawki.

reklama

Kochana w ciąży maksymalna granica dopuszczalna to 140/90. To już baardzo wysokie, lepiej zawiadom lekarza prowadzącego. Moja siostra przez wysokie ciśnienie w ciąży wylądowała w szpitalu. Nie stresuj się, poleż i zmierz jeszcze raz na spokojnie.

Do góry