Myślę, że ogólne zasady są takie jak pisze Mitaginka, ale w pewnych sytuacjach postępują inaczej, tak jak u mojej koleżanki 36 tc i 2700 waga i uznany za terminowy więc najlepiej rodzić po zakończonym 37 tygodniu ale gdyby się zdarzylo wcześniej to wcale nie musi byc nic złego
reklama
jola.24
Fanka BB :)
Ale zesce ciekawe temat poruszyly....ja moge powiedziec ktory porod latwiejszy jak sie moje dziecko zmobilizuje i zechce na swiat wyjsc ale sama jestem baaaardzo ciekawa, mysle ze to roznie bywa.
Samochodem smigam wszedzie bo w przecinym wypadku musalabym w domu siedziec...jak to na wsi.
A ja mam pytanie odnosnie wód płodowych, jak to jest jak sie sączą wody? U mnie ciagle wilgotno i juz nie wiem o co chodzi, a w dodatku cos takiego jak czop juz mi ok dwoch tygodni odchodzi po kawalku, mozliwe to?
Samochodem smigam wszedzie bo w przecinym wypadku musalabym w domu siedziec...jak to na wsi.
A ja mam pytanie odnosnie wód płodowych, jak to jest jak sie sączą wody? U mnie ciagle wilgotno i juz nie wiem o co chodzi, a w dodatku cos takiego jak czop juz mi ok dwoch tygodni odchodzi po kawalku, mozliwe to?
jola z tym czopem, ze odchodzi po kawałku to mozliwe, bo czesc babeczek pisała, ze u nich to własnie tak wyglada
a z tymi porodami przedwczesnymi to tez róznie...mozna urodzic w 33tc i po tygodniu wyjsc z dzidzia w dobrym stanie do domu, a mozna urodzic w 40tc i stan dzidziolka moze byc ciezszy niz tego wczesniaczka z 33tc...
nie ma reguły
a z tymi porodami przedwczesnymi to tez róznie...mozna urodzic w 33tc i po tygodniu wyjsc z dzidzia w dobrym stanie do domu, a mozna urodzic w 40tc i stan dzidziolka moze byc ciezszy niz tego wczesniaczka z 33tc...
nie ma reguły
A
asiunia876
Gość
Kobiety opanujcie sie! 6h mnie nie bylo i 10stron! :-)
morgaine wiadomo, dla kazdego krejzola kto da swojej niuni na imie Dzoana znaczy Joanna znaczy Josia, Asia, Asiunia i jak kto woli, oczywiscie na czesc 2och wybitnych i zasluzonych forumek z bb, szanownej Pani Morgaine i Asiuni876, dostanie paczka z Intermarche (czy skad tam sa te paczki porodowe :-) ) hahaha
ja wiem ze to kuszaca propozycja i mozecie sie o nia bic kto pierwszy, ale zapewniamy ze paczkow starczy dla wszystkich haha
a co do auta to powiem wam ze jezdze jak musze. Brzuch mi o kierownice chaczy (efekt krotkich nozek) i wogole jesem strasznie rozkojazona w ciazy i nie raz chamowalam w ostatniej chwili.
Pozatym ostatnio boje sie poduszek powietrznych. U pasazera juz wylaczylam ale u kierowcy nie probowalam nawet bo P non stop jezdzi i sie boje.
Oki ja tez mykam spac. Jutro mam wizyte i moze wreszcie sie dowiem SN czy CC bo juz mnie to wkurza. Dali mi antybiotyk bo "mu sie wydaje" ale zeby wymaz wziasc i sprawdzic to nie. A ja swinstw nie bede brac i zobaczymy co jutro powie.
Buzki krakersiki
morgaine wiadomo, dla kazdego krejzola kto da swojej niuni na imie Dzoana znaczy Joanna znaczy Josia, Asia, Asiunia i jak kto woli, oczywiscie na czesc 2och wybitnych i zasluzonych forumek z bb, szanownej Pani Morgaine i Asiuni876, dostanie paczka z Intermarche (czy skad tam sa te paczki porodowe :-) ) hahaha
ja wiem ze to kuszaca propozycja i mozecie sie o nia bic kto pierwszy, ale zapewniamy ze paczkow starczy dla wszystkich haha
a co do auta to powiem wam ze jezdze jak musze. Brzuch mi o kierownice chaczy (efekt krotkich nozek) i wogole jesem strasznie rozkojazona w ciazy i nie raz chamowalam w ostatniej chwili.
Pozatym ostatnio boje sie poduszek powietrznych. U pasazera juz wylaczylam ale u kierowcy nie probowalam nawet bo P non stop jezdzi i sie boje.
Oki ja tez mykam spac. Jutro mam wizyte i moze wreszcie sie dowiem SN czy CC bo juz mnie to wkurza. Dali mi antybiotyk bo "mu sie wydaje" ale zeby wymaz wziasc i sprawdzic to nie. A ja swinstw nie bede brac i zobaczymy co jutro powie.
Buzki krakersiki
Witajcie ,długo mnie nie było ale to wszystko przez te choróbska które mnie dopadły .
Siły brak po prostu ,mogłabym tylko leżeć i spać.
Widze że panuje istna gorączka przed porodowa .
Gratulacje dla rozpakowanych mamusiek i ślicznych maleństw.
Wczoraj doczłapałam się na wizytę do ordynatora ,test hpv wyszedł negatywny ,mogę rodzić siłami natury .Ponadto posiew jałowy i inne badania ok.
Szyjka bardzo krótka i główka bardzo nisko -dał mi tydzień.
Oczywiście ja nie mam zamiaru za tydzień rodzić ,bo bardzo chce doczekać terminu.
Jestem teraz w fazie przygotowania psychicznego do bólu porodowego.Wiem że bedzie boleć że ho ho ho ho ...
Torby prawie spakowane wiec jestem przynajmniej w tym aspekcie przygotowana.
Widze że tu na forum same babeczki za kółkiem .Ja też nadal prowadzę ,ale już powoli zaczne sobie odpuszczać ta przyjemność.Najlepsze jest to że w zeszłym roku na lato udało mi sie zrobić prawko na motor ,niestety w tym roku nie bedzie mi dane pośmigać ,i raczej zrezygnuje z tego hobby z oczywistych względów.
Dostałam kilka odnośnie opieki nad maluszkiem i mam do Was pytanie czy powinno się dodatkowa np .na pampersa zakładać tetre aby dziecko miało szeroko nóżki tak jak żabka.Dzięki temu ponoc dziecko nie ma problemu ze stawami w póżniejszym okresie ?
Dzieki z góry za odpowiedz.
Życze Wam udanego dnia ,siły dużo ,mało dolegliwości i smakowitych pączków.Pozdrawiam
Siły brak po prostu ,mogłabym tylko leżeć i spać.
Widze że panuje istna gorączka przed porodowa .
Gratulacje dla rozpakowanych mamusiek i ślicznych maleństw.
Wczoraj doczłapałam się na wizytę do ordynatora ,test hpv wyszedł negatywny ,mogę rodzić siłami natury .Ponadto posiew jałowy i inne badania ok.
Szyjka bardzo krótka i główka bardzo nisko -dał mi tydzień.
Oczywiście ja nie mam zamiaru za tydzień rodzić ,bo bardzo chce doczekać terminu.
Jestem teraz w fazie przygotowania psychicznego do bólu porodowego.Wiem że bedzie boleć że ho ho ho ho ...
Torby prawie spakowane wiec jestem przynajmniej w tym aspekcie przygotowana.
Widze że tu na forum same babeczki za kółkiem .Ja też nadal prowadzę ,ale już powoli zaczne sobie odpuszczać ta przyjemność.Najlepsze jest to że w zeszłym roku na lato udało mi sie zrobić prawko na motor ,niestety w tym roku nie bedzie mi dane pośmigać ,i raczej zrezygnuje z tego hobby z oczywistych względów.
Dostałam kilka odnośnie opieki nad maluszkiem i mam do Was pytanie czy powinno się dodatkowa np .na pampersa zakładać tetre aby dziecko miało szeroko nóżki tak jak żabka.Dzięki temu ponoc dziecko nie ma problemu ze stawami w póżniejszym okresie ?
Życze Wam udanego dnia ,siły dużo ,mało dolegliwości i smakowitych pączków.Pozdrawiam
mamusiaDorusia
Fanka BB :)
Witajcie ,długo mnie nie było
eee,ja tam szeroko nie pieluchowałam.Niby podczas badania (usg) bioderek lekarze zalecali każdemu noworodkowi właśnie szerokie pieluchowanie,ale to strasznie wygodne mi się wydawałwszem,zrobiłam to raz czy dwa,ale jak potem widziałam taką żabę to mi się odechciało... Na szczęście bioderka miała ok.
JA "NADAL CHODZĘ" (a czemu miałoby być inaczej???),na 9 z Marysią do p/kola na drzwi otwarte a potem o 12 na wizytę-mam nadzieję że ostatnią.Czop nadal odchodzi a i wody zaczynają się powoli sączyć.Zobaczymy co na to mój szanowny gin.W sumie-pogoda fajna,a ma być jeszcze cieplej,więc czemu nie???
Gratuluję wczorajszych udanych wizyt,pozdrawiam i życzę miłego dnia,bo pewnie zajrzę wieczorem!!!
Edit:
a swoją drogą-fajnie,gdyby Marysia miała rodzeństwo młodsze o 3 lata,3 m-ce, 3 tyg.i 3 dni... No i ur. 30.03...nie???
Ostatnia edycja:
Witam z samego rana! Chociaż widzę, że pierwsza nie jestem.
Na wstępie podziękowania: kozica TO DZIAŁA!!! Co prawda fuj jak nie wiem co, ale dałam rade pospać trochę. Śniło mi się, że jestem w szpitalu i śpię, i mi się śni, że już urodziłam. Obudziłam się w tym śnie i sobie myślę "nie, dopiero szykują mnie", a potem obudziłam się na prawdę i patrzę ze zdziwieniem, a ja w domu we własnym łóżku leżę. Bardzo niemiłe zaskoczenie.
Miłego dnia wszystkim :*
Na wstępie podziękowania: kozica TO DZIAŁA!!! Co prawda fuj jak nie wiem co, ale dałam rade pospać trochę. Śniło mi się, że jestem w szpitalu i śpię, i mi się śni, że już urodziłam. Obudziłam się w tym śnie i sobie myślę "nie, dopiero szykują mnie", a potem obudziłam się na prawdę i patrzę ze zdziwieniem, a ja w domu we własnym łóżku leżę. Bardzo niemiłe zaskoczenie.
Miłego dnia wszystkim :*
ducha
Tymciowa mama :)
Helou :-). Dzisiaj ma być już wiosna na całego, więc mam dobry humor. Mimo tego, że mój nos odmówił posłuszeństwa z przesuszenia . A ja sobie leżę w łóżeczku, wcinam ciasto z wczorajszych odwiedzinek i popijam herbatką (co prawda muszę wydłubywać rodzynki z sernika, ale cóż, da się to jakoś przeżyć ). Uroki ciąży... achhh
A propos tego kiedy ciąża jest donoszona - nie znam się ale... właśnie widzę pod czyimś suwaczkiem takie zdanie: koniec 36. tygodnia ciąży oznacza, że dziecko jest już donoszone, a więc poród może odbyć się w każdej chwili... no!
Autem też jeżdżę, a co:-). Chociaż chwilowo nie bo moje zostało gdzieś tam... ale nie martwię się o to, że się zacznie za kierownicą. Przecież ja miałam zamiar sama na porodówkę jechac w razie potrzeby .
jaaa, teraz zachciało mi się kanapki. To ciasto tylko rozruszało mój żołądek, czy to co z niego zostało...
dobra idę do lodówki
A propos tego kiedy ciąża jest donoszona - nie znam się ale... właśnie widzę pod czyimś suwaczkiem takie zdanie: koniec 36. tygodnia ciąży oznacza, że dziecko jest już donoszone, a więc poród może odbyć się w każdej chwili... no!
Autem też jeżdżę, a co:-). Chociaż chwilowo nie bo moje zostało gdzieś tam... ale nie martwię się o to, że się zacznie za kierownicą. Przecież ja miałam zamiar sama na porodówkę jechac w razie potrzeby .
jaaa, teraz zachciało mi się kanapki. To ciasto tylko rozruszało mój żołądek, czy to co z niego zostało...
dobra idę do lodówki
morgaine podam Ci date (nie spodoba Ci sie ), ale musisz wiedziec, ze Z ŁASKĄ I FOCHEM
urodzisz 22 kwietnia siłami natury, a raczej siła własnego organizmu ;-)
ta jasne, oddawaj kasę
wiecie co, zaraz zadzwonię do aenye heheh i ją obudzę!!! no co za baba!!! wyobraźcie sobie, zrobiła sobie ze mnie jaja i napisała smsa że ma skurcze co 7 min i rodzi!!! no nie jak tak można!!! wchodzę tutaj a tu żadnego smsa, żadnej nowiny od niej...to chyba nie prawda nie?....
....no jak tak można żartować
a mnie w nocy skurcze budziły, wstawałam, rozchodziłam i przechodziło. czuję cały czas jak mała schodzi coraz niżej bo mi chyba się wszystko między nogami na dwie strony rozjedzie zaraz hahahah
no ale do 22go jeszcze mam duuużo czasul!!! prawie miesiąc!!!!
super, dłużej macierzyński, jeszcze miesiąc przespanych (?) nocy, no gites!
reklama
Podziel się: