reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

reklama
Dziewczyny ja mojej madrej tesciowej powiedzialam ze oni juz mieli swoj czas na wybor "imion dla dzieci" i sie nie popisali- temat sie skonczyl raz na zawsze :-D:-p
To jest bomba!!!
Moja teściowa próbowała nazwać Sebka Korneliusz Konstanty. Położna stwierdziła, ze nie pozwoli dziecka skrzywdzić i wpisała mu Sebastian. Sebek twierdzi, że jakby umiał odnaleźć te cudowna kobietę, to by jej w każde swoje urodziny kwiaty wysyłał z wdzięczności.
Na szczęście jakoś moja rodzina do imienia sie nie przypięła. Hania wybrała, że ma być Marysia i tak będzie (znaczy wyperswadowaliśmy jej wcześniej Nel i Megan). Jedynie moja babcia co jakis czas próbuje Julkę przepychać, bo jej ostatni mąż miał Julian, więc tak na cześć. Ale Hania stwierdziła, że w przedszkolu jest Julka, której ona bardzo nie ubi, więc nie ma mowy.
A swoją drogą, to Wy szalone jesteście. Kiedy ja mam pracować, jak tu takie ilości treści sie pojawiają.
I chyba mi czop odchodzi. Takie fuj, geste i ciemno żółte.

wróciłam do domku :) oglądam pierwszą miłość i przesadzam kwiatka.
Byliśmy na obiedzie i lodach z sernikiem :cool2:

Moja mama od razu przyjęła że to będzie Kubuś i tak ciągle do niego mówi :)
Teście widzieli mnie w ciąży tylko raz...jak jeszcze płci nie znaliśmy.

my tesciowej powiedzielismy na poczatku ze bedzie Kasia, kilka razy miala glupie pomysly. A teraz juz Kasia nie bedzie- przeszlo mi a w szpitalu wszystkim mowila ze bedzie Kasia i koniec. No coz bedzie sie musiala do innego imienia przywyczaic

Moi wiedza ze jak sie urodzi to poznaja imie :tak: nie ma po co im gadac jak komentowali nawet ze taki duzy bedzie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no chore jak nic lepiej zeby z 3kg mial a nie 4kg rozumiecie to?? bo ja nie?? Ja mialam 4kg jak sie urodzilam i co gorsza jakas jestem?? a bo sie ciezko bedzie rodzic a co oni o moja dziurke sie martwia:sorry2::confused:

Moi wiedza ze jak sie urodzi to poznaja imie :tak: nie ma po co im gadac jak komentowali nawet ze taki duzy bedzie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no chore jak nic lepiej zeby z 3kg mial a nie 4kg rozumiecie to?? bo ja nie?? Ja mialam 4kg jak sie urodzilam i co gorsza jakas jestem?? a bo sie ciezko bedzie rodzic a co oni o moja dziurke sie martwia:sorry2::confused:

Ja znowu słyszałam komentarze, że za mały:wściekła/y: powyżej 2500g jest dziecko donoszone to po co ma byc większy, tylko dlatego, że oni tak chcą, widocznie dla neigo tyle jest ok, a dla innego maluszka 4 kg jest ok i tak ma być co ich to interesi:wściekła/y:

EDIT:

Nati podoba mi się Asia :) jakby u nas była dziewczynka to na drugie miałaby Joasia a dokładnie Nikola Joanna :)

reklama
apropo wiekosci dziecka. Jak bylam w szpitalu to w 36tc mala wazyla 2900 a lekarz do mnie czy pale bo male dziecko. No bez przesady, wydaje mi sie ze nie jest taka mala

Do góry