reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

to mi w szpitalu jakis tam lekarz mowil, nazwiska nie znam.
Ja chodze do prychodni na Legionow do dr Zurek teraz w pt ma mi Skora robic USG, a ze szpitala kojarze tylko ordynatora- super facet Płoszyński i Trawinski ale o nim sie nie wypowiem dobrze wiec nic nie bede pisac

reklama
u nas też lekarz powiedział że Domiś będzie miał prawdopodobnie ok 3-3,5 kg i że to akurat jak dla mnie do porodu, a jak bedzie zobaczymy... kobitki powiedzcie bo już miesza mi się kiedy ciąża jest uznawana za donoszoną od 37tyg czy po skonczonym 37 czyli od 38....w różnych źródłach podają raz tak raz inaczej. ja jutro 37zaczynam i jakoś już nie steresuje się kiedy urodzę (z jednej strony to wolałabym szybciej bo juz ciężko...) ale interesuje mnie jak to jest z tymi wcześniaczkami

mój lekarz mówił, że jak się nawet maluszek urodzi w 37 tyg ale ma wagę pow.2500 to też mogą uznać za donoszoną i nie wpisuję, ze to wcześniaczek zależy od kondycji maluszka, koleżance w 36 nie wpisali wcześniak bo ważył 2700 i nie miał żadnych oznak wcześniactwa

no właśnie czytam że to różnie bywa... a mi się już cholernie dłuży... ale póki co objawów brak...jedynie twardnienie brzucha co jakiś czas ale to norma już od dawna tak mam...:D

A ja mam pytanie do dziewczyn które maja już dwójkę i więcej dzieci. Czy drugi poród był "gorszy" od pierwszego? Jak to było u Was?

Nie wiem tego z własnego doświadczenia ale podobno drugi poród jest najłatwiejszy, chyba nawet położna mówiła to Morgaine

W takiej mądrej książce co mam napisane jest:

Poród przedwczesny (przedterminowy) - czyli przed 37 tygodniem ciąży.
Ciąża donoszona - między 38 a 42 tyg ciąży

dziecko poniżej 2500g to dziecko o niskiej masie urodzeniowej
poniżej 1500 o bardzo niskiej masie urodzeniowej

czyli wynika z tego, że może być ciąża donoszona, ale dziecko może być o niskiej masie urodzeniowej...

W takiej mądrej książce co mam napisane jest:

Poród przedwczesny (przedterminowy) - czyli przed 37 tygodniem ciąży.
Ciąża donoszona - między 38 a 42 tyg ciąży

dziecko poniżej 2500g to dziecko o niskiej masie urodzeniowej
poniżej 1500 o bardzo niskiej masie urodzeniowej

czyli wynika z tego, że może być ciąża donoszona, ale dziecko może być o niskiej masie urodzeniowej...

czyli 37 tydzień odpada bo ani tak ani siak ;-)

A ja mam pytanie do dziewczyn które maja już dwójkę i więcej dzieci. Czy drugi poród był "gorszy" od pierwszego? Jak to było u Was?
tez sie zastanawiam nad tym a takze czy jak moja ciaza poprzednia byla prawie 14-scie lat temu no i bylam mloda to czy ten porod bedzie podobny? juz wiem ze nie bo bedzie donoszona i o co najmniej kg wieksza ale reszta??

reklama
Do góry