reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Melduję się po usg.
Mała waży ok 3500, ma takie ogromne policzki taka Pyza z niej :) Lekarz mówił, że może być lekko opuchnięta przez moje obrzęki ale jej waga i tak na pewno jest ponad 3 kg obecnie. Wszystko ok, rączki, nóżki, serduszko, przepływy, wg lekarza już jest donoszona. Pytałam go o te obrzęki i ciśnienie, niby nie chciał za bardzo się wypowiadać, bo on zna moją ginkę i wie, że ja u niej jestem, ale zasugerował żeby z nią porozmawiać o rozwiązaniu skoro jest taka sytuacja z moim zdrowiem. Mówiłam mu, że leki nie działają, że ledwo się dotoczyłam, zresztą widział że jestem spuchnięta. O 15 mam wizytę u ginki, zobaczymy co powie, mam zamiar narzekać jej i możliwe że nawet się popłaczę, bo wczoraj w nocy miałam niezły kryzys, ledwo czułam palce u stóp. Ten gin od usg uważa, że skoro Dzidzia już donoszona i gotowa to nie ma sensu pakować leków tylko zacząć się przygotowywać do porodu. Ciekawe jakie będzie zdanie mojej gin.

reklama
zastanawiam sie czy juz dzwonic po meza czy mi przejdzie jak wczoraj. juz 3 skurcz co 6 min, ale w sumie malo bolacy. wiec to jeszcze nie to chyba

Nati, a Próbowałaś ciepły prysznic?
ja już takich akcji miałam dziesiątki, łącznie z krzyżowymi (które bolą jak diabli)
nawet dwa tyg temu na ktg skurcze wyszły, ale rozwarcia żadnego
dopiero wczoraj na opuszkę

Aknovi - ja teraz czuję ruchy innaczej, bo dzidzia już duża ale nie mniej, jak coś Cię niepokoi to jedź na IP, ja bym tak zrobiła, czasem mam wrazenie że młoda mnie od środka szczypie ;) ja jej pokażę :) takie dziwne te ruchy, no i czasem jak u Aenye jak na jakiś nerw naciśnie to ledwo nogą powłóczę, nie mówiąc o miednicy mam wrażenie, że wszystkie kości sę tam ruchome i zaraz sie rozleci....hmmm

Adi - nie wiem czy chcesz naszych rad, czy tylko chcesz się wygadać, ale pewnie wiele z nas zauważyło, że nie piszesz nic dobrego o swojej połówce......a za takie teksty to ja bym spakowała i z domu wyrzuciła, jeśli oczywiście rozmowa by nic nie dała (dziewczyny wielokrotnie Ci pisały, żebyś z nim pogadała, więc nie wiem czy to robiłaś), bo on to chyba taki typ, że jakaś terapia szokowa dobrze by mu zrobiła, bo chyba to dobry chlop jednak jest skoro z nim jestes i czekacie na Waszą dzidzię....
rozmawiała z nim niby wszytko rozumie , i przeprasza ale nawrócenie trwa prze dwa dni a potem powot do edenu może to moja wina zawsze to ja wszystkim pomagam, nawet jego firmowe sprawy ja załatwiam. Ze wszystkim radzę sobie sama, ale teraz się troche pozmnieniało i sama chyba nie dam sobie rady, znaczy napewno mówię mu że naprwawde go potzrebuje ale on chyba mysli że chodzenie do pracy starczy

Nati, a Próbowałaś ciepły prysznic?
ja już takich akcji miałam dziesiątki, łącznie z krzyżowymi (które bolą jak diabli)
nawet dwa tyg temu na ktg skurcze wyszły, ale rozwarcia żadnego
dopiero wczoraj na opuszkę
troche sie boje bedac sama w domu wanny, nie wiem czemu :-(, tydz temu w szpitalu rozwarcie mialam na 2 palce wiec pewnie juz z 3 mam. a ja bym chciala zeby mi wody odeszly bym przynajmniej miala pewnosc ze to to

troche sie boje bedac sama w domu wanny, nie wiem czemu :-(, tydz temu w szpitalu rozwarcie mialam na 2 palce wiec pewnie juz z 3 mam. a ja bym chciala zeby mi wody odeszly bym przynajmniej miala pewnosc ze to to

Ej no co Ty, lepiej rodzić na wodach, niech się Małe w czepku rodzi
mój "nowy" gin powiedział, że z takim rozwarciem, to pół ciąży można przechodzić, dwa palce, jeszcze nic nie oznacza, raczej skurcze z bólami, które się nasilają i nie przechodzą
po prysznicu, czy zmianie czynności (jeśli Leżysz, to się Poruszaj i odwrotnie)

troche sie boje bedac sama w domu wanny, nie wiem czemu :-(, tydz temu w szpitalu rozwarcie mialam na 2 palce wiec pewnie juz z 3 mam. a ja bym chciala zeby mi wody odeszly bym przynajmniej miala pewnosc ze to to[/QU

trzymam za ciebie kciuki kochana może w ciągu godzinki coś sie wyjaśni trzymaj się

czytała posty w których pisałyście że zaglądałyście tam na dole sama sie teraz zastanawiam czy mogę zobaczyć tam cos co powie mi że np 2 dwa dni poród:-D:-D może na necie sa jakieś zdjęcia które by można było porównać:-D

Laurka22 ja też się jakoś nie stresuję porodem, co jest chyba trochę dziwne. Choć czuję, że tydzień przed będę obgryzała paznokcie. Tez miałam bolesne @ przed ciążą, więc mam nadzieję, że ten ból jakoś wytrzymam.

Dziewczyny a Wy "tam" jeszcze coś widzicie??? Ja już mam od dłuższego czasu lustrzycę i niestety nic nie widzę, a w goleniu pomaga mi mąż :-)

czytała posty w których pisałyście że zaglądałyście tam na dole sama sie teraz zastanawiam czy mogę zobaczyć tam cos co powie mi że np 2 dwa dni poród:-D:-D może na necie sa jakieś zdjęcia które by można było porównać:-D

...położna powiedziała, że się puchnie, że to jeden z objawów,
a ja spuchnięta -tam- jestem już dobre dwa tygodnie
powiedziała też, że usta też puchną i język...ma się wrażenie, że się w buzi nie mieści...o

reklama
ja to w teorii niby wszystko wiem gorzej z realizacja. a w szpitalu nie rozumialam dziewczyn co tylko lezaly i cierpialy. no coz chyba jednak sie zmusze i wstane chociaz do wanny w koncu brudna do szpitala nie pojade hahahaha

Do góry