reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

Benjamin też fajnie :). kurcze, że Ci tatusiowie nie do końca przekonani do naszych propozycji, a to przecież my czujemy jakie ludziki w sobie nosimy :-).
Ale cieszę się, że nie jestem sama z tym problemem, bo przecież w kupie raźniej ;-).

reklama
Anawoj - witajcie w domu!!! Buziaki wielkie!

A ja się spakowałam!!! Dorzucić trzeba będzie jeszcze kosmetyki w wersji mini (kupię jutro) i te majtki jednorazowe co je jutro odbiorę i jakieś batoniki muszę dołozyc, bo zapomniałam kupić - też jutro kupię.

W temacie imion - jakby u nas miał byc teraz chłopak to stawiałabym na Michała, Igora i nie wiem czy nie Iwo po tatusiu. Tymon tez ładnie. Mnie się podoba Stanisław, ale już mamy jednego Stanisława,więc nie będę duplikować.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny help!!! Wiem, że to nie ten wątek, ale na tamtym już dawno głucha cisza. Ja nie wiem jeszcze jakie imię wybrać dla Groszka, przecież nie mogę Go nazwać Groszek (Groch ;-)). No i co jak się urodzi, będzie bezimienny?!?!?!?! jestem debilem, wiem ale nic nie poradzę na to moje niezdecydowanie...:baffled:...
U mnie w grę wchodzi Albert (ale obawiam się, że kiedyś mnie za to zlinczuje ;-)), Tymoteusz i Adaś...
U nas to samo. Całkowity brak zdecydowania, pomysłów bardzo mało.. Chyba wymyślimy po porodzie jak zobaczymy buźkę:-) Z tych do podajesz mi najbardziej się podoba Adaś.

aknovi, mam nadzieje, ze bedziecie zadowolone z anisad z redlowa, ja niestety ani jednje dobrej opinii nie znam, wiec nie mam sie na kim oprzec. a najbardziej juz odstrasza mnie, ze tata nie moze dziecka wziac na rece, wejsc na sale poporodowa, tylko przez szybe ogladac, no prl jakis.. w wejherowie odwiedziny od 8 rano do 8 wieczor i maz moze byc ciagle obok. oczywiscie nie chce tego, ale pare godzin dziennie ze mna jest, potem chwile mama, siostra.. wiadomo. dla mnie to bardzo wazne. no i moj lekarz prowadzacy ciaze jest tam ordynatorem, mam wiec niezle plecy (tym bardziej, ze to rodzina :-D)
Aenye, ja nie planuje Redłowa tylko Kliniczną. Redłowo wybrałam rezerwowo dopiero po Klinicznej i Zaspie. Początkowo myślałam o Wejherowie, ale że obecnie mieszkam w Gdańsku jeszcze do porodu, to stawiam na Kliniczną.

Ja tez juz po usg- lekarz wszystko posprawdzał i powiedzial, ze tak niewielkie rozbieznosci w wymiarach sa w normie, wiec UFF
Brzuch mi sie stawia niemal cały czas i lekarz, widzac to, powiedział, ze do terminu

Widzisz, mówiłam, że będzie ok. Ważne, ze jesteś już spokojna :-)

Z tymi imionami to ciężka sprawa - mi od początku mężula uparł się na Bruna i non stop słucham Bruno, Bruno, Bruno... i powoli zaczynało mi się podobać do momentu jak teściowa skrytykowała imiona które wymyśliłam i że tylko Bruno jest pięęękne, to stweirdziłam że nigdy w życiu!!! ja obstawiam Szymona bądź Filipa - czasem mężula się łamie ale decyzja padnie na porodówce;-)
anawoj witamy z powrotem :-):-):-) czekamy na fotki i opowieści porodówkowe
mitaginka wiadać, że całe bb trzymało kciuki bo wszystko okej, supcio

Acronka piątka! ja też SPAKOWANA!!!:-):-):-) spokojnie zmieściłam się w jednej podręcznej torbie razem z rzeczami dzidzika, jeszcze nawet luz jest. Pytam się - co Wy popakowałyście, że po dwie torby bierzecie...

Jak już się popakowałam to pół świeżutkiego chlebka połknęłam z serem i pomidorem, ostatnio wciągam kanapki tylko w tym wydaniu

A co do wagi to też zabardzo nie wiem gdzie sie te moje nadprogramowe 16kg podziało - jedynie ramiona mam zaokrąglone, cellulitu masa na kitkach, może troszkę bardziej ubite te nogiszty wyglądają, ja już sama nie wiem...

ps. Tak piszecie o Tymku i zaczyna mi się podobać

Gratuluję wizyt :) i spokoju po nich

ja dziś też miałam - krew i siuski ok ;) wymaz z dwóch dziurek pobrany ;) mężuś zawiózł do szpitala tam wzieli 20 zł, wynik za dwa dni :) Trochę mi smutno, że nie podała mi wagi i nie robila usg (takiego "pomału"), przeleciała tylko szybko po głowce, serduszko posłuchaliśmy chwilę jak bije, ale wagi mi nie powiedziała:baffled: ona nie jest zwolennikiem podawania takich danych pacjetkom, mówi że więcej z tego stresów i myśli, ona widzi że jest ok., że ma napewno więcej niż 2500, Borys miał tydzień przed terminem 3600, więc to jakieś duże pewnie też nie będzie. Aha szyjki już nie mam ;) z moich 22 mm został lekki wypustek :) ale zamknięta. Mitaginka ja już też w klubie bezszyjkowych. Też tak myślę, że to stres nas tak czyści.......Ginka powiedziała mi, że za niedługo będę rodzić. Nie czuje jeszcze żadnych skurczy, ale mówiła, że jak się pewnie zaczną to szybko pójdzie :) obym zdążyła dojechać. Nic się nie przyznałam, że nie rodzę w jej szpitalu.....no bo co mi po niej jak położne są dziwne.....

Anawoj - :)

Ducha - Twój Groszek już konkretny :)

Nela - wytrwałości, pomału ogarniecie się....większość z nas miało podobnie po powrocie do domu, a z jaką wagą wychodziliście ze szpitala? Powiem Ci, że siorka męża miała takie maludy razy 2, bo bliźniaczki, takie smerfetki malutkie, chudziutkie były, a teraz zadymiaja na całego ;)

Witam nową kwietniówkę.

U nas miał być Kornel , ja już byłam przyzwyczajona, ale P nie akceptował i padł pomysł Stasia (po dziadku P). Teraz już jestem całkowicie przekonana do Stasia.
Tym

Złożyliśmy wózek, zakochałam się :-) już chciałabym w nim małego :-) rewelacyjny dla mnie jest.

anawoj super że już jesteś! wszystkie tu mocno trzymałyśmy kciuki!

mitaginka bardzo się cieszę że usg się udało!. a pytałaś o tą biegunkę co masz robić? byle do 7 ;-)

acronka wow torba spakowana :-)super:)

aenye pokazałam mojemu P Wasz tv. był pod wrażeniem. hmm może da mi się go namówić na coś nowego :-)
Choć właśnie musieliśmy dać 3 tys na samochód...:/jakies tam wymiany itp, wiosenne porządki:/

Oglądam właśnie Pingwiny z Madagaskaru :-D i wcinam lody :-)

hejo,

wróćiłam od Gina... Smutno mi troche bo wyglada na to, ze to byla ostatnia wizyta przed porodem. Fajny ten mój doktorek, rozczula mnie... niestety usg tez juz nie bede miala przed porodem. Mam juz teraz co tydzien zglaszac sie tylko na KTG i odebrac wynik wymazu. A reszta wyników ok. Mały na OKO gina urodzi z waga 3300-3500. Szyjka rozpulchniona, 2 palce przepuszcza. Główka bejbika niziutko. Zanim zbadał mnie 'dowcipnie' mówił, ze urodze pewnie na świeta ( a termin 17 ) :) A potem po badaniu ze może faktycznie wcześniej :) Najlepiej 15 albo 23 bo ona ma wtedy dyzury na porodówce :)

Mówi, ze musze na niego trafić na porodowce, bo jako babka bez faceta zasługuję, zeby się mną porzadnie zajeto i dopilnowano, zeby wszystko bylo na czas i ok. Mile to...

Anawoj - fajnie ze juz wrocilas !
Mitaginka - to loteria z tym terminem, ale jakos czuje, ze dasz rade i wytrwasz do 7 :)

hahah dobre z tą teściową.
wiecie co, ja sobie ubzdurałam że mnie się podoba....Judyta.
of course mężula był przeciwny na maxa, rodzice też, ale ja czułam od początku ciąży że judyta.
no i poszliśmy na usg, dok mówi dziołuszka, wsiadamy do auta, M tak szczęśliwy że mówiL niech będzie Judyta!! heh no i wtedy jak osiągnęłam swój cel, rpzypomniałam sobie jak aenye miny ludzi i ich reakcje na to imię i stwierdziłam że nie! nie może być Judyta bo nie chcę żeby dziecię miało jakieś jazdy. chociaż fakt czasy się zmieniły i teraz można dać na imię kosmonauta (no przesadzam of course!@) i to pokolenie które rośnie już nie będzie takiego nacisku na imiona dawało, coraz więcej różnorodnych itd. ale z drugiej strony kto to wie co to będzie za 10 lat!
teraz to jak porównam Weronikę z Judytą, to Weronika wygrywa, a Judyta daaaaleko z tyłu....

a w ogóle dla mnie złoto jeśli chodzi o imiona dzieci ma asiunia: joshua i maddox! drugie miejsce zaraz za nimi baby i adrian;-) super imię, że mi nie wpadło do głowy jak Nikodem się rodził!! ładnie by było Konrad i Adrian :) miodzio.
nie, nie Nikodem pasuje do mojego Nikosia. taki Dyzma kombinator hahah jakby tu zarobić zeby się nie urobić!! :-D
no i Bartosz, czy ma tu ktoś Bartosza??!!

cocosova gratulacje udanej wizyty;-) kurcze już ostatnie wizyty się zaczynają.....
a może ten ginek wolny co?:-D chyba też Cię polubił nie?:)

Ostatnia edycja:
lilou, wklej fotki wózka :tak:.

hatorska, rodzimy za dwa tygodnie i trochę... ;-) i na święta ubieramy ogrodniczki świąteczne :-D.

oglądacie może ten nowy serial na 2?! Rodzinka.pl - niezły jest :-)

reklama
uwielbiam pingwiny, a najbardziej krola juliana :-D nie, no moj mistrz!!! az sie wahalam, czy nie dac tak dziecku na imie ;-) i bym mowila na niego Krol Julian :-D

lilou,
hehe, jak przyjdzie to powiem, jak sie sprawdza, ale to generalnie jest stary model, tzn z konca 2009, na poczatku kosztowal ok 18tys zl, masakra :szok: a teraz dlatego "tylko" 1100f (z przesylka to ok 5500 wyjdzie), ze to juz model jakby outletowy.. no ale parametry wszystkie ma takie jak nowki telewizory, a niektore nawet lepsze.
szkoda tylko, ze z zagranicy trzeba to sciagac, no ale coz. gwarancje ma na szczescie.

bosz, przeraza mnie wizja remontu salonu, w co ja sie wpakowalam!...

acronka
, GRATY :-D ja musze dopakowac:
wkladki pod prysznic (zapomnialam i zapakowalam tylko zwykle)
wkladki laktacyjne, codziennie sobie powtarzam
i kosmetyki ;-)

Do góry