reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Acronka piątka! ja też SPAKOWANA!!!:-):-):-) spokojnie zmieściłam się w jednej podręcznej torbie razem z rzeczami dzidzika, jeszcze nawet luz jest. Pytam się - co Wy popakowałyście, że po dwie torby bierzecie...
madziarkas -no to gratuluję żeś się w 1 zmieściła. Ja finalnie mam 2. Jedna na porodówkę, razem z rzeczami dla Małej a druga ogółem, I pewnie te pierwszą do domu zabierze już po wszystkim, a rzeczy się poprzekłada.
Pytasz czemu dwie - bo niektóre rzeczy nie wiedzieć czemu miejsca tyle zajmują - ręczniki papierowe, papier toaletowy i te nieszczęsne podkłady - jakbym nie gniotła to i tak zajmują.
I tak nie ja będę te manele targać.

cocosova - no to fajny ten Twój lekarz,że taki opiekuńczy.

Mitaginka - uda Ci się, bez obaw.

a co z baby? Zamilkła dzisiaj, czyzby cos się dziać zaczęło?

reklama
aenye co to są wkładki pod prysznic?? :confused:
a szyjka mnie już tak nisko kłuje że dziecię mi chyba wypadnie zaraz....
ciekawa jestem jak się szyjka zaprezentuje w poniedziałek na wizycie :-D

ducha, ja raz ogladalam, bo normalnie rodzina i znajomi mi polecaja - bo tam trzech chlopakow :-D nawet fajny!

zaraz moj juken ;-) mhhhhhrrrrrr, love it!

morgaine
, jenysku, w imionach to my sie zupelnie nie zgadzamy, hehe.. Judyta, brrr ;-)

madziarkas
, ty jestes mistrzyni. moj szlafrok, reczniki zwykle + papierowe + papier + pampersy + chusteczki + rzeczy dziecka + milion innych *******... ja mam calkiem spora torbe, chcialam mniejsza, ale juz olewam, nie bede sie stresowac, jest jak jest!

cocosova
, swietny lekarz!!!

a w ogole, to odebralam wyniki moczu i balterie mam wpisane pojedyncze. to chyba nie bede brala nic, co myslicie? sprawdzilam na pozostalych moich badaniach i zawsze mialam wpisane 'pojedyncze' albo 'nieliczne' i dotad mi gin nie kazal nic brac. to nie wykorzystam tej recepty, nie?

acronka
, GRATY :-D ja musze dopakowac:
wkladki pod prysznic (zapomnialam i zapakowalam tylko zwykle)
wkladki laktacyjne, codziennie sobie powtarzam
i kosmetyki ;-)

aenye - dzięki!
Ale jakie wkłady pod prysznic? Klapki chyba co?:-D
I dzięki za przypomnienie - wkładki laktacyjne muszę dopakować.
madziarkas- i ty się pytasz czemu 2 torby - jak to wszystko upchnąć do 1? Chyba że masz taką jak z Harrego Pottera torebeczkę, że zmniejszają się w niej rzeczy :happy2:

Morgaine - Bartosz ładne imię, ale... Znam 2 Bartoszów i każden jeden to niestety nieudane egzemlarze - z całym szacunkiem- ale potwornie niezaradni życiowo ludzie,zwłaszcza jeden.:baffled:

Dziewczyny, pomóżcie mi. Muszę kupić mężowi bilet lotniczy, aby wyrobił się czasowo na poród, a ma tylko 2 tygodnie urlopu :-) Dość to zabawne, prawda ? No... może dla mnie tak średnio zabawne. Teraz nie wiem na kiedy kupić. Niestety nie mam żadnych sygnałów, kiedy to może nastąpić, więc jeśli termin mam załóżmy na 15-16 kwietnia, to czy lepiej kupić bilet na 8 kwietnia, 11 kwietnia, 13 kwietnia (tak są loty) ? Trudna decyzja, ale kupić bilet trzeba. Nie może zostać dłużej, bo akurat gorący okres w pracy. Dla nas ważne żeby trafił na poród, tylko bądźcie tu mądre i powiedzcie mi, na kiedy najlepiej kupić :)

lilou pytalam, co z biegunką...powiedzial, ze najlepiej wegiel, bo oczyszcza tez z toksyn, a np. smecta lepiej "blokuje", ale jak sa toksyny to sie nie sprawdzi, bo "zakorkuje" i ten cały toksynowy syf zostanie w organizmie i moze sie wtedy zaczac goraczka itd...
Póki co naprawdę jestem wyczerpana...w jelitach w dalszym ciągu rewolucja...juz mysle, ze to moze mnie tak "czysci" przedporodowo...

morgaine, posikalam sie przez ciebie :-D :-D :-D matko, KLAPKI pod prysznic, oczywiscie, wkladki, dobre, ale sie walnelam :-D ale powiedz, juz chcialas pedzic do apteki po nie, co? :-D :-D :-D nie, no niezla schize zalapalysmy ;-)

juz widze mine babki w aptece, jakbys zapytala o 'fafkulce'... :-D :-D :-D

wkładki pod prysznic?!?!? o co chodzi?! czy ja jakaś zacofana jestem czy co?

a co do króla Juliana, też go uwielbiam, i tez padł taki pomysl, żeby mieć króla Juliana :-D.

aenye ja się domyśliłam że to o klapki chodzi hahahahah no bo jakie wkładki mogą być pod prysznic lub zwykłe :-D chociaż znając Ciebie, to zawsze jakąś nowość na rynku wyczaisz hahahaha

znajdź mi baleriny na allegro bo nie chce mi się szukać...

Dziewczyny, pomóżcie mi. Muszę kupić mężowi bilet lotniczy, aby wyrobił się czasowo na poród, a ma tylko 2 tygodnie urlopu :-) Dość to zabawne, prawda ? No... może dla mnie tak średnio zabawne. Teraz nie wiem na kiedy kupić. Niestety nie mam żadnych sygnałów, kiedy to może nastąpić, więc jeśli termin mam załóżmy na 15-16 kwietnia, to czy lepiej kupić bilet na 8 kwietnia, 11 kwietnia, 13 kwietnia (tak są loty) ? Trudna decyzja, ale kupić bilet trzeba. Nie może zostać dłużej, bo akurat gorący okres w pracy. Dla nas ważne żeby trafił na poród, tylko bądźcie tu mądre i powiedzcie mi, na kiedy najlepiej kupić :)

ja celowałabym 13 kwietnia ewentualnie 8, ale raczej bliżej terminu. to chyba najpewniejsze, a nigdy nie 'trafisz' idealnie z datą. jeśli zależy Ci żeby był przy porodzie, a potem nie, to lepiej 8 kwietnia, ja wolę żeby M był po porodzie 2 tygodnie więc zaplanował urlop od 15go czyli od dnia terminu, a w sumie teraz już sama nie wiem czy dotrwam...

reklama
ale dzisiaj macie produkcje, cały dzień Was z doskoku czytam i zapomniałam co u której i wogóle więc ogólnie tym co wizytowały gratki że wsio ok, tym co będą wizytować dobrych wieści:)
herbatita i anawoj witajcie w domku, fajnie że juz macie dzidzie przy sobie

jeju jaka ja niepozbierana jestem, cały dzień się zmuszam żeby cuś posprzątać ale normelnie sił nie mam,kurcze podziwiam te co się w jedną torbę spakowały, ja mam dla siebie walizkę na kółkach taki bagaż podręcznyh,a dla juniorka torbę podróżną, oczywiscie tez mnie wkurza wielkość tych podpasek bo ciężko je upchnąć acronka pozdro:)
no i tak Wam pozazdrościłam tych zakupów i salonów piękności, że sama idę w sobote na baleyage, cięcie, mani, pedi, brwi..
ale sobie dogodze na samą myśl mam przypływ sił witalnych hehe
a jutro wózek przychodzi mam nadzieje że tym razem jaj nie będzie...
aenye strasznie mi sie podoba Twój new tv, lubie takie "gadżeciki", teraz by Ci sie wypasne kino domowe przydało..
a no i wybralismy imię będzie Maks były typy na Aleksa jeszcze, a i Kornel i Tymek też mi sie podobają..
kurna musze jeszcze leżaczek na allegro wystawić a tak mi sie nie chce brrrrr

Do góry