reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

no ja nigdy nie używałam pasa takiego ściągającego. po pierwszym i drugim dzieciu nie musiałam. wszystko szybko wróciło do normy,a w zasadzie co jedna ciąża to rozmiar mniej (nie żebym się bała że będzie 34:-D może być:-D - biorąc pod uwage fakt, że przed pierwszym dzieckiem nosiłam spodnie 38, a po drugim 36 było za duże!!) no ale teraz się nie łudzę i pewnie trzeba będzie się wspomóc troszkę bo jędrność już nie wróci sama z siebie;-(
niestety wraz z rozmiarem dolnej części garderoby zmniejszała się też górna i biust zmalał baaardzo!! no ale cóż, coś za coś

moje dziecię gotowało i herbatkę w granulkach z jogurtem do picia skutecznie w pokoju swoim wymieszało na całej podłodze i autkach!! no ale już posprzątane. sam odkurzał, tam gdzie się dało.
no niestety coś się im z nosa katarki puściły!!!!! mam nadzieję że jak zwykle po ogromnej dawce wit.C wirus nie zdąży się zagnieździć bo ja nie mam siły na chore dzieci!!!!! NIE I KONIEC!!!

reklama
cocosova ja też mam mały brzuch...i też takie to dla mnie niepojęte, że dzidzia się ta mieści..ale generalnie zależy to od budowy macicy na przykład...

i nie zjadłam tych pierogów...w ogóle mi nie wchodziły...jem wafel ryżowy :/

Mitaginka to ja zjem - dawaj :-D
ostatnio mam taki apetyt ze hej, jakbym zapasy robila czy cos. Tak sie cieszylam ze cala ciaze nic, a teraz normalnie konia bym zjadla i jeszcze czula burczenie w brzuchu. :-)

ojjj zazdroszcze ze obeszlyscie sie bez pasow. Ja musialam i to nie ze wzgledu na obkurczanie macicy a ze wzgledow estetycznych. Zreszta widzialyscie mnie bikini to wiecie dlaczego :-)
takze trzeba odkurzyc ten pas i najchetniej juz bym zaczela nosic...
Dalej dzidzik wychodz!

Ja jednak sie dzis zdecydowalam i chce urodzic :-D nie bawi mnie zabawa w podchody czy to juz czy nie juz i z checia bym Juz Teraz Zaraz Natychmiast :-)

Bejbe jakies spokojne. Brzuch jakis mam inny. Jak sie obudzilam w nocy, to sie wystraszylam, ze go... wogole nie ma. Mam wrazenie, ze on sie zmniejszył. Gdzie w takim razie mieści się tam Juli.. ?

mnie dzisiaj rano mąż zobaczył i stwierdził że mam dużo mniejszy brzuch, niż wieczorem!! i sama zauważyłam że mimo że był nisko to jeszcze opadł niżej! czuję że młoda wchodzi w kanał bo jak stoję to kłucie w szyjce okropne, dzisiaj u gina w kolejce do rejestracji myślałam że nie wytrzymam i urodzę! a ginka mi na to, że tylko zmiękła!! ja już myślałam że rozwarcie będzie:-( ale dobre i to. poza tym cały dzionek mam skurcze, także może jakieś malusie rozwarcie pojawi się już w poniedziałek...
asiunia ja też niedawno miałam apetyt na maxa, a teraz nic! ale spać mi się chce cały dzień, albo to przesilenie wiosenne, albo taki okres...w sumie przed porodem to sił się ma podobno dużo...ale ja już sama nie wiem, takie gdybanie! nigdy nie wiadomo kiedy człowieka weźmie!!

i nie będzie z jak zastawa bo nie chce mi się nawet wybierać!! szklanki już znalazłam na caffe latte takie z długimi łyżeczkami.
do tego wezmę widelczyki do ciasta bo ich też mam mało i potem jak więcej gości to brakuje.
ten sprzedawca ma też inne fajne tanie rzeczy więc pokupię:) np. organizery na skarpety i bieliznę do szuflad!! super sprawa dla mojego M, on to ma bajzel w szafkach!!
a zastawę wybiorę raz, dwa! idę!

edit: mitaginka co było w trzeciej paczce :-D

edit: asiunia masz kompa naprawionego? :-D

Hej babeczki!

Na 9 miałam jazdy doszkalające, wróciłam czytałam trochę bb , i tak zaczął nie brzuch z prawej strony boleć, krzyż położyłam się na boczek i usnęłam najpierw do 14 wstałam zjadłam pączka popiłam colą :-D i położyłam się dalej i tak do 16 spałam. ledwo po Oli do przedszkola zdążyłam :szok: Nic w chacie nie porobione, mięsko na obiad dopiero wyłożyłam do rozmrożenia( a chciałam robić szaszłyki), ale co sobie pospałam to moje :-)

morgaine fajnie że szyjka się poddała :-)

cucamber nie zamartwiaj się , lekarka z wynikami na pewno zadziała.

mitaginka wyprawka gotowa:) ale to radość sprawia co? mój wózek nadal stoi w kartonach :( dziś chciałam sama rozłożyć ale skapitulowałam. bez P nie dam rady :( A on skończy o 18 zanim będzie w domu zrobi się ciemno( a wózek w garażu i teściów) więc pewnie dopiero w weekend rozpakujemy:/ a ja tak już się nie mogę doczekać.

asiunia ważne że decyzja podjęta:-Dzeby tylko dzieciaczki w brzuszkach chciały nas słuchać ;-)

Co do pasa, ja kupiłam sobie taki wkładany, tzn bez zapinania. Po operacji jelit miałam taki na rzepy i wkurzał mnie bo mi się po jednym czy drugim praniu te rzepy powywijały, wbijały się w ciało i haczyły bluzki. Ale ogólnie plus był taki że można sobie regulować. Teraz kupiłam poporodowy, mam nadzieje że się sprawdzi.

Ok spadam robić obiadek, i colki się jeszcze napić bo woła mnie z lodówki :-D

ja po prostu nie mogłam sie powstrzymać, ta pogoda tak mnie skusiła i wylazłam na dworek, pod pretekstem tym raze zakupu jeszcze jednego stanika-a raczej spr rozmiaru- potem zahaczyłam u ciucholand i nawet wcisnełam sie do kosmetyczki na henne brwi;-) - oczywiście wszystko na piechotke - jakby co

nogi mi w d***e wchodząąąą, a i głupia poszłam w nowych balerinach , obcinsęły mnie na maxa, dobrze ze dałam za nie39zł;-)

jestem mega-zmęczona, ale jakoś tak lubie takie zmęczenie po wysiłku, zawsze tak miałam np po powrocie z aerobicu, takie zmęczenie pro-endorfinowe:-D...może łatwiej bedzie rodzić...

w kwestii bielizny-gorsetów (Asiunia), to koleżanka mi o statnio pokazywała na sobie właśnie taki zapinany z przodu, to znaczy to były takie gacie z pasem do góry, regulowanym na coś ...jak haftki. Super sprawa, mi na 100% będzie potrzebny....

ona gdzies na allegro kupowała, jak zdobęde link to wrzuce

w każdym razie efekt był fajny,

morgaine a w ostatniej paczce jest lózeczko, wkłady do poscieli, poduszka klin, przescieradła frotowe, laktator- czyli mały misz masz ;)
lilou no cieszy to, cieszy :) do nas wózek chyba przyjdzie jutro, bo wczoraj zamówilismy, a dzisiaj juz był mail, ze przesyłka nadana ;)

Morgaine no jak to nie bedzie Z jak Zastawa??? Ja mysle ze dopiro by Ci szyjka wymiekla i skapitulowala :-D

ale w sumie jak Morgaine zaczyna byc zdecydowana to chyba oznaka...... :-) hehehe

nie mam kompa i brak perspektyw ze przed porodem go odzyskam. Na weekendzie czasami pozyczam od mamy wiec jak co to pisz na maila i na weekendzie odpisze co?

No ja nie spodziewalam sie boli krzyzowych skoro nigdy ich nie mialam i teraz chyba kupie sobie ten TENS bo jak ja do porodu mam sie tak meczyc to dziekuje bardzo. Ide polowac na ebayu o ile cos zobacze na tych maciupinkich obrazeczkach w komie....

Ja chyba zmaltretuje P żebyśmy go dzisiaj złożyli :-)już się nie mogę doczekać :-) rozpakowałam jedynie fotelik i torbę i super są :-D

Właśnie przez 5 min próbowałam obrączkę zdjąć :/

Aaaa aenye ale mnie bardzo ciekawość zżera co Ty z tym kubkiem do moczu zrobiłaś :-D:-D:-D

reklama
Ducha narobiłaś apetytu tymi lodami, że ślinka cieknie. Ostatnio ciągle bym jadła, ale niestety słodyczy nie wolno, cukrzyca ciążowa, tylko patrze jak inni coś wcinają:)

Do góry