reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

laski a ja mam problem.
bo cholera torba nie spakowana a się czuję jakby miała urodzić!! bez jaj!! jeszcze tyleee czasu do terminu, M nie ma w domu, będzie po 22giej,
ale anawoj sie tak czula przez 2 tyg.wiec pewnie to jeszcze nie to.
jutro gin, i na bank sie dowiem ze rozwarcia jeszcze nawet nie ma!! ale czuje się jakby mała schodziła niżej i niżej...a mialam intensywny weekend wiec w sumie cos sie tam moze dziac....

mitaginka please wklej jeszcze raz linka do tej sukienki bo sie zastanawialam nad nia ale jestem na tak:)
mitaginka, aenye od jakich sprzedawców kupujecie buty? macie jakiś sklep konkretny wyprobowany na allegro? bo ja nigdy przez allegro nie kupowalam butów... moze wkeicie niezdecydowanej koleżance jakiego linka;-)

reklama
Nie bylo mnie 2 godz a wy juz tyle nasmarowalyscie:-)
Baby a w ktoeym tyg jestes?
kurcze baleriny za 13zl to prawie darmo..:-) Ja bym z checia po sklepach polatala ale jak narzie to nie mam sily po domu chodzic:) Mam nadzieje ze po porodzie wroce do swojego rozm 36/38.i plaskiego brzuszka..Sa podobno jakies pasy sciagajace tak?
W srode sie dowieim czy bedzie cc czy nie..
Boje sie troche.. Caly czas szukam sygnałow..Moja szyjka 3 tyg temu miala 24mm. Ciekawe jak teraz..

Nie nadrobiłam Was ale spróbuję to zrobić zaraz. Odzywam się z moimi dolegliwościami.
Mąż pożyczył ciśnieniomierz i to porządny i dobry, nie byle jaki. Mierzyłam ciśnienie i miałam 139/93 godzinę potem podobnie. Czuję się fatalnie, boli głowa, zawroty mam. Dzwoniłam do lekarki, akurat ma dyżur w szpitalu i kazała szybko mężowi po recepte jechać do niej na Dopegyt. Co 8 godzin mam brac i mierzyc cisnienie 2 razy dziennie. Chciała mnie zostawić w szpitalu ale nie ma miejsc, więc mam być w domu i się obserwować. Boję się. Najbardziej tego, że przez to cc będę miała w koncu ;( Musiało mi się na sam koniec tak zrobić no :(

morgaine znalazłam :)

PRZEPIĘKNA SUKIENKA Z RÓŻAMI roz M/38 (1462537223) - Aukcje internetowe Allegro

cucumber ale przynajmniej bedziesz mogła sie nastawic na cc, bo tak mi sie wydaje, ze jednak Cie to nie ominie...Dopegyt powinien Ci unormowac cisnienie, lezała ze mna teraz laska, która tez go brała. Trzymaj sie

owca pod postem kazdej z nas masz suwaczek ciazowy, który pokazuje kto, w którym jest tygodniu

morgaine, buty ja jedynie atmosphere kupuje na allegro, bo znam mniej wiecej 'jakosc' i rozmiar, ale to i tak ryzyko (para parze nierowna, naocznie sie przekonalam ;-) ). no ale w tej cenie to nie szkoda, a zawsze mozna odsprzedac - chodliwy towar ten primark.

a co do porodu - czuje sie podobnie, ostatnio masakrycznie kluje i ciagnie mnie w kroczu, nie mam zadnych boli i skurczy, ale naprawde czuje juz ciezar malucha. nie ma co... niedlugo rodzimy :-)

ducha,
duzo bys sie nie pomylila, ja jestem prawie - zakupoholik. maz mi kase normalnie wydziela, bo ile by nie dal, tyle wydam ;-) i to niewazne, czy sobie cos kupie (wcale nie czesto) - ale i apteka, i kosmetyki, i nawet spozywka... nie o to chodzi, ze mam oszczedzac na jedzeniu, ale nie musze wszystkiego naraz kupowac ;-) a najgorzej, ze chodze po tych nieszczesnych galeriach i tam ZAWSZE jakies przeceny.. i dla dzieci takie tanizny, ze po prostu - zal nie kupic.. (jak moj malz slyszy to haslo to mowi, ze noz mu sie w kieszeni otwiera ;-) on by wolal, zebym kupowala wszystko porzadne niz byle co na przecenie ;-) bo i tak wiecej wydaje, hehe)

i znowu a propos porodu - no mi sie to tez wydawalo niemozliwe. i do dzis nie wiem, jak to sie stalo :eek: ze sie tam glowka dziecka zmiescila.. DWA RAZY!!! nie, no szok ;-)

mitaginko
, no widzisz :-D jedna mnie tu rozumie :-D

jutro jade w odwiedziny do mojej kuzynki, co urodzila niedawno Amelke :-) jeny, cos czuje, ze wroce mega nakrecona, zeby juz urodzic i miec swojego kurczaczka na zewnatrz :-D aaaaaaaaaachhh...

Jeny Laski, ale wy jestescie do przodu!!! W sensie zapobiegawcze w ciuchy na potem. Ja mam kompletną pustkę w głowie, nie mam pomysłu na siebie, remanent w szafie muszę zrobić, bo miejsca nie mam, a najgorsze to to, że nie wiem w jaki rozmiar się wcisnę??!!! Najgorsze, bo w cyckach mi duzo przybyło i weź tu bądź mądra i kup na potem? Ja jestem kompletnie niezdecydowana jeśli idzie o kupowanie ciuchów. Sukienkę widziałam fajną w H&m ale bałam sie kupic.

a że aenye to zakupoholiczka to wiadomo :D I zawsze coś fajnego wyczai. Ma dziewczyna wyczucie :)

Morgaine - jesli dałaś czadu w weekend, to się nie dziwię, że Cię bierze. Weź odpocznij trochę, poleż i nie chodź ani nie stój.

Ja dzisiaj dostalam od młodej takie łomoty, cos czuję że mi dziecina się w dól pcha. Nie powiem ale zgięło mnie w pół kilka razy. Ale jeszcze nie widzę objawów obniżania się brzucha, więc chyba to fałszywy alarm. Poza tym ja nie jestem jeszcze gotowa na poród. W domu jeszcze nie jest wszystko po mojemu przygotowane!!!

mitaginko, zaje.biste te czerwone!!! strasznie mi sie podobaja :-) i sukienka sliczna.. kurcze, naprawde, az mam ochote kupic taka sama. tylko gdzie ja w niej pojde? :eek: na slub siostry musze miec jednak cos bardziej zobowiazujacego.. w koncu to siostra. ech...

Nie bylo mnie 2 godz a wy juz tyle nasmarowalyscie:-)
Baby a w ktoeym tyg jestes?
kurcze baleriny za 13zl to prawie darmo..:-) Ja bym z checia po sklepach polatala ale jak narzie to nie mam sily po domu chodzic:) Mam nadzieje ze po porodzie wroce do swojego rozm 36/38.i plaskiego brzuszka..Sa podobno jakies pasy sciagajace tak?
W srode sie dowieim czy bedzie cc czy nie..
Boje sie troche.. Caly czas szukam sygnałow..Moja szyjka 3 tyg temu miala 24mm. Ciekawe jak teraz..

Jestem w 38 tyg. więc już czas :) a czemu mozesz miec CC?

Cucu bierz spokojnie leki i nie stresuj sie bo to wpływa na ciśnienie, a po lekach będzie ok i nie bedziesz musiała mieć CC

Morgaine zmykaj pakować torbę, bez gadania

Tak apropos to wiadomość od Margoli była taka jaką Mitaginka wstawiła :) ale wrzucę jeszcze wiadomość od Herbatity :)

reklama
Cucu trzymaj sie kochana.

Morgaine a co skurcze masz czy cos?
Bo ja czuje sie podobnie ale nie mam skorczy a bole.
Siedze na kanapie i czuje jak maluda mi na odbyt i pipke naciska i do tego przeszywajacy bol z plecow i kosci ogonowej az na przod do spojenia lonowego... Bol jak cholerka... Z Joshem tak nie mialam... I niby tylko pierworodki maja problemy z wyczuciem "tego" momentu...
Cholerka ten bol plecow sie pojawia i znika jak skorcze ale skorczy brak...
Dlaczego tak musimy sie czuc no... I tylko sie denerwujemy... Buu...

Do góry