reklama
Nati to mam nadzieję,że dla Ciebie powód do radości?
Owca2010 witamy,widzę,ze w dwupaku długo nie pobędziesz z nami i niedługo będziesz się maleństwem chwalić
Morgaine niby masz rację we wszystkim, ale poczytałam na necie i tu piszą o antybiotyku dla mnie już teraz , to jedna sprawa, a druga to ,że najlepszym momentem jest podanie leków zanim odejdą wody, albo przy skurczach co 10 minut, a przecież wód nie jestem w stanie przewidzieć, a przy skurczach co 10 min nie jest się jeszcze w szpitalu, a gin mówił,że lek dla małej już po urodzeniu,więc zupełne rozbieżności, zaczęłam się martwić, ale mężu wymyślił,że jutro zostaniemy po sr i pogadamy z położną, ona jest z naszego szpitala, a mój gin nie, więc może ona powie jak postępują w takich przypadkach , chyba dobry plan?
Owca2010 witamy,widzę,ze w dwupaku długo nie pobędziesz z nami i niedługo będziesz się maleństwem chwalić
Morgaine niby masz rację we wszystkim, ale poczytałam na necie i tu piszą o antybiotyku dla mnie już teraz , to jedna sprawa, a druga to ,że najlepszym momentem jest podanie leków zanim odejdą wody, albo przy skurczach co 10 minut, a przecież wód nie jestem w stanie przewidzieć, a przy skurczach co 10 min nie jest się jeszcze w szpitalu, a gin mówił,że lek dla małej już po urodzeniu,więc zupełne rozbieżności, zaczęłam się martwić, ale mężu wymyślił,że jutro zostaniemy po sr i pogadamy z położną, ona jest z naszego szpitala, a mój gin nie, więc może ona powie jak postępują w takich przypadkach , chyba dobry plan?
niby może, ale na pewno bliżej porodu będąc bez czopa niż z czopemnati, może to i dobrze... niech sie w końcu u Ciebie coś ruszy, jak będzie po to może odżyjesz choć troszkę bo tak to się zamęczysz Bidulko . Tylko, że od momentu wypadnięcia czopa, też trochę to może jeszcze potrwać...
tak na pewno blizej niz dalej
a u mnie w szpitalu na porodowke biora albo jak wody odejda albo jak skurcze sa co 3 min i trwaja co najmniej min. Wczeniej na patologie biora wiec ja do szpitala wybiore sie jak skurcze co 5 min bede miala lub wody odejda
a u mnie w szpitalu na porodowke biora albo jak wody odejda albo jak skurcze sa co 3 min i trwaja co najmniej min. Wczeniej na patologie biora wiec ja do szpitala wybiore sie jak skurcze co 5 min bede miala lub wody odejda
bardzo naukowe podejście i wnioski pewnie słuszne;-)po przeanalizowaniu kilku artykułów, stron itp doszlam do wniosku ze mi czop wylatuje
no ja już mam antybiotyk. jak mi wody odeszły oba razy, od razu miałam skurcze co 3 minuty więc druga opcja u mnie nie możliwa... nie wiem jak to jest. pewnie na nast.wizycie gin przepisze Ci antybiotyk dopochwowo, ale troche bez sensu czekac, nast.wizyta za tydizen, tydzien antybiotyk, musialabys jeszcze 2 tyg. w dwupaku chodzic... nie wiem, pogadaj po sr z położną, to najlepszy pomysł. albo do gina sie umow jak najszybciej...Morgaine niby masz rację we wszystkim, ale poczytałam na necie i tu piszą o antybiotyku dla mnie już teraz , to jedna sprawa, a druga to ,że najlepszym momentem jest podanie leków zanim odejdą wody, albo przy skurczach co 10 minut, a przecież wód nie jestem w stanie przewidzieć, a przy skurczach co 10 min nie jest się jeszcze w szpitalu, a gin mówił,że lek dla małej już po urodzeniu,więc zupełne rozbieżności, zaczęłam się martwić, ale mężu wymyślił,że jutro zostaniemy po sr i pogadamy z położną, ona jest z naszego szpitala, a mój gin nie, więc może ona powie jak postępują w takich przypadkach , chyba dobry plan?
owca witamy:-)
Hej babeczki.
Anawoj ! - gratulacje Kochana, w końcu Michaś jaki duuży
Klaudencja - sama widzisz, ja sie tak męczyłam ponad tydzień. Naturalne środki nie podzia.łały na mnie. Ale bierz Tantum Verde na ból.
Ja właśnie wróciłam od lekarza. Mam antybiotyk - Sumamed. Plus Flegamina i Tantum Verde. Mam nadzieje, że w końcu zadziała. Ja muszę być zdrowa. Szybko, prędko. I przygotowana na poród. Nie mam czasu na pierdy i choróbska.
Wiecie co, tak zauważyłam, ze brzuszek mi sie mocno opuscil. Wogole jakis inny jest. Miękki i wogole i tak miekko pod piersiami sie zrobilo. Za to takie klocia w szyjce coraz czestsze. Julinka też jakoś inaczej się zachowuje.
Jeśli chodzi o badania - to lekarz mi na koniec - czyli ten tydz - zostawił najważniejsze : jutro musze podjechac do szpitala zrobić : HCV, morfologie, mocz, serologiczne badanie w kierunku kily, HBs, HIV, wymaz z przedsionka pochwy i odbytu w kierunku paciorkowców i cytologia. Sporo tego. A w śr wizyta.
Dziś też muszę podjechać do szpitala. Jestem umówiona z położna na rozmowę jeszcze raz w sprawie tej prywatnej opieki. Nie chce mi sie jechac. Ale wole juz to miec zalatwione i na papierze.
Anawoj ! - gratulacje Kochana, w końcu Michaś jaki duuży
Klaudencja - sama widzisz, ja sie tak męczyłam ponad tydzień. Naturalne środki nie podzia.łały na mnie. Ale bierz Tantum Verde na ból.
Ja właśnie wróciłam od lekarza. Mam antybiotyk - Sumamed. Plus Flegamina i Tantum Verde. Mam nadzieje, że w końcu zadziała. Ja muszę być zdrowa. Szybko, prędko. I przygotowana na poród. Nie mam czasu na pierdy i choróbska.
Wiecie co, tak zauważyłam, ze brzuszek mi sie mocno opuscil. Wogole jakis inny jest. Miękki i wogole i tak miekko pod piersiami sie zrobilo. Za to takie klocia w szyjce coraz czestsze. Julinka też jakoś inaczej się zachowuje.
Jeśli chodzi o badania - to lekarz mi na koniec - czyli ten tydz - zostawił najważniejsze : jutro musze podjechac do szpitala zrobić : HCV, morfologie, mocz, serologiczne badanie w kierunku kily, HBs, HIV, wymaz z przedsionka pochwy i odbytu w kierunku paciorkowców i cytologia. Sporo tego. A w śr wizyta.
Dziś też muszę podjechać do szpitala. Jestem umówiona z położna na rozmowę jeszcze raz w sprawie tej prywatnej opieki. Nie chce mi sie jechac. Ale wole juz to miec zalatwione i na papierze.
no właśnie według jego teorii nie muszę nic brać wcześniej, w tym mój problem, więc wizyta niczego nie zmieni, wiem, bez sensu, nie ufać w 100 % lekarzowi...no ale ...jutro pogadam i zobaczę jak się standardowo postępuje
ps. ja bym już chciała nie być w dwupaku, nie mówiąc o 2 tygodniach;-)
ps2 tak dziś z kumpelą rozmawiamy,że jeszcze 18 dni do terminu, myślę sobie luuuzik, tyle czasu, ale jak przeliczyłam ,że to tylko 2,5 tygodnia to już poważniej brzmi
ps. ja bym już chciała nie być w dwupaku, nie mówiąc o 2 tygodniach;-)
ps2 tak dziś z kumpelą rozmawiamy,że jeszcze 18 dni do terminu, myślę sobie luuuzik, tyle czasu, ale jak przeliczyłam ,że to tylko 2,5 tygodnia to już poważniej brzmi
eywa- oj ja tez marze zeby byc "oddzielnie". Jak cala ciaza byla super, pelno energii, sil i checi tak ta koncowka mnie wykonczyla calkowicie a tak naprawde to moze to potrwac jeszcze kilka tyg
jak teraz schudlam i nie mam naprawde tluszczu na brzuchu to kazdy ruch malej powoduje potworny bol , nie mowiac juz o efektach wizualnych
chudziny tez tak macie??
jak teraz schudlam i nie mam naprawde tluszczu na brzuchu to kazdy ruch malej powoduje potworny bol , nie mowiac juz o efektach wizualnych
chudziny tez tak macie??
reklama
A
asiunia876
Gość
Oo widze ze wy dzis samymi badaniami zyjecie :-)
nati oby juz niedlugo. Ja w 24h po czopie urodzilam wiec moze moze
owca witaj
u nas piekny dzien. Wywiesilam 1pranie na dworze w tym roku takze moge juz rodzic. Wlasnie siedze na ogrodku i podgladam bo nowi sasiedzi sie wprowadzaja :-)
liczylam na jakies ciacho ale niestety to chyba stare malzenstwo sie wprowadza haha moze maja syna
co ja za glupoty pisze
nati oby juz niedlugo. Ja w 24h po czopie urodzilam wiec moze moze
owca witaj
u nas piekny dzien. Wywiesilam 1pranie na dworze w tym roku takze moge juz rodzic. Wlasnie siedze na ogrodku i podgladam bo nowi sasiedzi sie wprowadzaja :-)
liczylam na jakies ciacho ale niestety to chyba stare malzenstwo sie wprowadza haha moze maja syna
co ja za glupoty pisze
Podziel się: