reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

Ale się dzieje!!!:-) Gratulacje dla mam i ich marcowych dzieciaczków;-)
Moje dziecko znów choruje, od piątku, tym razem wirus zołądkowy, już jestem totalnie wyczerpana. Jak wyzdrowieje to nie chodzimy już na wizyty do żadnych dzieci przedszkolnych bo to jakiś koszmar, dopiero co ją jedna zaraziła i przez 2 tygodnie była chora a potem ja od niej, a teraz od drugiego przedszkolaka złapała wirusa. A ja już nie mam naprawde sily przez cały dzień nosić 12 kg na rękach, sprzątać żygi, prać co chwila, gotować kleiki, co chwila prosić by coś zjadła wypiła...a tak to właśnie wygląda:-( I jeszcze spać nie chce w łóżeczku tylko u mnie na brzuchu,,,,,przygniata mi Michasia w brzuszku a jej też nie mam serca nie przytulać, teraz śpącą zaniosłam do łóżeczka,,,,,mam nadzieje ze choc chwile odpoczne. O 16 jedziemy do lekarza bo osłabiona jest totalnie.
A ja wykonczona.....mam nadzieje ze jeszcze nie urodze:-(
Za 10 dni mi ściągają pessar.

reklama
Mitaginka-wydaje mi sie ze na paciorkowca tez zrobili od razu. Mnie nawet nie pytali czy mam wyniki tylko jak lezalam naprawde chwile (godz) na porodowce to od razu wymaz zrobili i wszytkim dziewczynom robili chyba to taki standard. No chyba ze tylko na porod przychodziy to o wyniki prosili

mitaginka dokładnie o ten wymaz chodzi. mi wyszedł nie ok (jeśli wszystko ok to wynik jest po trzech dniach, a jeśli 'coś' rośnie to w zależności kiedy skończy. tak mi tłumaczyła lekarka. - ja faktycznie miałam wynik po 4 dniach i się okazało że tam coś jest - gronkowiec).
ja się przeraziłam, ale babka zapisała antybiotyk, kazała przyjść do kontrolnego wymazu, n aktóry idę jutro. w piątek kolejna wizyta bo znowu L4 potrzebuję i mam nadzieję że będzie już wynik bo jak nie to znowu w pn muszę się tam kulać!! średnio 2-3 razy w tyg.jestem w poradni!
tyle że mnie jeszcze to hpv przepowiedzieli - tzn. podejrzenie i też teraz mi wezmą cytologię na cito i będę wiedziała co i jak już niedługo.

Nati sił Ci nie braknie zobaczysz dasz rade jak my wszystkie, nawet nie zdajemy sobie sprawy jakie drzemią w nas pokłady energii, jak będzie trzeba to zostaną uruchomione :)
tak???? cholera bo jakbym teraz miała rodzić to nie wiem czy z bezwładu organizm miałby siłę je uruchomić.
chodzę tak do tyłu że masakra.
na szczęście spałam teraz z Młodym ponad 2 godz. mężula obiadu nie zjadł przed pracą, bo mu się kotletów nie chciało smażyć, no ale widział że ja padnięta, opuchnięta, sam wygania mnie do łóżka, na szczęście(!) bo jakby mnie nie rozumiał to chyba bym znalazła siłę żeby go trzepnąć ;-)
przyszła jedna z moich paczek ;) od rodzyneczek. Jeju- ale te rzeczy sa piekne...te rożki, te okrycia kąpielowe ;)
:-D ehhh a ja tak wcześnie pokupiłam wszystko że to uczucie odeszło już w zapomnienie.....
fajne to jak przychodzi paczka z allegro :-D
jakie okrycia kupiłaś?

super wieści:)

Mitaginko bardzo mi się wózek podoba
Chorowitki nasze trzymajcie się, teraz musicie mieć najwięcej sił:)

Morgaine w sumie pokręciłam trochę, byłam po wynik u lekarza, to był test na GBS, wynik pozytywny, nic nie wiem na ten temat jeszcze, lekarza dorwałam tylko międyz pacjentkami, bo wizytę mam za tydzień dopiero,ale kazał odebrać,żeby mieć wynik w razie porodu, na szybko uspokoił tylko,że najważniejsze,że wiemy,że to mam i że tylko leki właśnie jakieś po porodzie i żeby się nie martwić, idę poczytać na necie dopiero teraz, więc może będę miała lepsze samopoczucie, na razie smutno mi jakoś, a dopytam go pewnie na wizycie,bo nie zapowiada się,żebym miała do tego czasu urodzić
jeśli lekarz widział wynik i kazał czekać do następnej wizyty to się nie martw.
mnie zatrzymali na korytarzu i od razu kazali włączyć leczenie i umówić się na dodatkowe wizyty.
więc naprawdę nie masz się co martwić.
o gronkowcu powiedziała mi położna że 70% ludzi to ma, tylko w ciąży lubi się do pochwy przedostać no i to jest ten problem, bo jego miejsce ' jest ' w jelicie. więc można przeleczyć i będzie ok;-)
a właśnie najważniejsze żeby podczas porodu o tym wiedzieli...

kurde, ja też nie miałam robionego wymazu, pewnie pojutrze mi zrobi (o ile on to robi u siebie) ale w sumie to kto miałby mi pobrać?! Aaaa, znowu kasa. Dobrze, że to już końcówka bo zbankrutować można, a maluchy jeszcze się nie porodziły...Chociaż na liście niezbędnych badan w tym szpitalu, w którym mam zamiar rodzić nie było wymazu, tylko morfologia, mocz, grupa, hbs i ostatnie usg - nic więcej. No ale pewnie lepiej mieć... Zapytam gina w środę.

Czesc dziewczynki.
Pozwolilam sobie sie do Was przylaczyc:)
Czytam Wasze wpisy od dłuższego czasu..
Teoretycznie moj termin to 19 kwiecien..Jutro koncze 36 tydz. Ale moj Synus sie chyba spieszy bardzo..Do jutra biore fenoterol-cale szczescie bo ten lek jest okropny..Szyjke mam juz skrócona..Brzuszek to mi sie napina od 5 mca dlatego go musialam brac...Zauwazylam ze od 2 tyg po troszku odchodzi mi czop..A od 4 dni mam bole brzucha jak na miesiaczke..Kilka na dzien..Do tego czesciej mi sie brzuch napina.. W srode mam wizyte u ginki...Moj maluszek ostatnio byl posladkowo jak sie nie przekrecil( co wydaje mi sie ze nie) to konsultacja w sprawie cc mnie czeka.
Rozpisalam sie troche:):)
Gratulacje tym co juz tula Maluszki...Super:)

cholera wie, mnie kazali zrobić dopiero teraz... wydawało by się, że wystarczy to z połowy ciąży.

mitaginka, sprawdziłam u mnie trzeba mieć hbs zrobione po 32 tc.

reklama
nati, może to i dobrze... niech sie w końcu u Ciebie coś ruszy, jak będzie po to może odżyjesz choć troszkę bo tak to się zamęczysz Bidulko :tak:. Tylko, że od momentu wypadnięcia czopa, też trochę to może jeszcze potrwać...

Do góry