reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

reklama
morgaine Najlepsze życzenia dla synka!!!!

Co do stanika to ja chyba kupię sobie firmy alles :
Alles SWEET miękki BIUSTONOSZ do karmienia 75D (1476066080) - Aukcje internetowe Allegro

Morgaine- i ja przyłączam się do życzeń,
2h powiadasz.... kuzynka T urodziła w sobotę swoje pierwsze dziecko w.... 0,5h- czas od pierwszego wyczuwalnego skurczu do pojawienia się małej na świecie:szok:

a stanik fajniusi:tak: ja choruję na ten
Alles Lucy BIUSTONOSZ do karmienia czarny+róż 85B (1486285833) - Aukcje internetowe Allegro

widzę że wreszcie pojawił się mój rozmiar:-), ale z zakupem poczekam jak już będzie wiadomo co i jak;-)

Krakowianko cieszę się, że Was wypuścili i fajnie, że mały przybiera na wadze:-)teraz odpoczywaj w domku i zregeneruj siły bo szpital jednak wykańcza, zwłaszcza psychicznie...
no właśnie nie zawsze, pewien fenomen w moim życiu nastąpił.
w poprzedniej ciąży gdzieś w 6tym czy 7mym mcu mój gin wymyślił sobie że mam rozwarcie na 2cm i położy mnie na oddział żeby sprawdzić czy nie trzeba pessara. no i trafiłam ze łzami w oczach o godz. 22giej chyba na patologie ciąży. dwie laseczki na sali, ja trzecia.
okazało się że dwie laseczki pochodzą z jeden wsi koło BB i znają się z widzenia, mało tego, babcia mojego M pochodzi z tej samej wsi więc M kumplował się z bratem jednej z nich, mało tego! takie jaja jak myśmy tam robiły! normalnie nie szpital! śmiech od 6tej rano do 23 na cały oddział było słychać.
ale najlepiej jak chodziłyśmy na kawę do automatu, no i raz zabrakło na naszym piętrze więc pojechałyśmy 2 piętra wyżej. jedziemy windą a tam 2 dziadki wsiadają i ta moja kumpela zaczyna: wiesz mam nadzieję że się nie zatnie
ja: no kurde, ostatnio jak się zacięła to babka ze stresu rodzić zaczeła!!
ona: nooooo, i zatrzymuje się gdzie chce a nie tam gdzie sie nacisnie!!
winda zatrzymala sie na 3cim pietrze, dziadki chcialy na parter my na 4te.
dziadek bierze sie do wysiadania, drugi go zatrzymuje ze to nie tu, my tez mowimy ze to trzecie i ze znowu winda zaczyna!!
dziadek przerażony wsiadł z powrotem i mówi do kumpla:
-Żdzichu, jo to byk sie tu zgubił !!

ale miałyśmy potem polew z tej przerażonej mini dziadków hahah

oczywiście do dzisiaj utrzymujemy kontakt.

drugi raz trafilam na patologie ze skurczami w 8mym mcu, tez dwie laski w sali ja trzecia. one dwie okazalo sie sasiadki z wsi z drugiej strony BB.
tez bylo przesympatycznie, tez kontakt do dzisiaj utrzymujemy:)

takze czasem szpital psychicznie pomaga (mialam kiepski okres z M i ten smiech w szpitalu duzo mi pomogl psychicznie, w domu wysiadalam.... i to nie takie potyczki o jakich teraz piszecie tylko prawdziwy kryzys;-() no ale juz dobrze:) nawet lepiej!
baby są różne ;-) ten np z fiszbiną : Biustonosz do karmienia 75 Alles Bianca 02 75B (1502974460) - Aukcje internetowe Allegro

wiem wiem powinnam na zakupowym;-)
no co Ty, dziołuszka!! i tak wszystko sprowadza się albo do pościeli albo do staników. nie ważne jaki wątek! :-D
Ja na kolejną wizytę u kosmetyczki już umówiona 7 kwietnia i chyba na fryzjera też się wtedy umówię, żeby tak kompleksowo ;-)mam nadzieje że Staś cierpliwie posiedzi :-) no i rocznicę mamy 10 to będę zrobiona :-)mam nadzieje że ten mój potwornicki doceni starania..a spróbuje nie :rofl2:
my mamy rocznicę 13go. mam nadizeję że nasze dzidziole się wstrzelą idealnie w tą datę;-)
lilou - zazdroszczę pazurków!
Ja sobie jednakże nie zrobię. Teraz tylko skracam i skracam i wygładzam powierzchnię.
A znacie jakąś metodę jak nie skubac skorek? Nie obgryzam, ale skubie,i to nerwowe niestety.
ja mam krem do pielegnacji skorek z Avonu (nie lubie tej firmy ale ten krem jest akurat ok) i smaruje nim na noc lub 2x dziennie na około paznokcia i nie mam czego skubac bo nie ma skorek.

a ja do fryzjera tez koniec marca/poczatek kwietnia chce sie umowic:) jeszcze henne by trzeba bylo zrobic. pazurki odpuszczam. nigdy zeli nie robilam i najwyzej mi po urodzeniu jak mi sie nudzic bedzie:-D to sobie zrobie... ale znajac zycie zapomne o tym...

edit: pandorka: 20 minut nie 2 godziny!! kto to by sie 2 godziny na porodówce męczył :-D

a ja jestem załamana wszyscy mówia ze niedam rady na to granie iść 30 kiwet. bo będzie tragicznie Że poług itp a co ja mam powiedzieć państwu młodym sory to co 2 lata temu ustaliliśmy to kit bo ja urodziłam dziecko, przecież nie mam wyjścia może dam rade jakos:angry:

hej, ja sie tylko zamelduje, ze jestem po wizycie i wsio ok, wszystko zamkniete i wysoko, ale maluch ok 3000gr i mala glowka (2tyg do tylu) - dzieki Bogu ;-) jeden z mala glowka, hehe. moze mnie nie natna? :-D
poza tym u mnie wszystko w porzadku, przeplywy etc.

doczytam chyba jutro dopiero, co u was, zmykam poki co. buziaki!!

biję się w pierś:-D za dużo tych dwójek i mi się pomyrdało:-D

heh nie no bez przesady. 20 min. to na porodówce.
wody odeszły koło 16.30 to prawie się wykąpałam, spakowałam:) i dotarłam do szpitala gdzieś na 18.00, potem IP i inne pierdoły, o 18.25 weszłam na porodówkę, 18.50 urodził się Młody.

ze Starszakiem podobnie.
22 z groszami wody, 23.30 IP, pierdoły i koło 2:00 w nocy sie urodził.

aenye fajnie ze wszystko ok. Twoje dziecie wieksze o 400 gram od mojego:) ale to dobrze, w końcu facet nie? ;-) a i termin masz chyba tydzień przede mną...to ja się spakuję jak Ty urodzisz:-D

spadam spać
nie lubię sama, a M nie ma:-( ehh co zrobić.

Acronka na skórki i paznokcie polecam specjalny płyn przeciwko obgryzaniu, dajesz po kropli na palec, jest potwornie gorzki i przestajesz obgryzać lub skubać

reklama
aenye dobrze że wszystko ok! a powiedz jak Ci sprawdzał te przepływy? bo wszystkie o tym piszecie, a ja nie mam pojęcia o co chodzi. Moja lekarka o tym słowa nie mówiła :/

morgaine ja już chyba wiem za co złoto dostaniesz :p za najszybszy poród :-)

pandora ten Twój stanik mi się bardzo podoba, ale boję się że za płytki będzie.

ja w końcu zdecydowałam się na ten :
Alles MaMa DREAM BIUSTONOSZ do karmienia 80D (1491541196) - Aukcje internetowe Allegro

Podczytywałam sobie marcóweczki i ich porody. Nie mogę uwierzyć że to już tak blisko i niedługo w naszych suwaczkach będą zdjęcia kruszynek...

Do góry