reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

Dzień Dobry Wszystkim :-). Pogoda dzisiaj beznadziejna, ale coż w końcu marzec, liczę na to że kwiecień będzie boski i cieplusi z mnóstwem słoneczka :tak:. Ja zaraz uciekam się szykować bo dzisiaj wypad robię z dziewczynami. W ogóle zachciało mi sie wczoraj piwka z sokiem i mi z głowy nie wychodzi, chyba zakupię jakieś bezalkoholowe i sobie wypiję (wiem, grill by sie do tego piwka przydał ale pogoda nie ta :-().

mitaginka, ja bym się chyba jednak wybrała na jakieś mega dokładne usg, tak dla pewności - w końcu to tylko maszyny. pewnie, że nie ma sie co stresować za wczasu ale jak sprawdzisz będziesz bardziej pewna i może spokojniejsza :-).

reklama
Anisad ja musze brac inne leki (nie na serce) ktore tez maja wplyw na mleko i musialam wybrac. Woz albo przewoz.
Wybralam tabletki i butle. Mysle ze lepiej aby dziecko mialo zdrowa usmiechnieta mame i butle, niz ledwo dyszaca bezsilna i cyca.
Moze sa jakies lagodniejsze odpowiedniki u Ciebie?
Dopytaj szybko bo najgorzej nastawic sie na konkretne karmienie i potem sie zawiesc i najgorzej w tym wszystkim obwiniac siebie...

[QUOTE
Wczoraj gin zrobil mi usg i wyszło cos podobnego jak u krakowianki- obwód brzusia małej jest o 2 tyg mniejszy niz dlówka i kosc udowa :( nie nazwał tego jeszcze hipotrofia, przepływy niby ok, ale nie moge przestac o tym myslec...
Do tej pory miałam problem TYLKO z donoszeniem ciazy, a teraz pojawiło sie jeszcze to...nie wiem, dlaczego mnie to spotyka....[/QUOTE]

Migatinka usg na innym sprzęcie jest jak najbardziej zalecane, inny lekarz fakt inna opinia, ale jak ma Ciebie to uspokoić to jedź i rób. Pamiętaj też ze to tylko maszyny i przekłamanie co do wymiarów tez może być niemiarodajne.
U mojej Małej określili wage na 3600 przy cztym lekarz zaznaczył, że może byc przekłamanie 0.5kg w górę lub dół.

A wiecie co ja mam końcówkę 37tyg i nic mi z cycuszków nie leci? Czy to normalne?

hej hej!

mitaginko, moje dzieciatko bedzie jakims rodzyneczkiem, chyba, ze nadrobi pod koniec - od poczatku ciazy ok 1,5tyg mniejsze wg norm, na ostatniej wizycie raptem 14 centyl!!! to niziutko! ale przybiera ustawicznie rowno w gore, wiec zadnego problemu nie ma. gin mi powiedzial, ze najprawdopodobniej jest tak dziwnie skulony, ze brzuszek ma splaszczony - na kazdym usg to widac, chlopcy moi jednak inaczje wygladali w usg. i dlatego pomiary moga zle wychodzic.
mysle, ze nie masz powodu do zmartwienia - tym bardziej, ze 2 tyg odchylenia na + czy - od normy to zupelna norma - ale jak masz sie zamartwiac to sprawdz w innym gabinecie.
tylko np u mojego gina na ostatniej wizycie w 35tc dziecko wazylo 2500, a u drugiego gina (bylam tego samego dnia) - 2180. mozna sie zeschizowac... ale ja olewam, wszystko ma zdrowe, wiec najwyzej bedzie drobinka. na co licze zreszta!

baby
, lachonarium!!!!!! no dzieki :szok: :-D

asiunia,
uwielbiam te piosenke, moje dzieci tez, spiewaja razem z frankiem kimono :-D ale nigdy nie widzialam sie w roli bohaterki... hehe...

juz wiecie, czemu nie bede miala corki :-D roz bylby WSZEDZIE :-D i naprawde mialam obawy, ze mi lachon wyrosnie, hehe :-D

PS Zobaczylybyscie moj dres na lato.................................... :-D :-D :-D :-D :-D

herbatita
, normalne, mi tez nic nie leci, jak sobie pougniatam to cos tam wyjdzie, ale mikroilosci. po porodzie bedzie szal mleczny, zobaczysz.

[QUOTE

A wiecie co ja mam końcówkę 37tyg i nic mi z cycuszków nie leci? Czy to normalne?

u mnie też NIC, cycki miękkie i wogóle blee.
Mam nadzieje że to nie ma nic wspólnego z możliwością karmienia po porodzie bo bardzo bym chciała karmić tylko cycem...

Mitaginko - ja na każdym z usg które miałam (aż powyciągałam opisy) mam zawsze rozbieżnosć jakąś do 1,5 tyg. Ale wiem że są jakieś normy na to,,..skoro lekarz mówi że ok.
Myśle że mało który dzidziul taki idealnie proporcjonalny.....ale jak masz sie dodatkowo denerwować, to sie umów gdzieś na dobre usg

a w ogole to mam dzis chyba ostatnia wizyte u gina. bez sensu sie tak umowilam, spanikowalam, chcialam juz w 37tc, a i tak nie urodze przed 38. ech no. a next week gina nie ma i nie mam jak przelozyc, najblizszy mozliwy termin to 31/03. z kolei juz za pozno :-( buuuu

aenye - mój mnie zapisał na 5 kwietnia a to bedzie końcówka 38tc.(dopiero za 3 tyg) Chciał jeszcze później,..dał mi wspaniałomyślnie wybór...
więc mus jest nie rodzić wczesniej:-D

Witam i ja

mamusiaDorusia Nie licz na to , ja tez myslalam ze sie gdzies na podium wcisne ale bez szzans:-D
dranissimo milego leniuchowania, ja tez i paradzie nawet nie mysla bo bede miala wlasna w domu z mopem w reku, jutro mama przylatuje:-)
mitaginka nie przejmuje sie jeszcze, to tylko maszyna tez moze sie pomylic tez bym sprawdzila gdzie indziej:tak:
..aenye wklejaj fotki dresu

Lece do roboty, az mi sie nie chce myslec kiedy sie uporam z tym sprzataniem:no:

reklama
herbatita[/B], normalne, mi tez nic nie leci, jak sobie pougniatam to cos tam wyjdzie, ale mikroilosci. po porodzie bedzie szal mleczny, zobaczysz.[/QUOTE]

dzięki za ciepłe słowa, bo już sobie wkręcam ze dość iż mała, to teraz gruba a jeszcze cyce nie te:zawstydzona/y:;-)

Do góry