reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

tak tylko napisze.. wczoraj o 23 zrobilam tatara, po prostu NIE MOGLAM przestac o nim myslec. podczas robienia az mi sie rece trzesly, jak w delirce normalnie, tak szybko chcialam wreszcie poczuc ten smak :-D az sie nozem dziabnelam. no szok, jakas chora na glowe jestem z tym jedzeniem :-D az zgwalce meza dzis, zeby mi kupil sledzie, jutro zrobie. cholera jasna z tymi zachciankami :-D

a, i zjadlam 6 kromek z tatarem... na noc.. CALYCH, nie jakis tam smiesznych polowek... :-D az dziwne, ze ja 100kg nie waze!!!

herbatita
, no cos ty ;-) spoko. na wszystko przyjdzie czas, natura nie jest glupia - po co komu bylaby siara przed porodem!?

reklama
No fakt po co komu siara przed porodem, ale ja głupia jestem hahaha od razu widać, że moja 1 ciąża:-D

Aenye Ty zjadłaś tatara a ja właśnie zjadłam kawałek ciepłego upieczonego piernika, coby nas brzuszek nie bolał. NIE MA TO JAK CIĄŻOWE ZACHCIANKI

Ostatnia edycja:
Oj wróciłam ,pozałatwiałam to co miałam po załatwiac.Humor mam dzisiaj do d...:-(

Doczytałam Was kochane .Wariatki jesteście :-D

Nie mogłam się powstrzymać i zmierzyłam się w pasie i wyszło 122 cm przy wzroście 178cm.Taka piłeczka :tak:Nr buta 39 -40 i jak narazie się mieszcze mimo spuchniętych stóp.Zobaczymy co będzie dalej !

ania2221 trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę,daj znać co i jak .
smutasek ja też wpadam w paranoje jak mała się nie rusza ,ale wychodze z założenia że odpoczywa lub spi ,lub po prostu jej się nie chce .Ma takie dni.Ostatnio grzecznie śpi w nocy a w dzień szaleje.
justi super udana wizyta.Dzieciątko zdrowo rośnie.Mam nadzieje że z blizną nie będzie tak żle i gin Ci wszystko wyjaśni.Trzymam kciuki
joll cieszę się ze jesteś zadowolona ze szpitala i że podjełaś decyzje.tERAZ WSZYSTKO PÓJDZIE JAK PO MAŚLE :tak:
mitaginko ciesze się że w miare wizyta się udała.Wydaje mi się że Twój gin to mądra głowa więc może go posłuchaj co do zmiany szpitala.Co do usg to wiem że łatwo napisac ale bym się tym nie przejmowała.Przekłamuje ten sprzęt bardzo często.Dziewczyny dobrze radzą w celu uspokojenia serca może pojedz do innego lekarza,niech zrobi ponowne Usg .Tylko nic mu nie wspominaj ze robisz je dla sprawdzenia.Zobaczysz kochana że spokojnie doczekasz terminu a dzieciątko bedzie zdrowe .Tylko zacznij troszkę myśleć pozytywnie.Bardzo Cię o to proszę .Wszystko będzie dobrze !

Wczoraj się zorientowałam że nie miałam robionych badań w kierunku cytomegalii,jutro zażadam skierowania na to badanie.Nie wiem dlaczego przeoczyli lekarze ,zresztą ja też .Mam nadzieje że wyjdzie dobrze.

Wkurzył mnie tak dzisiaj C że mi się odechciało wszystkiego.Ma do mnie pretensje że nie pamiętałam że dzisiaj o 13 nastej elektryk przychodzi .A jestem pewna że mi nie powiedział o której godzinie ,tylko oznajmił ze facet będzie w czwartek i daje mu mój numer tel aby potwierdził ten termin.Żadnego tel nie miałam to się C zapytałam ćzy fachowiec będzie ,a ten z mordą do mnie że ja go wogóle nie słucham ,a on mi kilka razy mówił ze o 13 nastej i odłożył słuchawke.
Zresztą mam gdzieś jego fochy .Wydaje mi się że ja powinnam teraz się zreflektować i tak na maksa focha walnąć.

Lenka walnij focha a co, niech se chłop nie myśli tez mamy swe uczucia. A tak na poważnie nie rób obiadu i już, najwyżej powiesz że elektryk jego porcję zjadł;-)

hehe, ja mam na sobie: rozowa bluze dresowa, wscieklorozowa bluzke pod spodem i fioletowe spodnie dresowe :-D do tego ROZOWE GACIE i ROZOWE SKARPETKI, a na dokladke zajefajne kapcie w stylu EMU ROZOWE z pomponikami :D

WYGRALAM :-D na najbardziej lachonski stroj! tak czy nie!?
wygralas:(
Normalnie aenye "bede bral Cie, w aucie..." :-D :-D hahah

morgaine ty na bank masz zloto w dziedzinie "najbardziej niezdecydowana" wiec juz reszte zostaw innym :-D

kurde no nareszcie!! ja, serio, całą noc myslalam w czym bym tu mogla miec zloto:-D
heh zaluj ze nie widzialas mnie przemeblowujacej pokoj chlopakow przed chwila. M 2 godziny meble przesuwal bo ciagle cos nie tak...no ale doszlismy do porozumienia.;-D of course mama przyszla i pomogla podjac decyzje, bo ja sama nie umialam:-( meczace to wiecie...
mitaginka ja mam 2 tyg.roznicy i sie nie przejmuje. lekarka powiedziala ze ok, to ok.

bylam na wizycie. dziecie 2600:) wysoko a czuje ze nisko glowka bo to rozjechane w srodku jest i tak sie wydaje. powiedziala ze urodze po terminie! ale skad ona to moze wiedziec>? jasnowidz czy co. przeciez porod sie moze w jeden dzien rozkrecic a w innym przypadku przez miesiac skurcze moga byc...ehh nie wiem co myslec.
we wtorek mam jeszcze wizyte u gina i bedzie cytologia na cito robiona jeszcze raz w spr.tego hpv no i jeszcze raz wymaz czy te moje dziadostwa zostaly wytepione przez antybiotyk.
znowu bylam w CH. tym razem triumph. jest nowa kolekcja modelującej bielizny. jmajty takie wysokie pod biust, podobno sie nei rolują ale kosztuja 110z l to ja sobie wole pas na allegro kupic. do tego jest stanik, myslalam pod katem karmienia bo latwo sie piers wyjmuje ale 120 to w tej cenie mam 2 do karmienia!! olałam ich. jutro jeszcze w innych poszukam. a moze gatta ma staniki? albo calzedonia?

a wiec umowiłam sie na srode na szczegołowe usg- cos w stylu prenatalnych; wczesniej nie było terminów...

a co do szpitala...myslałam o tym i jesli cos zacznie sie dziac zanim dotrwam do 38tc, to jade do klinicznego (tam, gdzie teraz lezałam). Ten szpital w Rudzie jest to zwykly szpital miejski i w tym momencie nie ma dla mnie znaczenia, ze mój gin zna tam jakiegos profesora...Uwazam, ze w klinicznym lepsza opieka nam malenstwem, jakby co...poza tym oni maja moja historie choroby, wypisane dokumenty dla dzidzi itd., no i mam z domu 10 minut. Do Rudy mam z pół godziny (zreszta nawet nie wiem, ile, bo nie wiem, gdzie ten szpital jest dokładnie). Jakiekolwiek animozje pomiedzy moim ginem, a profesorem, który sciagnał mi pessar, mnie w tym momencie nie interesuja.

morgaine, calzedonia to od rajstop i strojow kapielowych, a z tej firmy matki jest tez intimissimi - niestety, nie maja stanikow do karmienia :-( ale kocham ich staniki, one sa najwygodniejsze, najladniejsze i po prostu cycki (moje, male) wygladaja w nich jak milion dolarow, serio serio, warto sprobowac po porodzie i karmieniu.

ale fajnie, ze jest na swiecie ktos bardziej niezdecydowany ode mnie.. :-) ciesze sie. i lubie cie za to dwa razy bardziej, niz gdybys byla zdecydowana, hehe :-D

i fajnie, ze twoj dziec tez drobny :-) moj pewnie cos ok 2800 dzis zanotuje u mojego gina, ale juz wiem, ze jego usg przeklamuje w gore.. obu chlopcow urodzilam mniejszych niz wg jego prognoz. no ciekawe, ciekawe, kto to ze mnie wyjdzie :-)
a co do prognoz porodowych - dupa, nie wierze w ani jedno takie slowo ;-) to juz lepsza jest moja intuicja :p

lenka, ja tam nie wiem co sie z tymi facetami dzieje ale oni jakby bardziej od nas wciązy byli, apetyty, humory, zachciewajki i jakieś dziwne bóle pleców :tak:;-). Weź Ty mu przypomnij kto tu w ciązy jest :-).

morgaine, Ty będziesz miala złoto za najdłużej przenoszoną ciążę :-D, oj, czuje że jak byś bylo obok mnie to bym w łeb dostała za to ale że masz do mnie daleko to sie odważylam, a co?! :-p

A ja dzisiaj dostaje mmsa ze zdjęciem torebki z pytaniem czy taką chcę... :-) ale czarna, a ja już nie chce czarnej, chce moją camelową i koniec kropka!!! Ale nie powiem, miłe to to bylo :-).

Morgaine napisala o calzedonii, widziałyście ich reklame rajstop teraz? Wszedzie ja puszczają, no boska jest (sorki, że o reklamach ale u mnie to pewien rodzaj zboczenia zawodowego ;-)), ale strasznie mnie pozytywnie nastraja, też tak z nia macie ciężaróweczki?

reklama
dobry pomysł aby powiedzieć C że elektryk zjadł jego porcje obiadową.:-D:-D:-D
a tak apropo to fachowiec mógłby już przyjść bo z miłą chęcią bym się położyła do łóżeczka .Spać mi się chcę bardzo mocno.
Wogóle co to za pomysł żebym ja baba mówiła co i gdzie jakie transformatory i halogeny powinno się wymienić.:baffled:
Moja babcia mądra głowa zawsze mi mówiła żebym nie pokazywała facetowi że umiem dużo bo dojdzie do tego że gwożdzie sama będe przybijac.A ja co ,musiałam się wykazać,pokazać jaka zdolna jestem i sama wierciłam nie dawno otwory na wkęty mocujące obrazy w antyramie .Doprosić się nie mogłam 2 lata aby powiesić obrazki.
Teraz ciężko już będzie udawać że się czegoś nie umie jak już się pokazało że się umie.:wściekła/y:

Do góry