reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

asiunia właśnie a mama nie da rady podjechać do Josha i podwieźć Cię na IP. czekałaby z Joshem w aucie? kurde ja coś w uk na biegunkę brałam ale nie pamiętam jak się nazywa. saszetki jakieś w bootsie kupiłam. z domowych sposobów to jedynie cola, ew. herbata gorzka i tosty i nic więcej!
mitaginka dlaczego musisz wytrzymać jeszcze 3 tyg? przecież dzieciątko dostało coś na rozwój płucek i pewnie bezpieczny termin u Ciebie dużo szybciej. nie stresuj się, myślę że już jesteś gotowa, ew. jeszcze tydzień i będzie naprawdę dobrze!
cucumber ja mam to samo. w wymazie wyszło to co Tobie plus jeszcze coś. 6 dni antybiotyk dopochwowo i potem kolejny posiew czy wytępione dziadostwo! może leż teraz przez te 6 dni, łykaj dużo magnezu (w dużych ilościach działa dużo lepiej niż nospa podobno), faktycznie jakby się coś zaczęło wcześniej to sama nie wiem czy cc czy sn nie byłoby zbyt ryzykowne?

ja też się potwornie czuję a mam jechać z dzieciem do fryzjera i potem chciałam iść z nim czapkę mu kupić cieńszą...bo ma taką z zeszłej jesieni i uszka mu odsłania. cholera a brzuch boli, niedobrze mi. zjadłam 2 ogórasy kiszone, po tym trochę lepiej 'smakowo w buzi' ale jak chodzę to mnie pachwiny bolą. coś czuję że nici z dzisiejszych planów.
ale mam poprasowane wszystko dla Groszkowej;-) za to nie ma obiadu.
zaraz coś muszę pokombinować na szybko dla Młodego i kurczaka wstawić...ehhh ale mi źle dzisiaj :-(

reklama
Asiunia może spróbuj zjeść kisiel, to w sumie ma podobne działanie jak mąka ziemniaczana, chodzi o to aby troszkę zakleić żołądek
Migatinka ja tez miałam skurcze i ratowałam się migdałami ( na zgagę one także), kakao i potas z bananów. Może i Ty powinnaś? Kakao tez cudowne na bezsenne noce
Margola odpuść facetowi;-) wiem wiem łatwiej radzić jak to przejść, ale wiem po swoim M jak on sie stresuje, każde moje stękniecie itd reakcja jest jedna " co jest jedziemy do szpitala? dzwoń do położnej." Od tygodnia M leci na proszkach uspokajających bo ciśnie go z nerwów żołądek
Anawoj Ty jesteś nie do zdarcia;-)
Ducha co Ty masz za sny? odstresuj się z M:tak:
Ja tez chce mieć po wróżone, kiedy termin?, czy czeka mnie jednak cc?

Chyba pójdę za przykładem Anawoj i wezmę się za jakaś robotę. Na razie wstawiłam pralkę z jasnymi rzeczami, później wrzucę jeszcze ciemne, może wyprasuje naszą pościel. A przydałoby się tez odkurzyć i zmyć podłogi. Mam nadzieje ze wytrwam ze skurczybykami i swoje zaplanowane zrobię:tak:
Na szczęście moja teściowa sobie odpuściła wpierdzielanie, zajęła się teraz sobą i meblowaniem nowego mieszkanka. Fakt zadzwoni do mnie (bo do syna swojego niet, mieli spięcie) i pyta jak tam sprawy się mają;-) no i przekazuje pozdrowienia dla syna hahaha
dobra zmykam robota czeka, poczytam Was wieczorkiem
buźka

edit: Wszystkim zmierzonym brzuszkom bardzo dziękuje, myślałam że ja mam jakieś mega nieproporcjonalne wyniki. A tak na poważnie to za poleceniem położnej sprawdzamy czy mała nadal rośnie i czy czeka mnie zatem cc.
Szkoda, że sobie odpuściłam od początku ciąży tabelki wagowo centymetrowe :-(. Teraz miałabym fajną pamiątkę, a także znacznie większa wiedzę jak zmieniało się moje ciało. No cóż trudno, hahah może kiedyś nadrobię to w nast ciąży hahahah

Ostatnia edycja:
Aenye, Morgaine dzieki za troske ale naprawde nie mam nikogo kto by nas zabral. Pozatym u nas IP nie jest tak jak w PL. To nie jest 5min. To sa conajmniej 3godz siedzenia bo angole dzialaja powoli wg przepisow. Przychodzi polozna kladzie cie na lozko zabiera siuski itp i czekasz na lekarza z 40min potem obowiazkowe ktg jakies min 50minut i znowu czekanie na doktorka... Wiec wole jutro... Maz jutro ostatni dzien i ma wolny weekend wiec ze spokojem bym pojechala. Dzis mi nie pasi...

asia amoze masz w domu jabłka?jesli tak to upiecz je w piekarniku i żyw sie caly dzien tylko nimi i niczym innym, pieczone jablka zatrzymuja biegunke i wymioty-polecone przez naszego pediatre i sprawdzone, a do tego pij często po trochu ale pij wode, albo herbatke

asik, kuruj sie, kochanie.

co tu tak pusto dzis? normalnie nie mam co ze soba zrobic (no ba, sprzatac mi sie nie chce ofkors), a wy tu nic.

oblalam sie dzis goraca herbata :angry: :crazy: :eek: normalnie pierwszy raz chyba w zyciu. poszlo na nogi, nie oparzylam sie na szczescie, ale nerwa mam od razu. i mokry dywan caly (bo oczywiscie mam malenki dywan w salonie, a reszta chaty w podlodze, z ktorej szast prast i byloby wytarte - to nie, musialo sie wylac akurat na ten dywanik!!!!)

..aenye wariatka w odniesieniu do posta, w ktorym sie cieszylas z tych uprasowanych ubran....rozbawilas mnie:-D
Bachucha Gratuluje dobrych wiesci:-)
anawoj 4430 :szok: gratulacje. Z tymi ubrankami to dalas mi do myslenia, nie wiem czy ja nie musze troche przeakowac tego newborn, w sumie Olek ledwie wszedla w takiego pajaca po urodzeniu
mitaginko duzo sil dla ciebie
herbatita Ja nie wiem ile mam w pasie i nie mam odwagi zmierzyc:zawstydzona/y:
mamusiaDorusia Moze unikaj tesciowej, przynajmniej na razie zeby ci krwi do porodu nie psula, ja sie ciesze ze moja tak daleko;-)
madziarkas tak to jest z tymi remontami, niby maly, niby tylko w lazience a caly dom trzeba potem sprzatac:sorry2:
Justi83 Powodzenia na wizycie, wracaj szybko z dobrymi newsami:)
Cucumber To sie dzieje u ciebie, a jak ten twoj czop wygladal bo ja nadal nie wiem czy moj to czop czy nie.
lenka1983 Powodzenia na wizycie a jak nie chcesz rodzic to sprzatanie sobie podaruj:tak:
antonina01 No to dobre wiadomosci po wizycie, super, tak trzymaj:-)
cucumber wizja podrózy autobusem na porodowke bardzo mi sie spodobala:-D

No dobra, zmierzylam sie w pępku 120cm, kto ma wiecej??????

Ostatnia edycja:
już w myslach zrezygnowałam z tej falbanki, pooglądałam foty z linku co wkleiła aenye, no i co? jednak może by warto?
szuflady nie będę montować albo zamontuję i nic tam nie wsadzę, bo z boku stoi komoda i nie będę mogła otwierać tej szuflady z łóżeczka. a jak zrobię tak żeby otwierać komodę i szufladę z łóżeczka to mam dziurę w rogu sypialni....tak miałam przy Młodym i fotelik sam. tam trzymałam. nie wiem sama...

i doła mam cholernego!! przez mojego głupiego chłopa!! idę coś zjeść bom głodna!

Aenye to tak jak upada posmarowany chleb masłem. Zawsze spadnie tą posmarowana strona;-)

Dobra odkurzyłam mieszkanie, jasne pranie wywieszone, teraz opieram ciemne. Ok chyba na dziś wystarczy. Dochodzę do wniosku, że kobita ciężarna - 9 miesiąc to jakby inwalidką była ( bez obrazy Kobity). Już nawet odkurzanie powoduje ból pleców i pachwin. Teraz leżę i odpoczywam, skurczybyki wracają a już 3 razy byłam na przeczyszczeniu w kibelku, tak chyba będzie do porodu:wściekła/y:

reklama
dobra mam teraz chwile (mam nadzieje że będzie dłuższa) bo mały wreszcie usnął
anawoj no piękna waga synka, fajnie że juz wiesz na czym stoisz także bezbólowego czekania na "ten" dzień Ci życzę
co do ubranek i pampków to mój mały urodził sie z waga 4600 i 58 cm długi. spokojnie mieścilismy sie w rozmiar 62 przez jakieś 3 tygodnie,
pampki tez miałam 1 i zdążyłam wykorzystać małą paczkę później od razu były 2.. co do wodniaków to nie wiem czy to przypadłość większych
wagowo chłopców ale my tez mieliśmy wodniaki, w szpitalu mnie straszyli, kazali cudować, w wieku 6 msc wodniaki zaczęły znikać, więc spoko
na pewno dacie z nimi radę, a dzięki wodniakom poznalismy świetnego urologa dziecięcego i chodzimy do niego co rok na kontrole
morgaine przeczytałam kłopoty z hpv ale narazie to podejrzenie, i oby sie nie potwierdziło, cholera no czemu pod koniec ciąży musimy sie martwic
że coś nam dolega? ehh zdrówka życzę i głowa do góry przecież na kwietniówkach wszytsko się dobrze kończy
pandorka, justi fajnie że tez już znacie termin cc, powodzenia
mitaginko dobrze że już jesteś z powrotem w domku, wcale Ci się nie dziwię że masz takie rozterki nt wyboru szpitala i gina, każdy mówi co innego
tak już jest z lekarzami niestety, powodzenia na dzisiejszej wizycie, a co do szpitala to ja bym sie chyba skłaniała w kierunku klinicznego-leżałas juz tam
na oddziale wieć mają Twoja historię, poza tym to szpital kliniczny ale to tylko moje przemyślenia...

wszystkim obolałym życzę żeby nie bolało, a wizytującym udanych wizyt. no to teraz Was ponudzę co umnie
ja tez chodzę obolała, czasami to się kulam z bólu, miałam iść do ortopedy z moim spojeniem, ale przez wszystkie problemy jakie mamy, jakos nie mam
kiedy się umówić. złośliwość rzeczy martwych sprzysięgła sie chyba przeciwko nam albo ktoś do góry sprawdza naszą cierpliwość i wytrzymałość..
zaczęło sie od samochodu, który po powrocie z przeglądu przestał odpalać ogląda go juz 3 mechanik i sam nie wie o co biega, więc jak na razie jesteśmy bez auta..
na dodatek padła nam zmywarka, na amen, poszedł programator więc znów nieplanowy wydatek siet, a jakby tego było mało kupiłam wózek młodemu, miał byc w super
stanie a przyszedł złom, babka nie chce nam oddać kasy (2300) więc jestem bez wózka i bez pieniedzy:( normalnie boje sie co przyniesie jutro, cały czas jakieś kłody
pod nogami, kiedy to sie skończy... ostatnie dni mijają nam na użeraniu się z mechanikami i babsztylem od wózka. w piatek mam wizyte u gina, i aż sie boję jak nigdy..
mam nadzieje że poda mi date cc.
całuje brzuszki miłego dnia

asia ja piekłam bez folii tak żeby takie ciapki sie z nich zrobiły, ale w folii pewnie taki sam efekt uzyskasz tylko jak te jabłka będziesz jadła to tylko one przez cały dzień i nic innego nie możesz,

Do góry