reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

Witam i ja!
Ale się tu zaczęło dziać!!!
Anawoj wszystkie dzieci takie duże rodziłaś? Miałaś wcześniej CC czy SN?

Jak sobie podczytuję te Wasze dolegliwości to stwierdzam że ze mną jeszcze nie jest tak źle ;-)... a już myślałam że będę niedługo rodzić hehehe

Życzę wszystkim miłego dnia!

U mnie w pępku 109cm.

dwa naturalne - dzieci 3,5kg w 37/38tyg
CC dwa lata temu - 4,2 kg w 40tyg

Dziewczyny ratujcie.

Kolejna noc z rzedu biegunka wymioty bol zoladka...

Slyszalam ze biegunka jest ok i nie szkodliwa, ale z wymiotami w ostatnich tyg ciazy juz tak nie jest.
Myslicie ze to prawda?

Mozecie znalesc cos w necie na ten temat bo ja nie mam sil na kom a nie mam innego kontaktu ze swiatem...

Jestem oslabiona, juz 2razy upadlam i raz nawet nie poczulam ze mi ostro polecialo w majty... Czuje sie jak trup...

Pomozcie, jakies sposoby jak moge sobie pomoc?

Asiunia - węgiel jest the best, jak nie masz w tabletkach, to spal kawałek chleba w tosterze albo na patelni, tak samo podziała, pamiętaj, że inne leki wtedy nie działają, bo węgiel wiąże toksyny. cola odgazowana - żeby nie podrażniać żołądka, marchewka z ryżem rozgotowany kleik. pij dużo, ale raczej nie same płyny, tylko bardziej zawiesiste - kleiki właśnie, to więcej zostanie w Tobie. nie mam więcej pomysłów

wróciłam z banku w dwupaku, ale pojawił się śluz z mikro kropelkami krwi. dziwnie to wygląda, jakby igiełką nakrapiane. aż się zastanawiam, czy to nie krwinkomocz??

Cucumbmerku - jak nie zdążysz zaleczyć cholerstwa, podadzą dziecku antybiotyk. jeśli chcesz jeszcze trochę wytrzymac, magnez w max ilości, nospa , ale też scopolan. mi gin mówił, że jest bezpieczniejszy nawet od nospy i mocno rozkurcza. kosztuje ze 2-3pln ale nie wiem czy nie na receptę

reklama
katia, o rany... a jaki to wozek? (ze tez olalam samochod dla wozka :-D to moja schiza, hehe) - nie, no naprawde.. zmywarka i auto, to jak jakies fatum, naprawde.. dwie najpotrzebniejsze rzeczy ;-) no i pralka do tego trio, ale nie chce juz nic mowic, zeby nie zapeszyc dodatkowo. buziak wielki, wklej linka do wozka, bom ciekawa, co kupilas.. bosz, oby to nie ten, ktory ci polecalam, matko boska, mam normalnie zawal serca..

co do wodniakow - anawoj - ja mialam, tzn obaj chlopcy mieli :-D - i nikt mnie niczym nie straszyl, nigdzie z tym nie chodzilam, na kontrolach w przychodni zawsze mnie uspokajali - nie wiem, czemu was straszyli? zniklo samo. ja nic nie czytalam w necie na ten temat, przyjelam, ze tak sie czesto chlopaczkom zdarza i juz. nic sie nie martw.

herbatita
, dokladnie, prawo murphy'ego!!! ech no.

asia
, wiem, ze katia ci radzi nic nie jesc do tych jablek i moze sprobuj, ale jakby co suchy ryz lub suche ziemniaki tez sa super na zaklejenie zoladka. glownie chodzi o to, zeby nie byl taki podrazniony od wymiotowania.

jola
, czyzbys miala zloto w pepkowej sprawie!????

morgaine
, bierz falbanke. tylko jaka? do apple super ta w rozowo-zielone paseczki.. a co do reszty poscielek to druga, jakas jasnobezowa ;-) hehe.. ;-)

dobra, ja chyba powiesze pranie i sie zbiore do wyjscia, co mam tak mulic, moze wstapie do sklepu jakiegos i kupie cos jeszcze ;-) pieluchy teterki np, bo malo mam.

Mam wegiel :-D a zastanawialam sie po co go w domu trzymam. Hih

tyle ze u mnie juz od godziny czy 2 cisza. Coli sie napilam i nawet gorzkiej czekolady zdjadlam i nie zwracam, a i psychicznie mi ciut przez to lepiej. To co brac ten wiegiel czy sobie odpuscic?

anawoj, cucumber, z tego, co wiem, i tak dziecku podadza antybiotyk. tak okoloporodowo. na pewno to nie jest wskazaniem do CC. przynajmniej mi nikt tego nie zaproponowal, ani razu ;-) (bujam sie z tym scierwem od 18 roku zycia).

ale ten agalactiae naprawde zjadliwy dziad, bo nie moglam sie go pozbyc z drog moczowych - wracal 3 lata, co sie zaleczylam, odnawialo mi sie. i ciagle infekcje pipki - standardzik.
jakos przeszlo po ciazy z Fiolem, ale w glownej mierze dzieki takim zastrzykom, ktore mi gin sprowadzil z niemiec czy skads - nie przypomne sobie nazwy, 3 zastrzyki w odstepie chyba 6tyg kazdy. od tamtej pory jak reka odjal.

Dziewczyny, a ten paciorkowiec to wychodzi z wymazu z kanału szyjki macicy, czy to jakies specjalne badanie? obowiazkowe?

aeyne wstawie potem na zakupowy linki do tego, co kupiłam ;) pokazywalas jakis czas temu link do golarki bikini z philipsa, kupiłas ja? warto?
morgaine tak, wiem, ze płucka na wspomaganiu, ale jednak chciałabym wytrzymac..., wszak płucka to nie wszystko...im dłuzej dzidzia w brzuszku, tym lepiej

tesciowa mnie dozywila ;) kotletem, paczkiem, galaretka i sokiem marchwiowym ;) przed wizyta u gina musialabym umyc głowe i generalnie doprowadzic sie do porzadku...

przy okazji: czy kocyki tez sie pierze?

katia to to faktycznie pechowo ostatnio u Ciebie, ale zawsze w końcu wychodzi słońce :-) tak ze pewnie szybciej n iż myślisz wszystko się wyjaśni:tak:
asiunia ewentualnie możesz wcinać sucharki - też pomagają

w moim pępku równa 100:szok:

mitaginka ja też prałam kocyki w proszku dla dzidzików, przeca nie wiadomo kto je dotykał

Ostatnia edycja:
reklama
Anisad WOW gratulacje brzuszku, zatem stoisz na podium:tak:
Migatinka paciorkowiec a raczej wymaz mi gin robił z kanału szyjki macicy, ale powinno się także z odbytu. Badanie jest zalecane po 35 tyg ciąży, czy obowiązkowe to nie ale zalecane dla bezpieczeństwa dziecka i Ciebie, gdyby wynik byl pozytywny ty i dziecko dostajecie antybiotyki. Ja tez go robiłam i na szczęście wynik jest negatywny( GBS -).
a kocyki oczywiście tez prałam 30-40st, bez środka zmiękczającego, ale już nie w bajbusiowym proszku tylko normalnym. Raczej większość rzeczy prałam w normalnym proszku, potem było prasowanie. Mam nadzieje ze nie uczuli to mojej córci.

Do góry