reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

No to piona, ja też szukam fotela coby wygodnie małego karmić. Miałam upatrzony w ikei - bujany ale mi go ze sprzedaży wycofali siet siet:wściekła/y: teraz jedynie te mi wpadł w oko IKEA | Sofy z pokryciem z tkanin | Fotele z pokryciem tkanym | POÄNG | Krzesło bujane ale nie ma opcji ramy w ciemnym kolorze a meble mam wenge tak ze odpada:no: ale dziś pobuszowałam na allegro i znalazłam bardzo bardzo podobnisty i duuuuuużo tańszy FOTEL BUJANY ORZECH MATERIAŁ BEŻ 33 (1496282961) - Aukcje internetowe Allegro - jeszcze tylko dzisiaj z mężulem skonsultuje i zamawiam:-):-)

U mnie dzisiaj jeszcze wiosennie bo ponoć ma się pogoda zepsuć tuż tuż - chyba zaraz kawkę z tatą w słoneczku wypije:-)

Madziarkas, dla mnie te z wersji POANG odpadają, są źle wyprofilowane do karmienia, a bujany....pewnie fajnie się pobujać z maluszkiem ale ciężko z niego wstać z maluszkiem. I im większe dziecko tym trudniej, jak dla mnie musi być stabilny, dość twardy i oparcie pod lekkim kątem do tyłu, też nie za pionowe bo nie wygodnie. Ja będę sama z dzieckiem, więc muszę liczyć na siebie i łatwo wstać:-) Ja będę karmić na poduszce więc nie może być za wąski i musi mieć podłokietniki na odpowiedniej wysokośći. Taka wymagająca jestem:-D
Ale ponieważ nic w innych komisach nie znalazłam to kupujemy ten który sobie upatrzyłam.
Jutro wkleję fotki.
Mąż go dziś odbierze:-):-):-)

A z Ikei to te są dość wygodne IKEA | Sofy z pokryciem z tkanin | Fotele z pokryciem tkanym | EKTORP TULLSTA | Fotel, nam nie pasują do wystroju.

Ostatnia edycja:
reklama
Kochana dziwnie jest u Ciebie z tym wirusem Hpv.Ja nie chcę się wymądrzać Broń Boże ,ale jak jest podejrzenie to powinni to potwierdzić testem.Wyjdzie pozytywny albo negatywny i jest wtedy pewność.U mnie cytologia wyszła bardzo dobrze nie stwierdzając żadnych zmian,a 2 miesiące pożniej pojawiły się u mnie te nieszczęsne kłykciny które są objawem Hpv.Na szczęście takie te kłykciny wywołuje ponoć nie onkologiczny że tak się wyraże typ tego wirusa ,ale to nie zmienia faktu że moge być nosicielką (wyniki w przyszłym tyg)i mogę zarazić dziecko.
Trzymam kciuki aby badanie u Ciebie wyszło dobrze :-)Ja już sie nie mogę doczekać wyniku,no niestety to trwa .Mam nadzieje że bedzie jeden wielki NEGATYW
dzięki bardzo. ja mam zamiar zrobić ten test, ale dzisiaj byłam mega zakręcona, w sumie rozmawiała z 2 polożnymi i 1 ginekolog ale cholera nie wiem nic. tzn. wiem ze mam gronkowca, leki na niego i za tydzien kolejny posiew i cytologia na cito.
jak ta cytologia wykaze podejrzenie hpv to wtedy test. tylko cholera czy ja mam tyle czasu?? jak kolejne badanie zrobie 22go marca, to wynik bedzie 25-26 marca. jak trzeba bedzie robic test i znowu czekac na wynik??!! teoretycznie mam czas do 15go, ale z trzecim dzieckiem to różnie bywa...
Baby_55 Tobie jak pisałaś zszedł czop, fakt to jeszcze nic nie znaczy a mnie na odmianę czyści, nie wiem może i tez niezauważalnie czop wyleciał. Kurna sama nie wiem .... ale d.... mnie boli jak na mega rozwolnienie, juz nie mam siły:-(
u mnie tak rozpoczęły się obydwa porody
Morgaine :-D no widzisz, mialam racje :-) ale testem potwierdz lub wyklucz hpv, zeby nie bylo. a co do porodu - na razie nie czuje nic, ale wydaje mi sie, ze sam koniec marca bedzie twoj ;-) 31? ;-) jak poczuje wyrazniej dam znac.

kurde data mi sie podoba, ale z drugiej strony jakbys tak poczula 13 kwietnia to bardziej by mi pasowało;-) a teścik zrobię, of course, jeszcze jutro zadzwonie do lekarza czy te antybajotyki co to je biore maja wplyw na cytologie czy nie, bo jak nie to zrobie ten test juz jutro zeby wynik miec wczesniej, a jak one tez moga na tego wirusa co to w cytologii wychodzi zadzialac to poczekam az skoncze je brac...
mętlik w głowie

a no i kupiłam sobie w hm 3 pary majtek i biustonosz do karmienia:-) taki w sumie ze teraz juz mam zamiar w nim chodzic. faktycznie aenye mialas racje one maja tak wysokie fiszbiny ze boli!! udalo mi sie jeden upolowac wygodniejszy, reszta lipa.

morgaine, no wlasnie, cholerne pieprzone fiszbiny. a juz myslalam, ze ja mam jakies nieforemne cycki ;-) ktory wzielas? i dobrze myslisz z tym testem, tzn zeby jeszcze jutro zrobic, jesli mozna. ale ja bym nie schizowala, naprawde, tzn nawet jak sie okaze, ze nie mozna robic teraz testu bo nie wyjdzie czy cos to nie nakrecalabym sie na hpv. warto sprawdzic, ale bez paniki, w koncu masz wlasnie 96% szans, ze nawet jesli, to sie okaze niegrozne zupelnie :-)

ja wlasnie watrobeczke produkuje, alez mi pachnie pieknie w calym domu! jacie!

a ostatnio wynalazlam w jakiejs zwyklej ksiazce superpomysl - piersi z kurczaka nadziewane watrobka :szok: PYYCHA musi byc!

Kurcze wyprasowałam 12 mężulowych koszul parę pieluch i mam dość. Resztę zostawiam na jutro. P wrócił z pracy, teraz poszli z Oli do fryzjera. Ja też się muszę wybrać- mam zamiar w kwietniu ;-)
mam stracha że nie zdążymy ze wszystkim- głównie z przeprowadzką. Ja już bym chciała mieć wszystko gotowe i czekać w spokoju...
P w poniedziałek zaczyna nową pracę więc czuję że to wszytko mocno odbije się na nas :/
Ech no wyżaliłam się..

herbatita jak tam???

morgaine to cud ze wynykałas wygodny biustonosz w H&m mi tam żaden nie pasił te fiszbiny jakies do dupy gniotły jak szlak a w obwodzie luz :/
aenye wrzuć przepis na kulinarnym to skoro taka pychota to wypróbujemy

Lilou widze ze podobnie jak u mnie z Ta meza praca... Moj ma teraz nowa posade inne obowiazki i 1raz w zyciu mowi ze lubi swoja prace. Ja sie ciesze ze jest spelniony tyle ze np ma zaczac o 9.30 a on juz przed 7 z domu wychodzi bo twierdzi ze lepiej jak zacznie wczesniej bo costam, teraz tydz wolnego mial (niewykorzuystany musial zuzyc do konca marca) to zadzwonili w trakcie ze costam i P juz polecial i 2dni pracowal...
Ja sie ciesze ze sie spelnia i mu sie podoba, ale nie wiem co lepsze czy tak jak bylo ze szedl do pracy jak na skazanie i ciagle marudzil czy teraz leci jak na skowronkach i ciagle go nie ma...
Wlasnie to sie na nas odbija...
Tez sie wyzalilam....

Morgaine widze ze ty na 13polujesz :-D ja znowu widze fajna date 11.04.11 wiec ja na 11go poluje :-D hahha

Moja mamcia ma 13-go kwietnia urodziny i też liczy po cichu że sprezentuję jej wnuczusia:-) zwłaszcza że mam w karcie ciąży wpisany termin wg pierwszego usg na 12-go

jem chlebek słonecznikowy z serkiem białym i szyneczką. mniam. wątróbka fuj;-(

ktoś pytał o tarczycę
jeśli to tylko niedoczynność i pojawiła się teraz to po karmieniu wszystko wróci najprawdopodobniej do normy.
ja do końca życia muszę tyroksynę łykać bo mam przewlekłe zapalenie tarczycy więc to co innego, nie groźne ale trzeba kontrolować do końca życia czy się guzki nie robią i w miarę szybko wtedy reagować (nie wiem jak(
teraz w ciąży dzidzia dużo z nas ściąga wszystkiego i tarczyca też jest bardziej 'obłożona' więc dlatego niektórym brakuje. czy robiłaś też ft3 badanie? czy tylko tsh i ft4?

stanik hm no właśnie ze wszystkimi miałam problem że były w obwodzie nawet luźne a te pieprzone fiszbiny...ja jednak myślę że to przez brzuch. z tego samego powodu przestałam nosić stanik, który pasuje i obwodem i miseczką z triupha. myślałam że urosłam i zaczęły mnie gnieść fiszbiny a jednak nie...chyba po prostu taki czas teraz. najlepszy dla mnie okazał się taki szary, miekki, z białą koronką na obwodzie miseczek (59,90) do tego 3pak majtek białe, czarne i szare do kompletu do tego stanika, za 3 pary 49,90 więc wydaje mi się spoko. fajnie wygląda ten komplecik razem :-D a majtki nie jakieś ciążowe wielgaśne na brzuch, tylko normalne więc po porodzie spokojnie będę mogła w nich chodzić. rozmiar kupiłam 38 bo 40 wielgachny mi się wydał, ale nie wiem czy dobrze zrobiłam...puchnę wszędzie, nawet w tyłku!! serio!!
lenka nie wiem czy pytałam w poprzednim poście czy nie, jak się nazywa ten test co robiłaś i ile płaciłaś? czy na nfz?
ja zaraz do kumpelki z pracy na ploteczki jadę:-) zmęczona jestem ale jak już się umówiłam to co tam!
weekend też będzie intensywny bo i sobota i niedziela goście a piątek też jakieś plany są towarzyskie ale nie pamiętam, ta ciąża to masakra, ja o wszystkim zapominam!!
i jutro znowu zakupy bo dzisiaj mamie prezentu nie kupilam!! i do fryzjera ze Starszakiem!! jacie ale się obroty mi znowu zaczęły wysokie. z domu wychodzę codziennie hahahahaha

reklama
Witajcie, ja mam pytanko czy PIT'y wypełniamy tradycyjnie czy można przez interenet (nie mam żadnego elektronicznego podpisu) ze strony US? Rozliczam się z mężem.

Do góry