reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

ale boskie to słoneczko dzisiaj było, mmmhhhh :-) pysznie. Pograbiłam troche podwórka, drugą połowę zostawiłam sobie na drugie podejście innym razem bo plecy wymiękły, a potem siedziałam przed domem w krótkim rękawku na słoneczku z wywalonym brzucholem, a niech Grochu też coś z tego słoneczka ma :-).
Morgaine, mówiłam że inaczej niż dobrze być nie może, teraz zrobisz jeszcze test i wyjdzie, że to nic. Serio. Poza tym robilam wczoraj wahadełko i tak o Ciebie zahaczyłam, wyszło, że wszystko będzie ok, więc wróżka ducha Ci to mówi :-).

O siebie sie pytałam kiedy urodzę i wyszło, że na początku kwietnia, jeszcze przed piątym - ciekawe i że będę miała cc (nie wiem czemu miałoby tak być). jak sie posprawdza, to zostanę zawodową wróżka wahadełkową :-D. Aaaa i wyszło, że nie ma być Albert tylko Tymoteusz... hmmm, pewnie wszystko sie wyskoczy jak wyskoczy. kurde, a nie można dać na imię Groszek?! Tzn. Groch :-D. Dostałam adidasy dla Groszka, więc buty też już mamy :tak:.

kurde - staniki - ja jeszcze żadnego nie mam, niby skąd mam wiedzieć jaki będę miała rozmiar jak mleko sie naprodukuje?! I te nakladki na cycki muszę tez kupić :-). Jaaa, ja sie chyba nigdy nie spakuję...

reklama
Witajcie, ja mam pytanko czy PIT'y wypełniamy tradycyjnie czy można przez interenet (nie mam żadnego elektronicznego podpisu) ze strony US? Rozliczam się z mężem.

Zdaje się, że trzeba tradycyjnie (ale przecież można wysłać pocztą jak nie masz uS w miejscu, w którym mieszkasz)

Ja sobie wypełniam komputerowo i zanoszę do US nie wiem czy mozna wysłać internetowo, chyba tylko przedsiębiorcy tak mogą...

Ducha powróż mnie też :)

Nowe wieści od Beaty

Ostatnia edycja:
dzięki bardzo. ja mam zamiar zrobić ten test, ale dzisiaj byłam mega zakręcona, w sumie rozmawiała z 2 polożnymi i 1 ginekolog ale cholera nie wiem nic. tzn. wiem ze mam gronkowca, leki na niego i za tydzien kolejny posiew i cytologia na cito.
jak ta cytologia wykaze podejrzenie hpv to wtedy test. tylko cholera czy ja mam tyle czasu?? jak kolejne badanie zrobie 22go marca, to wynik bedzie 25-26 marca. jak trzeba bedzie robic test i znowu czekac na wynik??!! teoretycznie mam czas do 15go, ale z trzecim dzieckiem to różnie bywa...

u mnie tak rozpoczęły się obydwa porody

kurde data mi sie podoba, ale z drugiej strony jakbys tak poczula 13 kwietnia to bardziej by mi pasowało;-) a teścik zrobię, of course, jeszcze jutro zadzwonie do lekarza czy te antybajotyki co to je biore maja wplyw na cytologie czy nie, bo jak nie to zrobie ten test juz jutro zeby wynik miec wczesniej, a jak one tez moga na tego wirusa co to w cytologii wychodzi zadzialac to poczekam az skoncze je brac...
mętlik w głowie

a no i kupiłam sobie w hm 3 pary majtek i biustonosz do karmienia:-) taki w sumie ze teraz juz mam zamiar w nim chodzic. faktycznie aenye mialas racje one maja tak wysokie fiszbiny ze boli!! udalo mi sie jeden upolowac wygodniejszy, reszta lipa.

morgaine, no wlasnie, cholerne pieprzone fiszbiny. a juz myslalam, ze ja mam jakies nieforemne cycki ;-) ktory wzielas? i dobrze myslisz z tym testem, tzn zeby jeszcze jutro zrobic, jesli mozna. ale ja bym nie schizowala, naprawde, tzn nawet jak sie okaze, ze nie mozna robic teraz testu bo nie wyjdzie czy cos to nie nakrecalabym sie na hpv. warto sprawdzic, ale bez paniki, w koncu masz wlasnie 96% szans, ze nawet jesli, to sie okaze niegrozne zupelnie :-)

ja wlasnie watrobeczke produkuje, alez mi pachnie pieknie w calym domu! jacie!

a ostatnio wynalazlam w jakiejs zwyklej ksiazce superpomysl - piersi z kurczaka nadziewane watrobka :szok: PYYCHA musi byc!

Laski - ja wczoraj wyprzymierzałam wszystkie haemowe i wybralam taki w granatowe paseczki - nie ma fiszbin, ale jest trochę usztywniany - wypełniony taką gąbką, a te z tą pseudo koronką są dla mnie megafatalne. Chust z fiszbiną, ale te odstające kawałki firanki to porażka. a ten w paseczki - bajka. Tylko ciekawe to, że między 80d a 85d jest róznica nie tylko w obwodzie ale i w wielkości miski! Wzięłąm 85d, zawsze mogę sobie zwęzić, a micha jest duza i powinna starczyc.
Następny planuję z Triumpha - chce taki Triumph International - Biustonosz usztywniany tylko ecru.

Witajcie, ja mam pytanko czy PIT'y wypełniamy tradycyjnie czy można przez interenet (nie mam żadnego elektronicznego podpisu) ze strony US? Rozliczam się z mężem.
Zdecydownie MOŻNA przez internet. Witamy na stronie systemu e-Deklaracje
Nie jest potrzebny do weryfikacji podpis eektroniczny tylko trzeba podać jakies dane z ubiegłorocznego pita. I już.

nie wiem czy pytałam w poprzednim poście czy nie, jak się nazywa ten test co robiłaś i ile płaciłaś? czy na nfz?

Ja chodziłam do lekarza z nfz ale za to badanie musiałam zapłacić już dokładnie nie pamiętam ale ok 120-150 pln - test na wykrywanie wirusa HPV Laboratorium Genetyki Molekularnej Nucleagena

Jasna że można przez internet, nawet trzeba:-) bo po co się po urzędach albo pocztach szlajać, żaden podpis elektroniczny nie jest potrzebny tylko trzeba podać kwotę przychodu za rok 2009 i fru

No a teraz mogę juz na spokojnie się uzewnętrznić :d
aenye - tak w ogole to gratulacje z okazji prasowania!!!
Morgaine - widzisz, nie było sie co martwić na zapas :)

Ja mam teraz swoją etatową prasowaczkę - siostrę. Mnie odciąża, a przy okazji zarobii parę groszy. Im się ostatnio kiepsko bardzo wiedzie, ona na wychowawczym, ma zasiłek tylko, do pracy nie wróci bo albo ją zwolnią albo z pensji niewiele zostanie to co by zarobiła to wydałaby na dojazdy i żłobek. Ona sobie dorabia jak może, ale wiadomo, że to różnie bywa. Jej mąż też od stycznia szukał pracy, dostał prezent na gwiazdkę :( No i teraz juz ma nową, ale na razie kiepsko płacą, bo jest nowy. Głupio im pozyczać, wiadomo jak to jest. Wiec z Menem ustaliliśmy, że jej normalnie zapłacimy za pomoc, czy to przy prasowaniu czy sprzątaniu.Mnie ciężko, I. się nie chce, a wszyscy są zadowoleni.
No i dzisiaj już kolejne prasowanie załatwione, w czwartek lub piątek kolejna tura, chyba ostatnia dziecięcej materii.

lilou - poza anisad ja tez czekam do kwietnia, i Morgaine tez się zarzekała. Wiec nie martw się nie zostaniesz sama na placu boju. Aniela uprzedzona a ja zaciskam nogi.

I jeszcze Wam musze ponarzekać, bo mnie jak dotąd wcale to ostatnio cholernie boli krzyż, no i to kłucie w tyłku. I powiedzcie mi proszę, czy takie kłucie, ale mnie bardziej kłuje w cewkę, niż wewnątrz pochwy szyjka - przynjamniej mam takie wrażenie, to objaw czego? Ze mi się szyja skraca?Mięknie? Rozwiera? Wizyte mam za 2 tyg. A no i nie powiem, ale czasem jak mnie całe krocze zaboli, jakby mi kto młotkiem przywalił. I to najczęściej wieczorem mnie dopada.
Za bardzo do pieca daję, czy jak?

Laski - ja wczoraj wyprzymierzałam wszystkie haemowe i wybralam taki w granatowe paseczki - nie ma fiszbin, ale jest trochę usztywniany - wypełniony taką gąbką, a te z tą pseudo koronką są dla mnie megafatalne. Chust z fiszbiną, ale te odstające kawałki firanki to porażka. a ten w paseczki - bajka. Tylko ciekawe to, że między 80d a 85d jest róznica nie tylko w obwodzie ale i w wielkości miski! Wzięłąm 85d, zawsze mogę sobie zwęzić, a micha jest duza i powinna starczyc.

kupiłam ten sam też mi się wydał najsensowniejszy no i chciałam bez fiszbin ale nie flakowaty:tak:

reklama
Do góry