reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

pandora83 moze usiadz spokojnie i zjedz cos slodkiego, u mnie zawsze dziala i mala sie zaczyna ruszac, choc ostatni szpitalu podali mi sok pomaranczowy i zaczela wariowac a polozna poradzila zeby wypic szklanke zimnej wody i to tez ponoc dziala:tak:

A ja sie zastanawiam czy ochodzi mi czop czy to cos innego. Rano na pewno cos mi odeszlo ale pewna nie jestem bo poprzednio nie zarejestrowalam takowego zdarzenia u siebie. No nic zobaczymy, w kazdym razie podbarwiony krwia nie byl.

no właśnie nic nie działa, na szczęście troszkę się rusza także nie jest aż tak źle mam wrażenie że się odwrócił tyłkiem do świata bo czuje lekkie ruchy w środku:-D T twierdzi że Antek nie lubi się pokazywać w "telewizorku" bo często się tyłkiem przed wizytą odwraca tyle że wcześniej bardziej te ruchy w środku odczuwałam...

no to teraz pozostaje Ci tylko obserwacja:tak: w końcu 38 tc już za 2 dni:tak:

reklama
anisad Na babcie bierz poprawke, za ich czasow kobiety z czworka, piatka sobie musialy radzic w gorszych warunkach i nasze babcie caly cza zyja tamtymi czasami

jola, akurat ta babcia miała tylko jednego synka i niańkę, która się nim zajmowała :-D

Wlasnie ta babcia do mnie dzwoniła oznajmiając mi, że jej znajomej synowa chwali ten szpital co wybrałam i że ja koniecznie powinnam sie udać do ordynatora na wizytę, zeby mnie na 100% przyjeli. Nie wazne, ze kosztuje 300 zł. ! Ja powinnam się udać i koniec, bo jej znajomej synowa do niego chodzila.
Teraz pytanie do Was... czy Wy wszystkie chodzicie do lekarzy, którzy przyjmuja w wybranym przez Was szpitalu ? Czy moje szanse na przyjęcia do szpitala tak drastycznie spadną, jak nie będę miała "wejść" ? AAAA..... no i podobno juz mam załatwiony przez ta jej znajoma aptekarkę jakis specjalny krem na pupę, co tylko dostają w szpitalach nieliczne noworodki i jest bardzo drogi...aaaaaaaaaaaaa......czy ja ja prosiłam o takie rzeczy ? myślałam, ze to się konczy a widać się zaczyna dopiero... jednak ta ciąża w Anglii i pierwszy rok wychowywania miał dużo plusów - nikt się nie wtrącał.

Aenye, miałaś się pakować juz 2 h temu i co ?

anisad ja teraz chodzę do lekarza, który jest na etacie w szpitalu w którym będę rodzić. W poprzedniej ciąży żadnych "wejść" nie miałam, i nie było żadnego problemu z przyjęciem i porodem. Wiem też, że jest taka opcja, że moge zdzwonić mojego lekarza na poród jak akurat nie będzie miał dyżuru, ale taki wypas kosztuje 1000 zł i uważam że jest zbędny. I tak przez większość czasu przy porodzie jest tylko położna, a poza tym, z tego co pamiętam, przy skurczach to jest już człowiekowi i tak wszystko jedno kto tam zagląda, kto przychodzi czy wychodzi. Ważne żeby mąż był.
a Babcią sie nie przejmuj, wpuszczaj jednym uchem a wypuszczaj drugim, ot!

Teraz pytanie do Was... czy Wy wszystkie chodzicie do lekarzy, którzy przyjmuja w wybranym przez Was szpitalu ? Czy moje szanse na przyjęcia do szpitala tak drastycznie spadną, jak nie będę miała "wejść" ?

ja chodzę do lekarki która pracuje w szpitalu w którym będę miała cc ale to ze względu na to że od początku było wiadomo że ciąża nie będzie łatwa i nie chciałam trafić do "przypadkowego" szpitala, poza tym słyszałam o przypadkach odesłania rodzącej z powodu braku miejsc do innego szpitala, no i chyba coś w tym musi być bo za każdym razem w tym szpitalu na Ip jednym z pierwszych pytań było pytanie o lekarza prowadzącego:tak:
margola- racja i w sprawie babci i lekarza- w końcu przy porodzie prawie cały czas obecna jest położna nie lekarz :tak: chodzi tylko o to że jeśli zdecydujesz się na jakiś konkretny szpital to zawsze jest jakieś "zabezpieczenie" że cie przyjmą i nie odeślą do innego z braku miejsc....

Ostatnia edycja:
Myślę, że to zależy od tego jak jest w szpitalach w Twoim mieście, w Krakowie nie ma tego problemu i gdzie pojedziesz tam Cię przyjmą, Ja mam swojego lekarza w moim wybranym szpitalu, ale rodziła tam też koleżanka, nie miała tam swojego lekarza i nie było problemu

ja chodze do ordynatora szpitala, w ktorym bede rodzic, ale nie jest drogi, 130zl za wizyte z usg zawsze. za to super fachowiec, ma mase pacjentek i z buta ciezko sie dostac - miesieczne wyprzedzenie minimum, takze w ciazy super, bo sie umawiam od razu na kilka wizyt do przodu, poza - trzeba sie wciskac, bo nigdy nie ma miejsc, w naglych przypadkach (infekcje czy cus) zawsze przyjmie, ale trzeba dzwonic na prywatny tel., prosic itp.

ale dla mnie to ogromny plus, ze mam lekarza, ktory pracuje w 'moim' szpitalu - od samego wejscia do szpitala jest inne traktowanie, bez kolejki, z usmiechem. niestety, welcome to PL.

dla mnie też nie liczy się lekarz przy porodzie tylko położna. zresztą moja zna się ze wszystkimi lekarzami więc który by nie był na dyżurze to ona już dopilnuje żeby mnie poszył ok:) (chyba że będzie cc, to wtedy ważny lekarz ale i tak z moją położną to będę załatwiać, bo ona to akurat prawa ręka ordynatora - szczęście mam że ją mi ktoś 5 lat temu polecił, bo naprawdę super kobieta)
ehhh ja też miałam się brać za te zdjęcia i 32 wybrałam do wywołania hahahah i zaglądam na bb.
teraz wieszam drugą pralkę i biorę się za dalszy ciąg fotek, jak już nie zdążę dzisiaj ich wysłać to przynajmniej niech będą wybrane i gotowe do wysłania... i tak nie mam czasu ich obrabiać,wysyłam jakie są...
idę wieszać dzieciowe... apple się pięknie suszy na balkonie;-)

edit: u nas przyjazd gina na poród (o każdej porze dnia i nocy) 1000zł!! położna połowę z tego!

i przy poprzedniej ciąży też chodziłam do ordynatora (80zł z usg więc cena normalna za priv wizytę) i faktycznie inaczej traktują człoiweka w szpitalu...

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny!

Lenka1983 na bóle można brać w ciąży paracetamol, mnie czasami brzuszek zaboli, ale lekko i krótko, także na razie nic nie biorę.
Czytałam,że miałaś na fundusz usg 3d. Ja płaciłam 200zł,ale nie żałuję na moją dzidzię.
Też mam zaproszenie na ślub, ale w czerwcu, także już bez brzuszka się pobawię.
A kotka moja też łazi za mną i tylko by mi na kolanach siedziała i mruczała :-)

Dranissimo mnie też zaczynają pobolewać cycuszki. Może produkcja się zaczęła?? :-D

...Aenye też mam zapas słonych i słodkich przekąsek w szafce, a na noc zawsze coś mam przy łóżku, w razie gdybym zgłodniała.

Herbatita a ja jeszcze nie wiem ile ta moja Maleńka waży? Fajnie, że wszystko ok.

A Aligatorce gratuluję i troszkę zazdroszczę. Też bym chciała już przytulić dzidzię.

Miłego dnia!!

No to kurcze widzę, że jednak macie lekarzy z porodówek...hmmm może i ja się powinnam wybrać, tylko kurczę u niego 300 zl wizyta i to chyba bez usg :( A moze to innej lekarki się wybrać, która tam pracuje? Z pewnością jest tansza a ma dobre opinie...sama nie wiem . Zaczynam się stresować...

reklama
Hej,

mi ciut lepiej, odziwo wipilam herbate i jej nie zwrocilam wiec juz cos mam na zoladku bo tak to sam kwas czulam :-(

kurcze moze to po activi? Wczoraj zjadlam 2miseczki platkow z tym jogurtem activia do polania... Ale to tlumaczyloby biegunke, a wymioty?...
Hmm...
Caly czas kreci mi sie w glowie i mam ciemno przed oczami. Boje sie ze zemdleje, a co wtedy z Joshem... Ehh... Nienawidze takich sytuacji... :-(

tak was czytam o tych poloznych i lekarzach i powiem wam ze u nas wogole nie ma lekarza, bo nawet po szyje polozna. Tu chyba maja wiekszy zakres obowiazkow bo lekarzy jest niewiele...

A czy Nela sie odzywala bo nie jestem wstanie sie cofnac na komie i zobaczyc.?

Do góry