reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

hehe, no way, jak rodzic, to tylko w wejherowie ;-) tam moj gin, dr Maciejewski jest ordynatorem, wiec mam luzik. gorzej, ze nie wiem, jak z tym ZZO teraz, wczesniej moglam sobie kupic, a teraz jakas lipa.. ale mam nadzieje, ze ten cudny czlowiek cos wymysli! swoja droga - polecam, to jeden z najlepszych ginow w trojmiescie, osobiscie wg mnie - najlepszy.

a grzyby zbierac uwieeeeelbiam :-D gorzej z przygotowywaniem. nie znosze ich robic, najchetniej bym komus oddala zawsze; zwykle laduja u tesciowki :-)

reklama
no tak wejherowo jest najlepsze (chociarz zaspa chyba tez). W poprzedniej ciazy moj gin byl z-ca ordynatora w redlowie i znam ten luksus. Lezalam 2 tyg ( mala wczesniakiem jest i bylo z nia kiepsko) i cale 2 tyg sama w pokoju itp. Niestety a moze stety teraz mnie pewnie cesarka czeka.

Antonina - takie plamienia w okresie gdy powinnaś mieć @ ponoć się często zdarzają, także spokojnie. Póki to lekkie plamienia, bez bólu, to nie martw się.

Cucumber
- wracaj do zdrowia. :)

AguHan - ja też często kupuję w secondhandach, ale ostatnio coś ich jakoś się pogarsza w naszym mieście, a przynajmniej ja mam takie wrażenie... Zamierzam też kupować używane ubranka dla dziecka i po prostu PORZĄDNIE je prać przed pierwszym noszeniem. Bo przecież dzieci zwykle tak krótko w nich chodzą, że najczęściej wyglądają na praktycznie nowe.

...a ja jestem wyrodną matką bo dziś małą paczkę chipsów zjadłam... aż mi głupio ale po prostu OKROPNIE MI SIĘ CHCIAŁO, jak nigdy. o_O

o, to super :-)
zabrzmi to okropnie, ale w tej dziwnej polsce nawet rodzic bez znajomosci jest mega ryzykiem... mnie np zupelnie inaczej traktowali w szpitalu niz inne pacjentki, osobna sala, na kazde zawolanie pomoc, czopki p/bolowe w kazdej ilosci, nawet same pytaja, czy herbatki nie zrobic, nie skoczyc do automatu po jakis napoj, czy glodna nie jestem.. nie, no nie ma co mowic, w ogole nastawienie jest inne, z usmiechem, cierpliwoscia, a sam porod to pelna opieka, ciagle ktos czuwal przy mnie - a nic nie placilam dodatkowo, tylko ZZO.
w ogole, jak tylko sie pojawilam w szpitalu na IP, to na poczatku - prosze poczekac, kolejka, ale jak zobaczyla w karcie nazwisko Maciejewskiego - bylam od razu przyjeta, bez zadnego gadania...

mowie wam, to okropne, ale jak tylko ktora moze - to juz teraz wybierac nie gina, co ma prywatna praktyke tylko, czy tylko na nfz siedzi - ale ktory w szpitalu pracuje i jego nazwisko bedzie przepustka do lepszego traktowania...

krakowianka, no co ty mowisz, to ja juz jestem totalna patologia ;-) uwielbiam wszelkie smieciowe zarcie, najbardziej popcorn i chipsy cheetosy ;-) a przy tym ciastka, suchary i inne krakersy - i nie przyszloby mi do glowy ich sobie odmowic w imie... no wlasnie, czego ;-)
buzka!

Witam

Aguhan-super że wszystko w porządku.

plamienia ach te plamienia ,dziś u mnie na razie czysto,ale nie przesilałam się jak wczoraj..
jeśli chodzi o nadżere to miałam wymrażaną po porodzie 7 lat temu,więc z niej to nie idzie,a tak jak powiedział gin,niby z jakiś tam miejsc w macicy jakieś ślady tam były i niby to się oczyszcza czy jak on to powiedział,ale i tak się boje i najchetniej zaraz bym pobiegła zmonitorować...ehh next wizyta 24 masakra.

mdłości mi znowu są,w piątek i wczoraj luzik miałam tylko jak obiad jadłam mi nie wchodził,ale dziś łeeeeee niedobrze fu.

no,to tyle na razie ,wieczorem zajrzę...spokojniej niedzielki :happy2:

napisałam dlugiego posta i mi zeżarło. jestem wściekła, bo mam starego laptopa, który musi być podłączony do prądu bo nawet 5sekund nie podziała sam. mam jeszcze dwa inne komputery...ale ten jakiś taki najwygodniejszy zawsze był. głupi, głupi laptop

w skrócie
cześć Mamuśki, na obiad zrobiłam zupę czosnkową, a zanim podałam drugie danie przyleźli znajomi - oni nie uznają telefonów i zaproszeń.....i kolejny raz siedzieli i patrzyli jak my jemy, bo absolutnie nie chcieli się poczęstować. najchętniej bym ich pogoniła...ale jesteśmy chrzestnymi rodzicami ich córeczki

anawoj nie sądziłam,ze w dzisiejszych czasach jeszcze ktoś wpada bez uprzedzenia, z jednej strony to fajne, bo już teraz jak ktoś ze mną tydzień wcześniej się nie umówi, to nie ma mowy o wizycie, ale z drugiej: faktycznie może byc dośc niezręczne.

Odrabiam z dzieckiem lekcje do końca i kolacyjka, kąpiel i lulu. Jeszcze zajrzę potem:)

reklama
hejka! dziś nienajlepiej się czuję. Może któraś mi powie czy powinnam się niepokoić...
od rana mam bóle w jednym miejscu w podbrzuszu po lewej stronie (jajnik????) co raz ucisk czuje i puszcza nie jest to baaaaaaaaaardzo silny ból ale takie nagniecenie krótkie..a czasem dłuższe ...zaczęłam się martwić bo nie wiem czy to normalne i czy to ból jajnika bo jest jakiś ucisk czy jakieś skurcze... wcześniej tego nie miałam a dziś co raz się pojawia od rana. wizytę u gin. mam dopiero 21września. może panikuje niepotrzebnie ale ...przezorny ubezpieczony

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry