reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Witam Walentynkowo laseczki:-)

Co do ksiedza to nie wiem czy zdążył czy nie ,ale się dziś dowiem w administracji.Akcesoria pożyczyłam od babci ,tzn.kropidło i wode święcona .
Zastanawiałam się czy też dać tzw.co łaska i w jakiej kwocie .I stwierdziłam że nie dam koperty bo z kasą krucho,a jak będzie lepiej to w kościele dam na zbiórkę dla głodujących dzieci i jakąś ofiare na kościół.

Dzisiaj mam zamiar spedzic trochę czasu na zakupach na allegro,nie mam siły jeżdzić po sklepach i przebierać ,oglądać ,szukać .Ciężko mi już .
Dziewczyny wiem że idę trochę na łatwizne ale znacie jakieś linki na allegro gdzie u jednej osoby można kupić prawie wszystko -od podkładów poporodowych do zabawek dla dziecka ?

Czeka mnie też dziś po południu wizyta u nowego gina w szpitalu.Może coś bardziej poradzi na to cholestwo co sie do mnie przypałętało,oczywiście stosuje masc i jest o niebo lepiej ,ale to jeszcze nie jest to ,a ponadto mam wrażenie że od wczoraj znowu mi się swedzenie nasiliło i boje się ze maść już nie działa.A ponadto mam ogromna ochote się wydepilować a mam stracha że jeszcze pogorsze sytuacje .Wiec zapuszczam kudłacze co mi też bardzo przeszkadza:wściekła/y:

reklama
trafia mnie chodzenie na płaskim obcasie.
chcę sobie kupić botki, ale na obcasie.
czemu w ciąży nie można na obcasie? poza tym że nie ujdę daleko no ale ja nie chodzę wiele;)

Mnie też to dobija, przez to musiałam kupić kozaki, bo miałam tylko na 10 cm szpilce więc nie dałabym rady, a tak mi sie juz teskni do moich szpileczek, codziennie w pracy biegałam w szpileczkach ponad 8 godz. i trudno było mi się odzwyczaić, ale dałam radę. Mam nadzieję, że wrócę do tego bez problemu.

Witajcie,

ja się szykuję do lekarza, na 11:15 wizyta. Jakoś się boję...martwię się,że szyjka mi się skróciła. Zobaczymy.

Co do chrzin, my mamy troszkę mało standardowy pomysł, zobaczymy czy wyjdzie. Co roku jeździmy na obozy kajakowe- sami organizujemy i mamy taka ulubioną polanę, na której się z namiotami rozkładamy. W tym roku mój tez organizuje tam obóz, no i ja mam zamiar jechać z małym, ale nie pod namiot tylko do przyczepy, zobaczymy. Właścicielem polany jest kościół i tam chcielibyśmy ochcić małego, może nawet w rzece? Zobaczymy. To na razie tak nam wpadło do głowy...fajnie by było: na tej polanie 13 lat temu się poznaliśmy i tam też spłodziliśmy Piotrusia:)))

Trzymajcie babeczki za mnie dziś kciuki,żeby było okej u tego lekarza.
Nati jejku, odpoczywaj kochana.

Miłego dzionka, odezwę się po powrocie od lekarza. Pa

Trzymam kciuki za wizytę, Ja też mam dzisiaj ale dopiero o 17:00, więc też proszę o kciuki :-)
Pomysł z chrztem super, tak romantycznie i w ogóle, bardzo fajnie :tak:

Witam się i ja :-)
po pierwsze walentynkowo- przesyłając Wam dużo ciepłych myśli ;-)
a po drugie jako jedna z pierwszych- co nie zdarza się często :tak:

Byłam na badaniach, zobaczymy, co mi tam wyjdzie...po ostatnich analizach szpitalnych powiem tylko, że strach się bać :tak: okaże się, czy hemoglobina nadal mi spada, a w moczu siedzą jakieś paskudy :crazy:

co do butów na obcasie morgaine to chodzi o to, że kręgosłup wtedy bardziej się wygina i łatwiej o bóle, a poza tym w ciąży powszechne są zaburzenia równowagi, zawroty głowy itd., a wtedy łatwiej o upadek :tak:

koot fajna historia z polaną- romantyczna!
trzymam oczywiście kciuki za szyjkę i generalnie za całą wizytę. Będzie dobrze!

Wyniki na pewno będą dobre, nie martw się :tak:
Co do pazurków to zawsze możesz sobie zamówić laske do domu, w Krakowie jest dużo takich dziewczyn które jeżdżą do domu, wystarczy wejść na allegro, pełno jest ofert z dojazdem do domu klientki. Zrób coś dla siebie to Ci się od razu humor poprawi :-)

Dzień dobry wszystkim!
U nas dzisiaj obowiązkowe poranne wstawanie,bo o 8 ciepłą wodę zakręcili do16 - wymiennik ciepła zmieniają. Więc żeby poranną toaletę zaliczyć trezba było się zerwać.dla mnie to nie problem,bo codziennie wstaję o 6 - Malutka mnie budzi.

No nie można Kochana, żeby równowagi nie starcic, się nie poslizgnąć itp. Ja mam w kozakach takie 4-5cm w sumie,razem z podeszwą, ale bardzo stabilne i jest OK. Ale z miesiac temu to ginka tak opieprzyła przy mnie jedną laskę w ciązy co w szpileczkach do niej przyszła, że szok. O moich powiedziała że są OK ;-)
Poczekaj do wiosny, odbijesz sobie :)

baby - mnie nie od pisania na kompie odpadały, z tym sobie radziłam, ale np,zapinałam walizkę i trach, zapominałam się że mam pazurki i normalnie sprzątanie,zmywanie itp i np trach nożem. Fakt trzeba się przyzwyczaić. Ale najbardziej dobijało mnie leczenie paznokci po tipsach.

Ja sie chyba dzisiaj umówię z moją fryzjerką na jakąś mega zmianę.

Dobra lecę, dzisiaj trochę do pozałatwiania.
Miłego dzionka!!

Ja znowu z innymi rzeczami sobie radziłam, ale klepanie na klawiatrze, przynajmniej tej którą miałam w pracy było straszne.
Wrzuć fotkę nowej fryzurki jak wrócisz od fryzjera :)

Muszę sobie cos zaraz zjeść bo chyba zgłodniałam, ale nie chce mi się nic szykować...
Muszę jeszcze wydrukować sobie wyniki badań na dzisiejsza wizytę, wyniki są ok, ale ciekawe co powie lekarz o mojej szyjce, mam nadzieję, ze się za bardzo nie skróciła i te 5 tygodni jakoś wytrwamy, martwią mnie te kłujące bóle w spojeniu :-( no nic zobaczymy o 17:00

Tysiąc buziaków dla Was z okazji Walentynek :*

baby powodzenia na wizycie! i pisz potem od razu, co i jak
a co do pazurków, to poczekam do porodu...teraz i tak nie miałabym ich komu pokazywać, a kobietka musiałaby mi je robić na leżąco , bo jednak 2-3 godziny na siedząco to dla mnie za wiele :p ale za to jak się odstawię już po wszystkim: fryzjer, paznokcie, nowa garderoba, to będzie szał :)

baby powodzenia na wizycie! i pisz potem od razu, co i jak
a co do pazurków, to poczekam do porodu...teraz i tak nie miałabym ich komu pokazywać, a kobietka musiałaby mi je robić na leżąco , bo jednak 2-3 godziny na siedząco to dla mnie za wiele :p ale za to jak się odstawię już po wszystkim: fryzjer, paznokcie, nowa garderoba, to będzie szał :)

Wszyscy będą Twojej córci zazdrościli mamy :)

Dzięki Mitaginko ,dużo jest potrzebnych rzeczy u tego sprzedawcy na allegro .Zanim przystąpie do zakupów to zrobie liste .Ostatnio mam pamięc krótką .
Czas na śniadanko

Miłego dnia życzę

Witam Walentynkowo laseczki:-)

Co do ksiedza to nie wiem czy zdążył czy nie ,ale się dziś dowiem w administracji.Akcesoria pożyczyłam od babci ,tzn.kropidło i wode święcona .
Zastanawiałam się czy też dać tzw.co łaska i w jakiej kwocie .I stwierdziłam że nie dam koperty bo z kasą krucho,a jak będzie lepiej to w kościele dam na zbiórkę dla głodujących dzieci i jakąś ofiare na kościół.

Dzisiaj mam zamiar spedzic trochę czasu na zakupach na allegro,nie mam siły jeżdzić po sklepach i przebierać ,oglądać ,szukać .Ciężko mi już .
Dziewczyny wiem że idę trochę na łatwizne ale znacie jakieś linki na allegro gdzie u jednej osoby można kupić prawie wszystko -od podkładów poporodowych do zabawek dla dziecka ?

Czeka mnie też dziś po południu wizyta u nowego gina w szpitalu.Może coś bardziej poradzi na to cholestwo co sie do mnie przypałętało,oczywiście stosuje masc i jest o niebo lepiej ,ale to jeszcze nie jest to ,a ponadto mam wrażenie że od wczoraj znowu mi się swedzenie nasiliło i boje się ze maść już nie działa.A ponadto mam ogromna ochote się wydepilować a mam stracha że jeszcze pogorsze sytuacje .Wiec zapuszczam kudłacze co mi też bardzo przeszkadza:wściekła/y:
ja mam takich ulubionych sprzedawców:
Informacje o Użytkowniku r_p77 - Aukcje internetowe Allegro

Informacje o Użytkowniku WODNIK40 - Aukcje internetowe Allegro

Informacje o Użytkowniku BabyGoodTime_pl - Aukcje internetowe Allegro

Witam prannie i milego dnia zycze:-)

prannie prannie bo u mnie juz druga pralka idzie;)

nie rozumiem jak można odsyłać z porodu!! u mnie w mieście 2 szpitale i nie odsyłają, ale ja sobie tego nie wyobrażam, wybrać szpital, pozwiedzać go a potem Cię odeślą!! no przecież psychika kobiety podczas porodu to ważna, mega ważna rzecz!! każdy chce wiedzieć gdzie rodzi!!!
odsyłają, odsyłają z wyspiańskiego do wojewódzkiego karetką bo na wyspiańskiego mało miejsc:tak: ale tak jak pisałaś później jak ma się lekarza z wyspiańskiego to prawdopodobieństwo odesłania jest mniejsze:tak:
ja się szykuję do lekarza, na 11:15 wizyta. Jakoś się boję...martwię się,że szyjka mi się skróciła. Zobaczymy.

Co do chrzin, my mamy troszkę mało standardowy pomysł, zobaczymy czy wyjdzie. Co roku jeździmy na obozy kajakowe- sami organizujemy i mamy taka ulubioną polanę, na której się z namiotami rozkładamy. W tym roku mój tez organizuje tam obóz, no i ja mam zamiar jechać z małym, ale nie pod namiot tylko do przyczepy, zobaczymy. Właścicielem polany jest kościół i tam chcielibyśmy ochcić małego, może nawet w rzece? Zobaczymy. To na razie tak nam wpadło do głowy...fajnie by było: na tej polanie 13 lat temu się poznaliśmy i tam też spłodziliśmy Piotrusia:)))

Trzymajcie babeczki za mnie dziś kciuki,żeby było okej u tego lekarza.

powodzenia na wizycie:tak: a historia z polaną strasznie romantyczna, fajnie by było gdyby się udało z tymi chrzcinami:tak:

Mnie też to dobija, przez to musiałam kupić kozaki, bo miałam tylko na 10 cm szpilce więc nie dałabym rady, a tak mi sie juz teskni do moich szpileczek, codziennie w pracy biegałam w szpileczkach ponad 8 godz. i trudno było mi się odzwyczaić, ale dałam radę. Mam nadzieję, że wrócę do tego bez problemu.

Trzymam kciuki za wizytę, Ja też mam dzisiaj ale dopiero o 17:00, więc też proszę o kciuki :-)

ja też po 8h na szpilkach:tak: jak sobie na lato kupiłam płaskie sandałki to przez parę dni mnie kręgosłup bolał tak się przyzwyczaiłam:zawstydzona/y: a teraz chodzę w kozaczkach na 5 cm grubszym obcasie chociaż chodzę to za dużo powiedziane bo ja tylko do lekarza samochodem i od czasu do czasu na krótkie zakupy:tak: ale już się nie mogę wiosny doczekać i wtedy sobie kupię nowe i to nie jedne a co;-)

reklama
Dzień dobry bb-bumowiczki:)

koot,baby-powodzenia na wizytach,dajcie potem znać co i jak:))

U mnie po pięknej nocy,równie piękny poranek-z mężem w roli głównej!Ale teraz już w pracy,więc mam chwilkę,żeby do Was zajrzeć...
Widzę temat chrztu-jeśli ur.na początku kwietnia,to chcemy już w święta ochrzcić dzidzię-jego/jej chrzestna w tym dniu obchodzi z mężem 25 lat po weselu,no i byłaby taka podwójna uroczystość...
Generalnie-mamy takiego proboszcza,że ochrzci kiedy chcesz i o której,nie ma powodu do niepokoju,bo idzie na rękę jak tylko się da!!!

Za chwilę biorę małą na spacer przed obiadem,potem wyskoczymy jeszcze raz,bo obiecałam jej po obiedzie lody-ale zjedzone w domu..fuj,nie lubię lodów...:no:

Do góry