reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Ja wychodzę z założenia, ze jeśli musi być CC to musi i już, ale jak nie, to lepiej rodzić SN. Ale to tylko moje zdanie.

Nie wiem czy się nie mylę, ale chyba własnie coś takiego jak obsesyjny lęk przed porodem czyli skierowanie od psychiatry może chyba być, ale jak to w praktyce wygląda to nie mam pojęcia.

Ja bym chciała rodzić SN a nie mogę, bo zwyczajnie mogę się wykrwawić :( Nie ukrywam, że cholernie się boję. Boję jak cholera, już nawet nie samej CC, ale tego, że się nie obudzę, albo że nawet przy CC coś będzie nie tak :(

reklama
Pogoda piekna, ale my w domku, R gorączki już nie ma i dziś czuje się zdecydowanie lepiej, nie kaszle, tylko z noska troszkę leci, więc i ja spokojniejsza.. doktor (pediatra) kazał podejśc do tego z dystansem i nie panikować ! Ha łatwo powiedzieć!

Odliczamy dni do operacji.. 4 dni do wyjazdu do Wrocka, 5 dzień - na 9.00 musimy się wstawić do Kliniki.. i dalej nic nie wiem:/ Jutro rano powinnam więcej wiedzieć co i jak..

Tryzmamy kciuki za Rafałka! Na pewno będzie dobrze! ;-)

Mam niski poziom płytek PLT (odp. za krzepliwość)

Ja tak miałam w 38 tc z Filipem, ale wtedy o CC jeszce mi nikt nie wspomniał

Nie wiem czy się nie mylę, ale chyba własnie coś takiego jak obsesyjny lęk przed porodem czyli skierowanie od psychiatry może chyba być, ale jak to w praktyce wygląda to nie mam pojęcia.

U nas UK ( i znów mówię o moim szpitalu, bo o innych nie mam pojęcia) jest tak, że poprzedni traumatyczny poród może być wskazaniem do CC.

Witajcie babeczki,
gratuluję wizyt:)))
A jakiś taki zabiegany dzień mimo,że cały dzień w domu, nawet nie wiem co robiłam.
Ble.

Ja poproszę poród blisko w okolicach daty z miesiączki 10.04:)

apropo cc.
mojej siostry szwagierka sie strasznie boi sn i zalatwila skierowanie czy zaswiadczenia od psychiatry:
- obsesyjny lek przed porodem
i podobno to wystarczy
abstrach,,ujac czy to zdrowe i czy cc na zadanie jest ok to bez przesady takiej choroby chyba nie ma?????

tyle jest fobii na świecie i to bardzo dziwnych, że takie coś faktycznie może być wskazaniem, np. pekatofobia- lęk przed popełnieniem grzechu :-), basifobia- strach przed chodzeniem :-D, UWAGA, ta jest najlepsza: arachibutyrofobia- lęk przed masłem orzechowym :szok:

czymże w tym kontekście jest strach przed porodem? :-D:-D:-D

ja to z trudem domykałam torbę do szpitala teraz jak byłam, czyli rzeczy potrzebne tylko dla mnie i to nie w warunkach porodowych...albo będę mieć kilka toreb albo M. kupi mi jakaś taką szmaciana, którą można maksymalnie wypchać jak parówkę :laugh2:

ja mam niby specjalna dla dzieci z przewijakiem. ale to chyba torba dla dziecka a nie dla dziecka i mamy
no coz podkady, podpaski co zajmuja najwiecej msc do siatki a reszta chyba sie zmiesci
co

dobre
mam za mala torbe do szpitala :-(
wsadzilam rzeczy ktorych nie bede prac czyli podklady, kapcie, kremy itp i nie moge zapiac
musze to jakos inaczej rozwiazac

hmmm... ja mam bardzo malutką walizeczkę tylko 40cm x 15cm x 20cm i się spakowałam, a dzidzię też do tej jednej takiej małęj torby od wóżka ;-)

reklama
Mitaginka a ile Ty chcesz w tym szpitalu byc?????
moze wezmiemy minimana ilosc to wtedy nie beda trzymac dlugo w szpitalu :-D
normalnie sie zmeczylam tym rozpakowywaniem paczki i pakowaniem do torby a reszte do szafek. meza nie ma to sobie poleze :-)

Do góry