reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

dziewczyny ja juz mam dosyc tego remontowego syfu1!! jak ja lubie porządek!!!
ja pierdziu, przecież ja nie wytrzymam1!
śpimy w salonie, materac na ziemi obok rogówki. na rogówce cała pościel,stół jakoś w poprzek,biurko w kuchni, w przedpokoju komody...i wszędzie pył!!
ale efekty pierwsze już są. najgorsze za nami.
jeszcze parę dni i moze we wt sprzątanie generalne (pewnie obsunie się wszystko o parę dni!!)
ja już chcę prać ciuszki i układać!!a tu trzeba będzie myć wszystkie meble i okna.
okna to M
ja meble
kurde dzisiaj mnie nastraszyli ze juz 2 tyg.wcześniej powinnam byc gotowa do szpitala, w sensie torba ciuszki poprane itd, a ja liczę ze najwcześniej 2 dni przed terminem mnie weźmie.... najwyżej przełożę sobie ten poród;)myślicie że dogadam się z moim dzieciem?;)

reklama
Dzień dobry rodacy :)

Wczoraj byłam na wizycie, lekarka potwerdziła CC, na następnej wizycie będe się umawiać już na termin. Mimo wszytsko się boję. Muszę co tydzień robić badania, dziś wyniki tych dodatkowych. Odbieram je po 18, trzymajcie kciuki by dobre wyszły, bo jak złe to mnie do szpitala położy :(

Za to młody ma już coraz mniej miejsca i się nie dziwię, skoro teraz - w 32 tc ma troszkę ponad 2 kg :)

Kochane, już czytam co u Was :)))

ja sie z moim dzieckiem juz dogadalam przed 15 marca nie wychodzi :-)
ja bym spakowala moze i torbe i poprala ale jak juz to zrobie to nie bede miala co robic :-)
wiec sie wstrzymuje maksymalnie ile sie da
a jak dzisiaj mialam USG to glowica jezdzila prawie po mostku i mowi o tu stopka a tu udo. A gdzie moj zoladek????????????????????:-D

ja sie z moim dzieckiem juz dogadalam przed 15 marca nie wychodzi :-)
ja bym spakowala moze i torbe i poprala ale jak juz to zrobie to nie bede miala co robic :-)
wiec sie wstrzymuje maksymalnie ile sie da
a jak dzisiaj mialam USG to glowica jezdzila prawie po mostku i mowi o tu stopka a tu udo. A gdzie moj zoladek????????????????????:-D

w płucach :-D

Marma - gratuluję udanej wizyty :)

Zaczynam doceniać, że ja mam USG na każdej wizycie :-) Nawet mam nagrane bicie serca młodego :)

Pandorka - współczuję CI strasznie. Trzymaj się jakoś, i byle do przodu, mam nadzieję, ze jeszcze wszytsko będzie przepięknie !!

annawoj - będzie dobrze, dasz sobie radę, zobaczysz:)

Morgaine - gratuluję udanej wizyty ;) A co do remontu to doskonale wiem, co czujesz, w w wakacje przechodziłam dokładnie to samo. A nawet jeszcze gorzej bo wszytsko musieliśmy zmieścić tak naprawde w dwóch pomieszczeniach. W jednym były wszytskie graty i nasz materac do spania, a łazienka pełniła funkję kibla, kuchni i pralko - suszarni ;) Ale to się skończy, uwierz mi :)

Nati - Tobie również gratuluję udanej wizyty :-)

dzikuska a Ty z jakiego powodu masz mieć cc?

Mam niski poziom płytek PLT (odp. za krzepliwość), ta małopłtykowość jest rodzinna, do tego mam cały czas wysokie ciśnienie, do tego mam powiększoną śledzionę, która moze pęknąć przy wysiłku SN, i coś nie tak mam chyba z wątrobą, ale to się okaże. Ogólnie moja krew, którą przed ciążą oddawałam honorowo i dzielnie i była naprawdę niezła obecnie jest do dupy :(

No i ani hematolog, ani ginekolog nie chcą wziąć takiej odpowiedzialności.

Edit: I do tego jeszcze być może waga dziecka, skoro już teraz przekroczył granicę 2200 :)

Ostatnia edycja:
reklama
apropo cc.
mojej siostry szwagierka sie strasznie boi sn i zalatwila skierowanie czy zaswiadczenia od psychiatry:
- obsesyjny lek przed porodem
i podobno to wystarczy
abstrach,,ujac czy to zdrowe i czy cc na zadanie jest ok to bez przesady takiej choroby chyba nie ma?????

Ostatnia edycja:
Do góry