reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

morgaine ja wygłodniała, bo od początku sierpnia nic...

a co do usg- w 11-13tc było genetyczne, w 20tc połowkowe, też taki dokładne pod kątem serducha itd., czy teraz w 30-32tc też ma być jakieś szczególne?
chyba tak- ale bardzo dokladnie sie juz chyba nie da.

ale mnie mala kopie, az sie boje isc do kibelka bo mam wrazenie ze mi wypadnie. dobrze ze jutro USG

Morgaine- ok nie obrazilam sie :):) jestem wielorybem chociaz siostra stwierdzila ze nie utylam i ladnie wygladam- kolor skory jak bym na solarium chodzila :):)- a ma porownanie ze swoja szwagierka co ma termin na 15 marca

Ostatnia edycja:
reklama
A ja z innej beczki znowu! U nas to jak nie urok to... ! Najpierw oczekiwanie na termin operacji - miała byc w kwietniu, co było bardzo niekorzystne dla nas.. sama z noworodkiem jechac na operacje z rafałem yhm.. Ale udało sie zwolnił sie termin i ma na 15.02.. zaczęło sie od kaszlu.. pediatra wczoraj powiedział, ze to zadna wirusówka, że osłuchowo zdrowy, więc mamy sie nie martwic, a dziś!! 38,4 gorączka... biedak leży teraz caly czas.. kurcze a miało być tak pieknie.. jak do piatku nie wyzdrowieje (w piatek najpóźniej musimy dac znac czy bedziemy) to pozamiatane:/

dranissimo nie to żebym straszyła, ale będąc w ciązy z Rafałem moja gin tez robila tylko 3 podstawowe USG, a ja sobie wzięłam w 27 tc 'na życzenie' i wtedy właśnie okazalo sie , ze Rafek ma wadę wrodzoną od tamtego czasu USG mialam co 2 tyg (obserwacja).. Teraz inny gin robi USG co wizyta, czli co okolo 4 tygodnie i jestem spokojniejsza:-))

justi ale oni za granicami naszego kraju trochę inaczej podchodzą do opieki prenatalnej i stąd tak mało usg...
a co do Rafałka, to może to chwilowa niedyspozycja i jeszcze wydobrzeje. Trzymam kciuki!

justi ale oni za granicami naszego kraju trochę inaczej podchodzą do opieki prenatalnej i stąd tak mało usg...
a co do Rafałka, to może to chwilowa niedyspozycja i jeszcze wydobrzeje. Trzymam kciuki!

To fakt, a ja oczywiście nie zerknęłam miejsca zam:)) ale i tak bym nie wytrzymała i wzięłą USG:p:p tym bardziej teraz wiedzac jak z R nam wyszło..

Justi- ja mialam 2 bardzo dokladne USG ( w poradni prenatalnej- bo byly na poczatku blizniaki, jedno male drugie duze, no i to mniejsze niesetety nie przezylo) wiec nie martwie sie ze cos z mala jest nie tak. Ale jak bym miala miec tylko takie podstawowe to bym pewnie poszla gdzies prywatnie na dodatkowe

reklama
ale wiesz, jak jest w UK...jak tam Cię badają ginekologicznie tylko jak rodzisz albo krwawisz, to aż strach pomyśleć...

oglądam właśnie Jeden z dziesięciu- niektóre pytania są tak banalne :tak:albo ja taka mądra :-D

mitaginka nie tylko wtedy ale duzo sie nie pomylilas :p
ja oczywiscie mialam tylko 2 usg i chyba wiecej nie bedzie...
wybieramy sie dzis z m do kina na "Czarnego labedzia"..ciekawe czy wytrzymam bez toalety bo niestety miejsa byly tylko w srodku rzedu a ja tak nie lubie sie przeciskac w trakcie a jeszcze z brzucholem ;)
justi trzymam kciuki zeby maly wyzdrowial do piatku...moze ta tempka to walka z wirusem i wszystko bedzie ok :)

Ostatnia edycja:
Do góry