reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

witajcie wszystkie nowe kwietnióweczki
ja byłam na usg wg lekarza w 5 tyg , a wg komputera 6 tyg i 2 dni, dzidziuś miał 1,5cm. wszystko zależy od jakości sprzętu.

zaszyłam się w garderobie, może tu mnie nikt nie znajdzie:-)
mam tyyyyle roboty...a nic mi się nie chce.najadłam się pasta con pesto i chce mi się spać

reklama
...byłam kwietniówką rok temu, byłam prawie do końca września, też się boję, baaardzo, ale staram się odpędzać czarne myśli wyobrażeniem dużego brzuszka i maleństwa w moich ramionach. Oczywiście dbam o siebie.
Nic więcej chyba nie możemy zrobić AENYE

Widzę, że wieziemy ten sam wózek. Ja ponownie staram się od grudnia...ale cisza. parę razy już się dopisywałam na różne miesiące z nadzieją, że tym razem się uda. ostatnio się wstrzymuje... mam nadzieję że ciotka w tym miesiącu nie przyjedzie:eek:

GRATULACJE! KRAKOWIANKA WITA KRAKOWIANKĘ :-)

...a dlaczego w marcu?

Napisz coś więcej, czy to Twoje Pierwsze, kiedy Wybierasz się do ginka, jakie objawy Ci doskwierają?
Jeszcze raz gratki i brawa!

Witaj. :)

Sądzę, że w marcu, bo coś czuję, że do 40 tygodni nie wytrzymam. ;)

Ja USG mam dopiero 12.08., póki co jestem po dwóch testach z moczu. W sb idę na betę, a potem we wtorek.

Samopoczucie ogólnie dobre ;) tylko zmęczenie większe niż na co dzień, apetyt ;) i pobolewania w podbrzuszu jak na @ - ale coraz słabsze (myślę, że nie powinnam się nimi niepokoić, bo taki objaw ma wiele kobiet - po prostu w macicy robi się miejsce dla Dzieciaczka...). Zażywam - po telefonicznej konsultacji z gin - luteinę... to tak "dodatkowo", bo wcześniej straciłam bardzo wczesną ciążę :( widoczną zresztą jedynie za pomocą badania beta hCG... Niemniej teraz każde pobolewanie mnie niepokoi. No ale wcześniej mi testy z moczu nie wychodziły... A teraz w dniu spodziewanej @ wyszła różowa krecha, a jak powtórzyłam po 4 dniach to już krecha bardzo wyraźna. :) W obu testach krechy pojawiły się w ciągu 5 sekund. ;) Więc jestem dobrej myśli. No i modlimy się, żeby wszystko było dobrze...

To te dwa teściki:

Zobacz załącznik 271286

Widzę, że wieziemy ten sam wózek. Ja ponownie staram się od grudnia...ale cisza. parę razy już się dopisywałam na różne miesiące z nadzieją, że tym razem się uda. ostatnio się wstrzymuje... mam nadzieję że ciotka w tym miesiącu nie przyjedzie:eek:

Bądź dobrej myśli LADY, będę trzymać za Ciebie kciuki :tak:

ANAWOJ, Duuuży ten Skarbek :-)
pesto mniam mniam, a ja mam mięsną fazę, chociaż dłuuuugo byłam wege, wczoraj schabowy (którego nie cierpiałam już w dzieciństwie) dzisiaj szyna z pieca, a jutro będzie grana polędwica wołowa

KRAKOWIANKO KRAJANKO MOJA, a czumu Miałbyś nie wytrzymać 40tygodni? Spokojnie, Dasz radę. Wszystkie damy. Mnie też ciągnie w brzuszku, od wczoraj już nieco mniej, a dzisiaj rozpoczęło się bombardowanie zapachów, nawet ulubione kadzidełka nieco mnie drażnią : (

Ostatnia edycja:
Hej,dołączam do grona kwietniówek, tydzień temu zaskoczyły mnei 2 kreski (starałam się ale juz bylam na etapie,że trudno,nie będę mieć dzieci;-) -po 4 czy 5 cyklach ).Wyliczyłam termin na 06.04.2011, w usg widać jakieś COŚ;-)Objawów na razie poza pobolewaniem brzucha brak.Początkowo brzuch był nawet gorszy,teraz sporadycznie się odzywa.AA,no piersi to wiadomo.Ale reszta przyjemności przede mną dopiero.

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny. Rok temu byłam na Waszym miejscu, a dziś pisze do Was z piersiami pełnymi mleka, a mój śliczny synek ma 4 miesiące. Wszystko udało się idealnie. I życzę Wam, aby u Was było podobnie. Pomodlę się w Waszej intencji. Powodzenia i dużo zdrówka.

Jestem z Wami witajcie:-):-)
Zrobiłam test Beta i susiany.
Dzisiaj zrobiłam rano i były dwie kreseczki-cudnie
O ciążę walczymy już od 2 lat ,były poronienia, smutek i żal a jednocześnie wielka siła walki o najpiękniejszy cud świata.
Tak jak koleżanki i lady87 trzeba wierzyć i trwać w nadziei,ja ją mam i dzielę się z wami. Wizyte mam za 5 dni w dniu spodziewanej @ będę się modlić żeby nic się nie stało bo każdy dzień jest walką i radością:-)Termin z suwaczka ma na 20 kwietnia i mam nadzieję dotrwać z wami i wspólnie będziemy cieszyć się z naszych skarbów.
miłego dnia buziaki

reklama
Witam serdecznie, od piątku coś tam pojawiało sie na teście, ale dzisiaj już są piękne dwie krechy, a więc moje szczęście znowu do mnie zawitało. Trochę się boję, bo 1 maja urodziłam w 23 tygodniu córeczkę z wadą serca (mała zmarła), ale wierzę że jeżeli moja mróweczka uznała że na nią czas to musi być dobrze. Zresztą prawidłowy termin porodu miałam na sierpień i znowu ten sierpień jest magiczny. Do lekarza wybiorę sie chyba w przyszły piątek, mam nadzieję że juz wtedy będzie biło serduszko. Termin porodu 11 kwietnia.
Gratuluję wszystkim mamusiom i życzę wielu objawów ciążowych, bo z własnego doświadczenia wiem że nic tak nie stresuje jak brak objawów.

Do góry