reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

lilou, nie, jeszcze nie probowalam. zrobilam sobie kawe i zapodalam b. slodkie ciastka, moze to go pobudzi do dzialania? cholerrrrrrny swiat, naprawde, jak co dzien bryka szalenczo - mowilam nieraz, ze z niego taki nerwus jest, ze nie moge nic na brzusiu polozyc, bo kopie zaraz.. tak dzis postanowil sie lenic totalnie. doslownie raz na dlugi czas cos poczuje, tzn takie gwaltowne ruchy, jakby nagly wyprost, wiec raczej wsio z nim ok. no ale i tak sie martwie i chce go obudzic. dosc spania!!!

jak za chwile sie nie ogarnie ide po lody. albo zimny napoj, tylko kurde boje sie, ze z ta choroba to bedzie gwozdz do trumny.

reklama
a mi sie dziecina nadal nie rusza. zjadlam juz dwa sniadania ;-) i nadal nic. faaaak. Feliks, ocknij sie, bo nerwica mame ogarnia juz!!!!
no i przez te nerwy dziecię spokojne i się nie rusza!! don't panic!!
lilou to trzymam kciuki, powodzenia!

aha- ja też mam dziś pierogi ruskie :) teściowa przyniosła! i pączka!
nareszcie teściowa tradycję podtrzymuje;)

kurde podobają mi sie te moje suwaczki nowe:D

aenye a Ty wiesz że na wątku spis kwietniowych mam - Twoje dziecię ma imię Kubuś;) zapomniałaś zmienić!!

Ostatnia edycja:
mitaginka no witaj super że już jesteś:tak: oj czyli miałąm rację że to zastój ja miałam kolkę- bardzo podobne leczenie i objawy więc podejrzewam jak Cię wymęczyli:tak: ale ważne że już masz to za sobą, mam nadzieję bo u mnie niestety nastąpił nawrót ale póki co bezbólowy więc da się wytrzymać:tak: i oczywiście ledwo wróciłaś i już pączki normalnie pączkowa królowa:-D

lenka-zadzwoń do gina!ja wiem że my tu to ciągle powtarzamy jak katarynki "dzwoń do gina" albo "jedź na IP" ale ja myślę że to najlepsze co można zrobić:tak: i sama do tej zasady się stosuję!

mitaginko - ale nas tam nie bylo!!! wiec nie sciemniaj :-D buziak wielki.

lilou,
mocno trzymam kciuki za to mieszkanie. dacie rade. najwyzej wynajmiecie cos znowu (choc wiem, ze to koszmar, i jeszcze na sam koniec ciazy..)
ja sie raz przeprowadzalam z brzuchem, fajnie, wszyscy robili wsio za mnie :-D mama z ciocia i siostra ukladaly mi w szafach, sprzataly etc ;-)

nadal cisza w brzuchu :-( zaraz do gina zadzwonie chyba...

aenye zadzwoń do lekarza , może każe Ci przyjechać bo będziesz się tak zamartwiać :(
Co do przeprowadzko do możemy zostać do 30 kwietnia, więc nie w d... nie w oko :/ Tamci od nowego mieszkania powiedzieli że jak nam nie sprzedadzą lub nie dostaniemy kredytu to nam chętnie wynajmą . więc jakaś alternatywa jest. tylko wolałabym żeby cała przeprowadzka ( z 3 piętra na parter) odbywała się jeszcze z małym w brzuchu... może posiedzi trochę ;)
p.s Oliwka wpatruje się w literki w suwaczku i przerysowuje sobie ;)

Mam zejsć na badanie za 30 minut bo bedzie wtedy Pani dr.Rozmawiałam z koleżanką ,jest położną i najpierw mnie podlączą pod ktg a potem moja ginka mnie zbada.
Ciśnienie mam 86 na 60 ,moze dlatego nie mam siły .
Mam nadzieje że to tylko typowa dolegliwośc ciążowa.Musiałam też zmniejszyć dawkowanie luteiny na czas antybiotyku ,może to też ma wpływ.

Jeszcze mała tak bardzo kopie.Maleństwo pewnie jest niespokojne przez moje zmartwienie

asiunia876 właśnie będę załatwić termin na marzec, będę u krawcowej itd mam trochę do załatwiania ;) ale to cywilny to nie aż tak dużo jak przy kościelnym.. będę grubasek na ślubie hehe ;D
łooo ze wam sie chce tak jeszcze na koniec ślub brac :-) ja bym sie bala ze z nerwow urodze;-) hehe ale tto ja jestem taka wiec na mnie nie patrz.
Pamietam zareczynowy dostalam jak bylam w 6mc na wakacjach na Majorce i P najchetniej to chajtałby sie jeszcze znim urodzilam, ale ja powiedzialam ze niet. Ja chce sexi kiecke wcisnac a nie w balonem przed oltarz smigac (bo u nas tylko opcja 'konkordat'):-D No i tak poszlam w sierpniu po ponad 2 latach od zareczyn (wciaz mialam nadzieje ze wiecej zrzuce:-D) w seksi kiecce do ołtarza :tak: a najlepsze ze juz wtedy bylam zasasolkowana:-D dowiedzialam sie na 2dni przed slubem wiec tak "rodzinnie" slubowalismy :-D:-D

nadal cisza w brzuchu :-( zaraz do gina zadzwonie chyba...

ile juz nie czujesz ruchów? Tzn kiedy ostatni raz czulas Felka?

aeyne pewnie, zadzwoń do gina
lenka uspokój się i weż jakąś no-spe...a pamiętasz, Ty też wcześniej miewałaś już bóle jak na @

pisałyście, że mam dużo pić...minimum 3 litry dziennie ;)
tak w ogóle to dobrze w tym szpitalu spalam...ale jak pobudka o 7:00, to nic dziwnego ;) a w domu to się zwlekam o 11:00, a najwidoczniej mój organizm nie potrzebuje tyle snu ;)

reklama
Do góry