reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

reklama
Dzięki dziewczyny, jutro rozmrożę pierogi ze świąt i też nie będę nic gotować, znowu laba w kuchni hihihihi :-D

ja kapuste z grzybami rozmrozilam wiec tylko nalesniki zrobilam i juz jest :)
tzn zrobilam na razie 15 i mam przerwe :(, jeszcze mi gdzies z 15 wyjdzie to 10 na glowe to chyba ok, co prawda moja corka nalesniki ( z czym kolwiek sa) to i z 20 moze zjesc :(, a ja zjem pewnie 3 i bede miala dosc

Witam i ja. W końcu trochę bliżej mi do żywych. Na razie temperatura mi zeszła. Zobaczymy czy ok. 16 się nie podniesie, jak zawsze. No ale oprócz tego został mi jeszcze ostry kaszel, ból głowy i katar. Biedne to maleństwo moje, pewnie je wykańczam tym wszystkim. Wiecie, ja ogólnie jestem antylekowa w ciąży. Zresztą mój mąż był u lekarza w moim imieniu, bo ja sama nie miałam siły. Pozwolił wziąć mi paracetamol, ale nic poza tym (zresztą ja i tak pewnie nic innego bym nie wzięła). Powiedział też, że w ciąży nie wolno brać żadnych syropów na kaszel. Wymienił tylko jeden, który jest przeznaczony dla kobiet w ciąży. Gdyby któraś chciała, to mój mąż zapisał gdzieś nazwę. Poza tym lekarz powiedział, że najlepiej leczyć się domowymi sposobami- dużo cytrusów, dużo soków, herbatek z miodem i cytryną itp. Tylkood tego wszystkiego, to mnie już tak zgaga męczy, że cokolwiek zjem, to dosłownie umieram. A na migdały już patrzeć nie mogę.
Dzisiaj poczułam się troszkę lepiej, więc zamówiłam na allegro kilka rzeczy. Niby nic, a 170 zł wyszło :O Tetra, flanela, podkłady ginekologiczne, majtki jednorazowe, okrycie kąpielowe, wanienka, przybory kąpielowe i jeszcze sporo innych rzeczy. Trochę mnie to zmęczyło, więc uciekam na małą drzemkę, bo jeszcze strasznie słaba jestem.

a tak miałam spytać dziewczyny jak leże na boku a czasami też na plecach,pod piersią wtak w mostku czuje takie dziwne kłucie i to bardzo boli,macie coś takiego co to może być??

Niestety wiem o czym mówisz. Coraz częściej kłuje mnie w mostku. Też się zastanawiałam czy to nie serducho, ale myślę, że to efekt nacisku dziecka na jakiś narząd.

A mnie wczoraj wzięło na placki ziemniaczane więc dziś je serwuje:-) ze śmietanka i keczupem pycha bomba kaloryczna, ale co tam raz się żyje:tak:
mam straszną niemoc , a taki ładny dzień słonko świeci szkoda go zmarnować a mi się tak nic nie chce masakraaa

witajcie Mamuśki,
nie daje mi to spokoju...jak długo dzidzia śpi w takim zawiązanym rożku? Pamiętam że na początku tak opatulony był jakiś czas, że to niby dobrze bo się bezpiecznie czuje, itp. Nie wiem jaki duży śpiworek mam kupić bo chciałabym zeby juniorka spała w śpiworku.

I jeszcze jedno pytanko, czy jest jakaś pozycja do spania, leżenia dla nas żeby nie zaszkodzić dzidzi, no bo że na brzuchu nie wolno ;) to jasne.

reklama
Do góry