reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

madziasingh ,bluebell podłość ludzka nie zna granic i nietolerancja:no::-(

Aga super projekt,czy moge wiedziec z ciekawosci pytam ile średnio kosztuje działka w Pl na budowe domu?

ja załapałam dola i uswiadomilam sobie po 4 latach mieszkania w Irlandii ,że mam ochote wracac do Pl/..ale męża nie przekonam wiec niewiem jakie wyjscie z tej sytuacji bedzie,mamy trojke dzieci wiec to nie tak latwo wrócic jak nie ma sie do czego:-( w każdym razie na stałe tu nie zamierzam zostac ,a mąż czuje sie tu dobrze,umie jezyk ma dobra prace,ja natomiast-wciaż czuje sie tu obco i żle:-:)no:los emigranta..

reklama
Hejka!!!

Wyspana,radosna i oczekująca......

Dziec radosnie baraszkuje u braciaka na łóżku,obiadek dla Konstancji gotuje się....za moment idziemy do pracy po wypłatkę:-D:-D:-D

Przez całe życie mieszkałam tuż obok studium języka polskiego dla obcokrajowców i tzw wieży babel (akademik dla w/w) i nie jest dla mnie zadna dziwotą inna fryzura,kolor,ubiór czy język....i jakież jest zawsze moje zdziwienie odmienną postawą:no::zawstydzona/y::zawstydzona/y:....wstydzę się za NAS

Aga super projekt

Skunkanka ten drugi fajniejszy, ale faktycznie wygląda na duzo droższy w budowie

A my jestesmy w trakcie budowy takiego domku Projekt domu K3 - extradom.pl
Jak ktoś ciekawy to mogę na zamknięty wstawić fotki real

Madzia Singh, bluebell współczuje że spotykacie sie z takimi nieprzyjemnościami z powodu waszych maluszków. Myslę że nie wszyscy są takimi rasistami, a niektórzy po prostu z ciekawości (tej serdecznej, a nie wrednej)

Ostatnia edycja:
bluebell - nie ma się też co dziwić reakcjom ludzi, bo zbyt długo byliśmy zamknięci na innych, a teraz niektórym jest to szok. Jakbym zobaczyła gdzieś w wózku takiego Alusia, to wzroku nie mogłabym oderwać - jestem fanką Waszego syneczka i z przyjemnością zostałabym jego teściową :tak::-):-):-)

Ceny działek są różne zależy od położenia, u nas w wielkopolsce od 20.000 do 80.000 na terenach poza miastem. My mamy luz bo działkę da nam mój brat, wiec ten koszt poza nami:))), no i dlatego chcemy się budować. Będzie to kolosalne obciążenie kredytem, ale cóż bloki u nas kosztują dużo- dziura a cenią się kosmicznie:(((, domy do remontu niedługo będą droższe niż nowy dom więc ryzyk fizy budujemy nowy domek!!!!!!!!!!!!!!!
skunkanka fajne te Twoje projekty:)))

Witam dziewczyny w piekną, słoneczną srodę.
Asia bardzo podoba mi sie projekt - bo domek płaski, bez piętra. Projekty skunkanki przypominaja mi pewien dom ( wtedy jeszcze nie wykonczony) w okolicach Laskowej gdzie na narty sie kiedys wybraliśmy. Dom był taki fajny, ze zatrzymałam sie i zdjęcia zrobiłam:-)
Aga - ja starsznie Ci zazdrosze tej ziemi i odwagi na rozpoczecie budowy. Po urodzeniu Juleczki doskwiera nam okrutnie brak 1 pokoju, ale wiekszy metraż w bloku = się u nas niewyobrażalni wysoki czynsz. I taki domek byłby idealny. Tylko ta kasa, wprawdzie gram w totka ale ... he he ;-)

Co do rasizmu w Polsce - kiedyś było takie powiedzenie dobry Polak chociaż Zyd i to oddaje, moim zdaniem, naszą polską mentalność. Ludzie o innym kolorze kóry to nadal wielka atrakcja, zwłaszcza w mniejszych miastach. A taki np. malutki mulatek to słodkość - ja bluebell napatrzeć bym się nie mogła jakbyś mnie np. mijała z wózeczkiem. No a ty, przewrażliwiona pewnie, to byś mi na to nagadała ....

Dziuneczko rozumiem tęsknotę za Polską. Studiowałam w Anglii i bardzo ale to bardzo tęskniłam za naszą polską szarością. Czemu szarością - bo to wieki temu było, kiedy TAM w karcie kredytowej pin zmienić można było, na uczelni internet był dostępny nie przez komp propmotora tylko w komputerowym labie, po parku na bosaka można chodzić bez obawy wdepnięcia w psie odchody. A mimo to teskniłam.

Patewka to nie tyle odwaga co rzeczywistość nas do tego zmusza. Poprostu mamy po 30 lat, brat w końcu założy rodzinę a mieszkać na kupie i nie mieć prywatności:( Mój brat nam pomoże, męża wujek wybuduje, mój wujek-prawie jak Ojciec- zrobi elektrykę a kredyt.... weźmiemy część z banku a resztę po mału wykończymy za moje pożyczki bezprocentowe z pracy- jednorazowo 8.000 i spłacasz po 250 zł, to ciut potrwa ale mieszkać możemy na dole a pokoje dla dzieci wykończymy za pierwszą pożyczkę z pracy, choć Tuśka nie pójdzie jeszcze sama na piętro więc mamy czas. W projekcie na dole sa 2 pom gospodarcze my robimy z nich pokoje- wiekszy dla dzieci a mniejszy na naszą sypialnię- a pod tą częscią zrobimy piwnice na CO i graty. Z czasem jak pójdziemy do góry to na dole zrobimy pokój do zabawy dla dzieci i pokoik na prasowanie.
U nas w bloku za m2 chcą 2100-2500 a czynsz tak wysoki,że masakra. cenią się kosmicznie więc ryzykujemy.

U nas w bloku za m2 chcą 2100-2500 a czynsz tak wysoki,że masakra. cenią się kosmicznie więc ryzykujemy.
W Białymstoku za 1m2 mieszkania nowo wybudowanego chcą 4300zł. i w wzwyż!!!! :szok::szok:
Ale i np. pół bliźniaka w Białymstoku z lat 80 będzie ok 400tys kosztował.
Zdaje się koniec Polski a takie ceny.
A działka budowlana w Białymstoku z 600m2 to pewnie z jakieś 60tys kosztuje teraz ( a może i więcej). Ceny działek spadają dopiero jak się wyjedzie z 30km za Białystok.

I tak wam zazdroszczę tych domków. :tak:

reklama
i tak w krakowie jest gorzej, za nowe budownictwo 7000:szok: i więcej, także masakra, my dlatego decydujemy się na rynek wtórny, gdzie cena za metr 4900 wzwyż, mój P. namawia mnie na Tarnów, Nowy Sącz, a ja rodzima krakuska i chce Kraków góra wieliczka, nic poza tym!

Do góry