reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

Spaczyna to jak piszesz ze wszystko ok to i ja się skusze. A kupowałaś może ubranko? Bo ja bym chyba kupiła małemu tego "marynarza" Bo w dewocjonaliach to strasznie drogie te ciuszki do chrztu a tu cena atrakcyjna.
A my w domku przy otwartym oknie na oścież. Bo wiatr jak na złość ze strony ogrodu wieje. A z strony sypialni zacisze mamy więc bojąc się przewiania tylko przy oknie.
kochana a zobacz to:-)
My dzisiaj kiepska noc i kiepski dzien, odsysanie glutow, na szczescie przezroczyste, ale w ilosciach sporych:eek: teraz Wojtas spi, ale co przezylam, to moje... plus oczywiscie brzuszek... ale kupsko dwa razy juz poszlo, wiec moze dzisiejsza noc bedzie spokojniejsza, tak mi go szkoda, jak tak placze...
Kobietki, zdrowia zycze, a o przespanych nocach mozemy chyba pomarzyc poki co, przynajmniej niektore z nas...

reklama
Diabliczko weszłam na stronkę co podsyłałaś z allegro i rzeczy do chrztu. Powiedz mi czy jesteś zadowolona z tego sprzedawcy ? Też bym zrobiła u niego zakupy.

Z czystym sumieniem polecam!!! Kupiłam szatkę i świecę - bardzo ładne i ekspresowa dostawa! Co do ubranek nie mogę się wypowiedzieć, bo nie zamawiałam ich. Wyglądają ładnie, ale moja Anusia by się w nich utopiła, taka to kruszynka :happy:

Ja dzisiaj z córeczką zaliczyłyśmy mega długi spacer - chyba ze 4 godziny. Ale pogoda ładna, cieplej niż w domu, aż się nie chciało wracać. A Ania tak słodko spała. Teraz już niestety deszcz...

Po moim wyjeździe na komunię chrześnicy, kiedy Ania cały dzień jadła pokarm sztuczny, wczoraj nie mogła się załatwić. Biedactwo prężyła się i nic z tego. Ulgę przyniósł termometr i stary jak świat sposób... ;-)

Idę świętować z moją kruszynką jej pierwszy miesiąc :happy:
Miłego wieczoru!!!

a u nas chrzciny 14 czerwca, i to podwojne bo razem z moja siostra chrzcimy nsze :-Ddziewczynki ( siosrra urodzila 5 maja). i kupilam małym takie sukieneczki, bo te ze sliskich materiałów jakoś mi sie nie podobają:)) SUKIENECZKA i SWETEREK 62 (sweterki MAŁGOSIA) (637026158) - Aukcje internetowe Allegro

moja mała bardzo interesuje sie już zabaweczkami, grzechorkami , karuzelą na :zawstydzona/y::szok:lóżeczkiem, strasznie sie cieszy jak sie ruszaja:)) no ale ma już 2,5 m-ca :)) i zaczyna ślicznie gaworzyć:))

mam nadzieje ze jakoś przezyje te chrzcin, bo boje sie ze strasznie zacznie wrzeszczec w kosciele i nie bedziemy mogli jej opanowac:)):eek:

Adusia u mnie jest to samo z moją 5-latką. Normalnie diabeł wstąpił w to dziecko. Ja myślę że ona w ten sposób odreagowuje pojawienie się Igora na świecie. Niby go kocha, pomaga mi i ogólnie jest ok, ale jednak to nie to samo co wcześniej gdy byłam cała dla niej. Staram się nie karać jej za mocno, no ale wiadomo nerwy ze stali nie są. Myślę że niedługo się ułoży.

My używamy leżaczka dopiero od tygodnia, bo już nie mogłam wytrzymać z tym ciągłym noszeniem na rękach - nic nie dało się zrobić. My mamy taki (załącznik), jest super i jako jedyny na allegro był aż do 18kg, więc długo posłuży. Na razie Igor nie poleży dłużej niż 15 minut, ale to i tak sukces, bo wcześniej po 2 minutach był wrzask. A w leżaczku gada do zabawek i mu się podoba.

kainkas też się zastanawiałam nad tym leżaczkiem, ale nie podobało mi się że tej tacki się nie ściąga, poza tym jest super

Gabi dobrze ze juz jestes, teraz będzie już z górki, życzę ci z całego serca żeby już wszystko było dobrze, swoje już wycierpiałaś

Załączniki

• p5270003 (2).jpg
    p5270003 (2).jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 54
na moim zdjęciu słabo widać ten leżaczek więc jeszcze jedno foto

ale mam marudę dzisiaj:wściekła/y:, już mnie trafia wrrrrr

Załączniki

• lezaczek.jpg
    lezaczek.jpg
    15,4 KB · Wyświetleń: 32
Dziękuje. Bardzo ładny komplet i cena super. Tylko moja kruszynka ma dopiero 57cm wiec to by było dużo za duże.

Ja mam dokładnie taki leżaczek
Leżaczek-Bujaczek Link a Doos FISHER-PRICE 0-18kg (640768664) - Aukcje internetowe Allegro
I tak jak pisałam. Jestem z niego bardzo zadowolona i jego funkcji. Tylko pałąk z zabawkami na razie nie jest interesujący dla Marcelka

Adusia u mnie jest to samo z moją 5-latką. Normalnie diabeł wstąpił w to dziecko. Ja myślę że ona w ten sposób odreagowuje pojawienie się Igora na świecie. Niby go kocha, pomaga mi i ogólnie jest ok, ale jednak to nie to samo co wcześniej gdy byłam cała dla niej. Staram się nie karać jej za mocno, no ale wiadomo nerwy ze stali nie są. Myślę że niedługo się ułoży.
Oczywistości człowiek nie dostrzega:baffled::baffled: myślałam że jek duża to nas tego typu przyjemności nie dotyczą a tu jednak d...a.Przecież ona oczko w główce tatusia a tu taka konkurencja pod bokiem rośnie....:no::no: trzeba to przegadać z córcią i tatusiem.

Mój syn ma na języku takie paskudne coś jak by kubki smakowe mu się powiększyły na maksa wizyta u lekarza murowana... zwarjuję.A mamusia ma 37,5 jak zacznie mnie w nocy rozkładać to się poryczę mam nadzieję że zwalczę to paskudztwo w zarodku:tak::tak::tak: i Tinie się poprawiło po tym sterydzie jestem z tego szalenie zadowolona:-D:-D:-D.

W leżaczku mój maluszek nie bardzo lubi leżeć,za to mata to strzał w dziesiątkę

Moje kochane!!!Czy wasze dzieciaki tak tez maja...

Simran sie jak narazie (odpukac) super chowa...
ale od kilku dni ni z tego ni z owego budzi sie w nocy i w ciagu dnia tez potrafi...oczy w 5 zl jakby nie poznawala gdzie jest i rozklada raczki albo budzi sie z placzem i nei mozna jej uspokoic....wczoraj w nocy co zasnela to po 30 min sie budzila...potem jakos zasnela bo moja mama potrzymala ja za raczke...ale dzis w dzien to samo bylo....co to moze byc??

reklama
Moje kochane!!!Czy wasze dzieciaki tak tez maja...

Simran sie jak narazie (odpukac) super chowa...
ale od kilku dni ni z tego ni z owego budzi sie w nocy i w ciagu dnia tez potrafi...oczy w 5 zl jakby nie poznawala gdzie jest i rozklada raczki albo budzi sie z placzem i nei mozna jej uspokoic....wczoraj w nocy co zasnela to po 30 min sie budzila...potem jakos zasnela bo moja mama potrzymala ja za raczke...ale dzis w dzien to samo bylo....co to moze byc??

moja Hania ma tak samo, też się martwiłam ale może ją brzuszek zaboli albo się czegoś przez sen przestraszy... znajoma m,ówiła ze to zdrowy odruch....mam nadzieję:tak:

mała po kąpaniu śpi sobie więc ja też uciekam powoli do łóżeczka:)) Dobrej i DłUgiej Nocki

Do góry