reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

No nie wierzę jestem pierwsza????? lecę doczytać ....

Doczytałam.... Miłego dnia życzę wszystkim!!!

Najświeższe wieści z placu boju wyglądają przykro bo nie udało mi się uniknąć sterydów dla Konstancji wczoraj posmarowałam jej za uszkami na noc bo nie miałam już serca jej męczyć domowymi sposobami a Kacpero już 4dzień nie je bo nie może przez gardło...
Dziewczyny moja 8 letnia córka przechodzi jakąś fazę buntu czy czegoś w tym stylu mam wobec niej mordercze instynkty tak ze trzy razy dziennie, jest uparta pyszczy notorycznie,foch z przytupem opanowała do perfekcji co ja mam z nią zrobić????

Wyżaliłam sie i już mi lepiej!!!

Ostatnia edycja:
reklama
... nio i mam pytanie odnosnie wagi.. a w zasadzie to chodzi mi o skoki wagi.. nasz synio raz traci na wadze w ciagu 2 dni, a za kolejne 2 przebiera dwukrotnie to co stracil:szok: zauwazyla ktoras z was cos takiego?? nio i widze, ze nasz Maksiu to taka chudzinka, bo w 8 tyg wazy 4400g, takze przy waszach dzieciaczkach to chucherko:baffled:...
u nas w 7 tyg. było 4240 przy wadze urodzeniowej 3920... mieliśmy duży spadek wagi i pytałam się o kupno wagi to mi odradzili właśni ze względu na wahanie się wagi. zresztą dorosłemu też tak się dzieje... tak długo pisałam, że nie załapałam się na pierwszy wpis...

Dziewczyny, mam pytanie:
czy używacie dla Waszych maluszków leżaczki-bujaczki? Może macie jakieś warte polecenia? Jeśli tak, to od kiedy sadzacie tam wasze dzieciaczki? Chodzi mi o te wszystkie zawieszane zabawki itd - od kiedy się nimi interesują?

My używamy Fisher Price Fisher Price Leżaczek bujaczek do 18kg G5914 - zdjęcia produktu. Jest bardzo fajny i godny polecenia. Będzie tez dlugo służył, bo ma kilka funkcji - regulowane oparcie, mozliwość zmiany pozycji leżenia dziecka dzieki podpórce pod spodem (dzięki temu leżaczek przestaje się bujać, a dzidźka ma wygodniej do spania w nim), wibracje mające imitować jazdę samochodem, grajaca zabaweczka na pałączku. I jeszcze można z niego jak dziecko będzie starsze zrobic fotelik do siedzenia. Przeznaczony jest dla dzieci do 18 kg. Nasz synek ma teraz 5 tygodni. Jak narazie nie zwraca az tak bardzo uwagi na zabawki, ale jak włączymy tę grajacą to i owszem, przyglada jej się. Bardzo lubi w nim spać. Niestety cena nie jest za fajna, ale to zalezy od zasobnosi portfela. Nasz szkrabek dostal go w prezencie więc my jesteśmy bardzo z tego powodu zadowoleni:-). W Smyku kosztuje 229 zł.

hej dziewczynki:)) baardzo dawno mnie tutaj nie było, byłam prawie do tej pory u rodziców a tam netu brak:)) na pewno Was nie doczytam:(

Moja Hania tęż malutka przy Waszych dzieciaczkach, bo myślę żee waży teraz tak około 4,5kg w 10 tygodniu no ale za to waga urodzeniowa była bardzo mała bo 2490g. Teraz juz się ślicznie uśmiecha i zczyna gaworzyć.

moja mała tez jakis czas temu przekreciła sie z brzucha na plecki, ale jak powiedzialam o tym mojej pediatrze to mnie przestraszyła ze trzeba dziecko obserwowac, bo to moze być objaw zbyt duzego napiecia miesniowego( porażenie), i trzeba bedzie rehabilitowac mała, ale mam nadzieje ze jest wszystko ok, a mala sie odwrócila bo troszke nierówna kanapa jej w tym pomogła;)):szok:

kilka dni mi plakala bo miala wzdecia i lekarz kazal dawac krople espunisan i lakcid i na prawde pomaga:))

ja kupiłam małej taki zwykły bujaczek, mam nadzieje ze bedzie się jej podobał:-D

LEŻACZEK-BUJACZEK TACKA+DASZEK MODEL 206A-1 (649500168) - Aukcje internetowe Allegro

pozdrawiam Was bardzo serdecznie i buziaczki dla Waszych maluszkow:eek: i mykam do malej bo sama nie polezy chwili:))

a to jedno z najnowszych zdjęć Hani Logowanie do nasza-klasa.pl
a przy okazji nawet fajne radio dla dzieciaczków http://www.babyradio.pl/player.php:laugh2:

i ja sie witam przy kawce:-)

kainkas malutka urocza...widziałam fotke-slicznosci!:-)

adusia dobrze zrobiłas po co męczyc dziecko...a co do foszków nie mam pojęcia...

Ja też dziś wyjątkowo przy kawusi (Caro znaczy się :)) ) i z Ninką w chuście - to jedyny sposób żeby spala w dzień....
Ostatnio małą bardzo kiepsko sypia w nocy- chyba ją przechwaliłam. Budzi sie co godzine, czasem połtora i przez ponad 30 min je :(( Jestem wykończona bo od porodu jeszcze ani razu nie udalo mi sie w ciagu dnia nawet chwili zdrzemnac i powoli wysiadam. Spanie od 24 do 5 rano i to z takimi jak teraz przerwami na karmienie ostro daja mi w kosc..:-(
Kainkas
- witaj spowrotem:-) ale malusia ma super bujna grzywe :)

Cześć Dziewczyny!

Moja córcia skończyła dziś pierwszy miesiąc życia! :happy::happy::happy:
Kiedy to zleciało...

Dzięki za opinie o używanych przez Was leżaczkach. Planuję kupić coś takiego Ani, z melodyjkami i wibracjami, może uda mi się na trochę pozbyć jej z rąk.
Ale narazie czekam, bo w niedzielę mamy chrzciny, nie chcę żeby wyszło, ze ja kupię i ona dostanie taki leżaczek od kogoś z rodziny.

U nas formalności dotyczące chrztu nawet nie były takie straszne, tylko chrzest nie na Mszy, a po, bo my bez ślubu.
Więcej problemów miała chrzestna. Też się już bałam, czy nie będę musiała szukać kogoś innego. Mieszka i pracuje obecnie w Anglii i w jej parafii powiedzieli, ze powinna stamtad mieć zaświadczenie. A przecież bierzmowanie miała w Polsce, a poza tym tłumaczyć teraz takie zaświadczenie... Masakra! Na szczęście w Anglii nie robili problemów, coś tam dostała i ma to pokazać w swojej parafii i na tej podstawie dadzą jej chyba stąd zaświadczenie. Szok!!!

Kurczę, miałam dziś trochę planów do załatwienia na mieście, a pogoda jak na złość paskudna, co chwilę czarne chmury nad nami i strach wyjść, żeby nie zmoknąć... Ma ktoś za dużo słoneczka do podziału? ;-)

Moja córeczka właśnie opróżniła całą butlę mleka - 120ml!!! Od rana jest taka żarłoczna, opróżniła już zupełnie pierś, teraz butla... Chyba zrobię skok na sklep z herbatkami laktacyjnymi...

Witam po ciężkiej kupie :baffled:
Mały darł się w niebogłosy, zrobił kupe, przebraliśmy się a później jak mu się przypomniało to płakał. Musiałam mu dać pociumkać cyca, usnął i śpi od godziny :-p

Kainkas - Twoja Hania ma Super włosy, zazdrościmy bo Kajtuś jest łysol :-p

Wczoraj chciałam małego oszukać herbatką z butli w łóżeczku, żeby usnął, bo on zawsze przy cycu na leżąco musi usypiać. I wypił 100ml, po czym był ogromnie zadowolony, a później żeby usnąć i tak musiał pociumkać, no nie ma sposobu na niego :baffled:

Dnia bez marudzenia dziewczyny życze!!!

Witajcie :-)
Mój kochany syneczek dziś przespał 4h w nocy :-) To jest sukces!!!
Leżaczek bujaczek mam podobny jak gonia82 i jestem zadowolona. Chodź zabawki jeszcze mało są interesujące dla Marcelka. Ale funkcja kołyski bardzo się sprawdza i wibracje tez go uspakajają.
Pochwale się wam ze Marcel zaczął się śmiać do nie tak na powitanie. Już wcześniej obdarowywał mnie uśmiechami ale w trakcie zabawy. A dziś na mój widok takie piękne uśmiechy posyłała.:-)
Diabliczko weszłam na stronkę co podsyłałaś z allegro i rzeczy do chrztu. Powiedz mi czy jesteś zadowolona z tego sprzedawcy ? Też bym zrobiła u niego zakupy.

reklama
No i czekam, aż się mój kochany Maks obudzi żeby zaliczyć karmienie i na dworek... tak się rozespał, że zrobiłam wszystko co było z bieżących rzeczy w domu i teraz się nudzę... nie mam jak obiadu szykować bo mięsko zamrożone i w planie było świeże prosto ze spaceru... no nic niedługo pewnie włączy syrenkę :D

Do góry