reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

reklama
Witam słonecznie wszystkie kwietniówki:tak:

Doczytałam wszysto kożystając z tego że Tina śpi od dziś zaczynam werandowanie jak tylko wstanie to na10 minut w balkonie pobędzie i mam nadzieję że w sobotę na mały spacerek wyskoczymy....

Jestem ze wszystkimi zestresowanymi i wkurzonymi ciągłym wsłuchiwaniem się w siebie ta niepewność i czekanie najbardziej mi działała na nerwy...

Witam nową kwietnióweczkę:-)

Biorę się za prasowanie i trochę się odprężę:tak:

:-Dja juz podjelam decyzje jesli jutro dwiem sie ze pozamykane tam wszystko..to witamina SSSSSSSSS i juz... chyba ze samo sie cos wyklaruje ale jak nie to do konca dzialamy hehe moj sie ucieszy bo post od grudnia:-D
i wypedzimy mala tak samo jak modego tydzien przed czasem

Witam się w słoneczny dzionek:-)

Ja niedawno dopiero wstałam, ale nockę miałam zarwaną. O 2 znowu obudziły mnie kopniaki małego i przez godzinę buszował w brzuszku. Już nie wspomnę o wstawaniu do toalety w czasie całej nocki. Później obudziłam się ok 7 i z godzinę wierciłam się. Udało się usnąć i wstałam o 11:-)
Pogoda u nas superancka, świeci słoneczko i jest cieplutko, chyba będę musiała K zagonić żeby mi wystawił meble tarasowe, bo z pogody długoterminowej wynika, że mam być już tylko ciepło.
Juto mam kosmetyczkę - depilację nóżek, a w czwartek fryzjer - odrosty. A w piątek zrobiona na bóstwo idę do gincia;-)

asiula witaj w gronie kwietniówek:-)

Życzę wszystkim słonecznego dnia, udanych wizyt i wyników:happy:

Moje skurcze które dzisiaj mnie obudziły oczywiście przeszły, wściec się można, wrrrrrr. Idę chyba na jakiś spacer z psami, potem zakupy, obiadek i chyba jak M wróci z pracy to zaciągnę Go do łóżka.
Dziś zaczynamy 39 tydzień, wizyta u gina na ktg w sobotę, nie mam zamiaru tyle czekać, uparłam się że urodzę w tym tygodniu i już.

Cześć dziewczyny :-) ja już po drzemce ;-) aż mi wstyd za siebie, że taki śpioch jestem :-p M. już po nockach, ale młody coś się na świat nie wybiera ;-) uparta bestja :-p dzisiaj spróbujemy mu pomóc ;-) o ile nie stchórzę :laugh2:

Witaj asiula :-) lepiej późno niż wcale :tak:

Witam słonecznie wszystkie kwietniówki:tak:

Doczytałam wszysto kożystając z tego że Tina śpi od dziś zaczynam werandowanie jak tylko wstanie to na10 minut w balkonie pobędzie i mam nadzieję że w sobotę na mały spacerek wyskoczymy....

Jestem ze wszystkimi zestresowanymi i wkurzonymi ciągłym wsłuchiwaniem się w siebie ta niepewność i czekanie najbardziej mi działała na nerwy...

Witam nową kwietnióweczkę:-)

Biorę się za prasowanie i trochę się odprężę:tak:

Hej Adusia, jak będziesz miała chwilkę to zapraszam do opisania swojego porodu. Jest nowy wątek "Opisy naszych porodów" z tego co pamiętam pisałaś już coś o porodzie to wystarczy skopiować.

Witajcie w ten piękny słoneczny dzień:-)

Ja wpadłam tylko na chwilę, bo idę do ogródka porządki robić i przy okazji może w końcu coś ruszy, bo ja chcę rodzic w tym tygodniu!!!

aniolek, koga u mnie tez czym bliżej do porodu tym lepiej się czuję. Może to cisza przed burzą?;-)

asiula witaj!

Udanych wizyt i dobrego samopoczucia
Narka

reklama
Witaj asiula :)
Witajcie kwietniówki wszystki rozpakowane, dwupaki i te rozpakowujące się ;-)
Mój dzień zaczął się ja zwykle. Przy śniadaniu nasłuchałam się o głupocie wydawania pieniędzy na lekarza prywatnie, szczególnie, że byłma tydzień temu, a idę dzisiaj na 18.30. Przecież sama sobie na to zarobiłam w wakacje i gó**o im do tego (M. i teściówce). Więc wyszłam z kuchni z kanapkami w rękach i pposzłam do pokoju. W życiu nie przypuszczałybyście co usłyszałam z rozmowy M. z mamusią :szok: Słowa mniej więcej cytowane:
"A napewno chcecie dać na imię Kajetan? Kajetan ładnie, ale jak będą na niego w szkole wołali? Kajtek? To jak do pieska..."
Jak będę kiedyś miała suczkę, to nazwę ją Halina :crazy:
M. jeszcze zbierze opierdal za to dzisiaj, że się nie postawił, tylko zbagatelizował. O lekarzu też mu nie przypomnę - nie musi ze mną iść. Jeszcze się nasłuchał, żebym czasem nie szła wcześniej do szpitala, bo ona (teściówka) poszła 2 tygodnie po terminie (27lat temu...) i żałuje, bo mogła nie iść, tylko czekać dalej. Cóż, jako iż teoretycznie nie byłam z nimi w kuchni, nie odzywałam się, ale nerwy mam ogromne. Zabrałam się i poszłam do mamusi mojej do domku, tu nikt się nie wtrąca i jest tak miło :tak:
Idę sobie jeszcze do szkoły rodzenia, później się spotkam z przyjaciółką (też w ciąży, tylko około 15 tydzień, wszystko przed nią :-p) a później wizyta, ostatnia przed porodem mam nadzieję ;-)
Miłego dnia i przepraszam, że znów o teściowej, może kiedyś napisze książkę na jej temat, to wam zadedykuję, jako najwspanialszej grupie wsparcia :tak:

Do góry