reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

Kamila.."olej je cieplym moczem " albo lepiej mlody niech to zrobi jak sie urodzi...

wiedzmy z nich takie jak ze mnie zakonnica...jennyyy jak ja niecierpie tych *******...ych numerologow...
nie przejmuj sie ich gadaniem..wiem co mowie jako " Wiedzma" a raczej czarownica w stanie spoczynku ...u mnie w rodzinie jets to niestety dziedziczne ale nie w kazdym pokoleniu sie ujawnia..i uwierz mi ...wszystko co onie pierd...la to bzdury wyczytane z ksiazek w ktorych sa jeszczecwieksze bzdury....
jedno co jest pewne to wszystko dzieje sie z zbiegow okolicznosci a nie z jakis tam numerkow...
kurcze az mi cisnienie skoczylo no:angry::wściekła/y:

reklama
A ja nie wiem czy do gina jechać czy nie?
łeb mi pęka.
Zwykle mam ciśnienie maks.100/60.
a dziś 130/83. ale jak poleże to 106/83 juz kilka razy mierzyłam.
Niby górna granica to 140/90 ,ale przy niskim to alarmujący wzrost wyższego o 30 a niższego o 15.No poradźcie.Normalnie mam wizytę w poniedziałek.

A ja nie wiem czy do gina jechać czy nie?
łeb mi pęka.
Zwykle mam ciśnienie maks.100/60.
a dziś 130/83. ale jak poleże to 106/83 juz kilka razy mierzyłam.
Niby górna granica to 140/90 ,ale przy niskim to alarmujący wzrost wyższego o 30 a niższego o 15.No poradźcie.Normalnie mam wizytę w poniedziałek.

bylas na spacerku??
zmeczylas sie moze ..wiec z tad to cisnienie..

ja jak szlam szybkim tempem na wizyte to tez miaam 133/86
wiec odpoczywaj
i dla spokoju sprawdzaj cisnienie

Gabi co do bólu glowy to ja tak mialam wczoraj.Cały dzien i pół nocy mnie bolała i myślałam ze zeświruje.Po 3 w nocy wstalam i wzielam jeden paracetamol i po paru minutach jak reką odjął i mogłam wkoncu zasnąć normalnie.A moze zadzwon do lekarza to ci powie co robic.Ja w domu nie mierze cisnienia bo zawsze na wizytach miala ok.

Gabi - spokojnie! Ciśnienie jeszcze w granicach normy, może fiksować od tej zwariowanej pogody.
Lepiej się zrelaksuj, weź ewentualnie coś p/bólowego. Może to się uspokoi.
Ja za to miałam dzisiaj 85/60 u lekarza.

No i najważniejsze: MOJA KRUSZYNKA SIĘ OBRÓCIŁA!!!!! :-):-):-):-):-):-):-)
Leży już grzecznie główką w dół!:tak::tak::tak:

Mam nadzieję, że nie zmieni już pozycji, kontrolne USG za 2 tygodnie to potwierdzi i urodzę sn. Od razu mi lepiej mimo zimy za oknem...

Ciekawe jak tam Frezja...

Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko!!! Idę teraz odpocząć trochę po wypadzie do miasta.

No,zadzwoniłam do gina, i powiedział,że jeszcze może być takie.Chyba,że dolne 90 to do szpitala.
No,dobrze,że zadzwoniłam,bo mi się przez całe miasto nie chciało jechać.
Dzięki.A mierzyłam oczywiście na spokojnie,bo wiadomo,ze po łażeniu większe.
Diabliczka,to super.

Didi dzięki za zrozumienie, mnie przez nie ciśnienie skacze codzinnie, bo codziennie nowe wieści mi niosą. Jeszcze jakies tabletki i dżemiki za gruba kase mi wciskaja, a do tego juz móią, co mam dziecku podawac i kiedy :wściekła/y:Pamiętam, jak kiedyś teściówka zakupiła tabletki, które podobno biorą kosmonauci, gwarancja zdrowia! 30 tabletek za 90zł, ale mega skuteczne! No a że był to okres zimowy, wszyscy u M. w domu złapali przeziębienia czy grypy :-D:-D:-D
klucha - książke napisal jakiś nawiedzony naturolog mówiący o sobie "lekarz", a lekarzy po medycynie nieuzający. Uważa, że na medycynie uczą leczyć, że oni wszyscy to jedna wielka mafia farmaceutyczna, i że pacjęci ich wogóle nie obchodzą. Otóż, wyobraź sobie lekarza, który przejmuje się zdrowiem wszystkich pacjentów, ma czas na rodzinę i na swoje życie... Ten naturolog jest nienormalny! Opisał choroby od A do Z na zasadzie "zawałom trzeba zapobiegać, a o tym nikt nie mówi!" Do tego połączył Aids z Narkotyki, a że siedziałam trochę w temacie na studiach, to co powypisywał w tym temacie to wierutne bzdury! A moja teściówka traktuje ta książkę jak biblię :baffled: Na okladce jest napisane "Bestseler roku 2004"...:baffled:
Cieszę się, że coniektóre rozbawiłam, mnie tez to śmieszy jak ochłonę :-D
Diabliczka - gratuluję!!!!!! Cieszę sie ogromnie :tak:
Zmykam po wyniki morfologii i moczu, ciekawe co tam tym razem się ukarze :sorry2:

Ostatnia edycja:
Masakra:-):-)

Fajnie tak dzidziusia miec w domu...Bartus sobie spi, czasem cos poskrzeczy, wtrabil 100 ml pokarmu, ktory zostal dla niego odciagniety, a ja nie wiem, co to jest, ale cieknie mi z cyckow strasznie:baffled: kurcze, nawet udalo mi sie go przewinac, a myslalam, ze kupska beda mialy na mnie wplyw zwrotny:dry: czyli nie jest zle:tak:
Wizytujacym powodzenia!!! my dzisiaj wg roznych zrodel albo 36, albo37 albo 38 tydzien zaczynamy:-)

Witajcie kwietniowki!
Jestem marcowka i mam do WAS wielka prosbe! Czy mozecie zaglosowac na mojej siostry corcie Lenke , ktora ma 6 miesiecy? Moja siostra wystawila zdjecie malej w konkursie dopiero kilka dni temu i chcemy troszke nadgonic:-) Konkurs trwa do 20 kwietnia i mozna glosowac codziennie jeden raz:-) Zaglosujcie PROSZE!:-)
Podaje link rosniemyrazem.pl

Ostatnia edycja:
reklama
skunkanka na dobre odzyskam kompa za tydz wiec jeszcze bede miala co nadrabiac:-D

a ty widze juz masz praktyke w karmieniu i przewijaniu bejbiskow;-)

a ten neurolog to jekis po*** musi byc niezly skoro takie cos wypisuje. no ale moja grypa np nie jest wina lekarza, czy jest:confused::confused: w koncu nie zapobiegla temu:-D:-D

Do góry