reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

Gabi - spokojnie! Ciśnienie jeszcze w granicach normy, może fiksować od tej zwariowanej pogody.
Lepiej się zrelaksuj, weź ewentualnie coś p/bólowego. Może to się uspokoi.
Ja za to miałam dzisiaj 85/60 u lekarza.

No i najważniejsze: MOJA KRUSZYNKA SIĘ OBRÓCIŁA!!!!! :-):-):-):-):-):-):-)
Leży już grzecznie główką w dół!:tak::tak::tak:

Mam nadzieję, że nie zmieni już pozycji, kontrolne USG za 2 tygodnie to potwierdzi i urodzę sn. Od razu mi lepiej mimo zimy za oknem...

Ciekawe jak tam Frezja...

Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko!!! Idę teraz odpocząć trochę po wypadzie do miasta.

gratuluje moze i moj synus zechce sie obrocic:)
Gabi trzymam kciuki oby cisnienie nie uroslo:)

Kamile masz sliczna sesje z brzusiem u fotografa robilas?? piekna z ciebie mamusia:)

Skunka wiem cosik o posiadaniu dzidziunia w domku bo bylam iedys niania i pokochalam malego jak swojego synka a jak wyjezdzali do nowej zelandii to plakalam jak bobr choc powiem ze jak zaczynalam prace mialam pietra czy sobie poradze w koncu nigdy przedtem nie mialam do czynienia z dziecmi ale dalam rade i nawet kupki nie byly mi straszne:)

reklama
Witam wszystkich po3 dniach nieobecności... byłam w szpitalu z powodu bolesnych skurczy i bólu rany po cc wróciłam w dwupaku choć nie wiadomo do kiedy bo teraz jak pójdę to już wrócę z maluszkiem a skurcze mam nadal tyle że mniej regularne;-) dowiedziałam się że szyjka zamknięta 2 cm waga brzdąca 3050g przepływy ok łożysko 3 i mała jest tak nisko że czujnik od ktg ciężko przyłożyć blizna po cc 1,9 mm na granicy ryzyka pęknięcia(w ciągu 2 dni ubyło jej0,2mm) jestem podbudowana przez lekarzy,dowiedziałam sie również co ze sobą zabrać do szpitala i mam już wprawę w sprytne pakowanie toreb.... A teraz idę was doczytać.

Ale mi was brakowało!!!!!!!!!!!!!

klucha - dokładnie, tylko to jest naturolog nie neurolog ;-)
sylwiakk - dziękuję bardzo, u fotografa - sąsiada :tak:

Odebrałam wyniki badań, w sumie wyglądają fajnie :-)
Jedyne czego nie rozumiem, to krwinki białe w moczu: poj. w preparacie + zlepik w preparacie. Co to jest ten zlepik? :confused:
Jadę do Auchana, coprawda chyba mam skurcze jakieś delikatne, no ale czas nadchodzi, więc nie będę panikować. Jak zacznie boleć to pomyśle co dalej :-p

Witam dziewczynki po długiej nieobecności :-)

A ja jak zwykle wściekła na siostrę M. i teściówkę. Mam nadzieję, że tego nie podczytują, a jeśli tak, to przynajmniej będą wiedziały co myslę :-p
Otóż mój synek ma, albo raczej miał nazywać sie Kajetan Kamil (drugie po tatusiu) lub Kajetan Aleksander (drugie po drugim imieniu tatusia). A co ja wczoraj usłyszałam? Że musimy zmienic to drugie imię, bo numerologiczne są zamknięte czy coś tam i nie mozemy dziecku zrobic takiej krzywdy! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Niezłą jazdę masz... ;-)
a tak w ogóle to witam serdecznie wszystkie miłe Panie. jestem tu nowa i fajnie że znalazłam to forum, bo jest ono prawdziwą skarbnicą wiedzy!
Witaj! :-)
Ja drugiego imienia nie nadaję więc mam święty spokój :D choć przyznam, że chodziło nam przez chwilę nadanie małemu drugiego po tacie ale mi mama przypomniała, że po rodzicach się nie nadaje imion i wróciłam do tego co od zawsze chciałam czyli JEDNO imię.
My też dajemy tylko jedno imię. :tak:
Wkurzył mnie tylko mój M, bo oglądaliśmy buźkę Toli w obrazie 4D, a on do mnie, że jakaś brzydka:baffled::wściekła/y::baffled: Normalnie myślałam że mu walne. Może obraz nie był zbyt wyraźny i jeszcze rączką zasłoniła sobie oczko ale żeby od razu brzydka:angry: Ciekawe co powie przy porodzie jak dziecko wyjdzie opuchnięte całe:dry::confused::crazy:
Faceci już tak mają... ;-) Mój M na USG nic nie widzi, najpierw trzeba mu wytłumaczyć co tam jest a potem dopiero jest w stanie to zobaczyć. :-p
Nasze dzieci są dla nas najpiękniejsze na świecie i to nie podlega dyskusji. :-)
Ale bądźmy też szczerze, na USG 4D to nasze dzieciaczki nie wyglądają jak z reklamy, mój synek w 12tc wyglądał jak kartofelek. ;-) Teraz, kiedy patrzymy na jego oczy, nosek i usta to widać buzię małego człowieka. :tak: Ale to dalej tylko projekcja, daleka w jakości od normalnego zdjęcia. :tak:

Witam wszystkich po3 dniach nieobecności... byłam w szpitalu z powodu bolesnych skurczy i bólu rany po cc wróciłam w dwupaku choć nie wiadomo do kiedy bo teraz jak pójdę to już wrócę z maluszkiem a skurcze mam nadal tyle że mniej regularne;-) dowiedziałam się że szyjka zamknięta 2 cm waga brzdąca 3050g przepływy ok łożysko 3 i mała jest tak nisko że czujnik od ktg ciężko przyłożyć blizna po cc 1,9 mm na granicy ryzyka pęknięcia(w ciągu 2 dni ubyło jej0,2mm) jestem podbudowana przez lekarzy,dowiedziałam sie również co ze sobą zabrać do szpitala i mam już wprawę w sprytne pakowanie toreb.... A teraz idę was doczytać.

Ale mi was brakowało!!!!!!!!!!!!!

witaj po nieobecnosci..dobrze ze z mala ok...
i powiedz jak oni badali Tobie ta blizne i skad wiedzieli jaka jest???? bardzo mnie to ciekawi bo tutaj nie wiem czy mi takie cos zrobia i zbadaja tak doklandie..:dry:

witajcie!

wróciłam do domu....ponadrabiam i napiszę co i jak

i dziękuję za troskę!

Witaj !!!!!!!!!...
nie nadrabiaj wszystkiego pisz...co U Ciebie i malej :)

reklama
Do góry