reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

Gabi - spokojnie! Ciśnienie jeszcze w granicach normy, może fiksować od tej zwariowanej pogody.
Lepiej się zrelaksuj, weź ewentualnie coś p/bólowego. Może to się uspokoi.
Ja za to miałam dzisiaj 85/60 u lekarza.

No i najważniejsze: MOJA KRUSZYNKA SIĘ OBRÓCIŁA!!!!! :-):-):-):-):-):-):-)
Leży już grzecznie główką w dół!:tak::tak::tak:

Mam nadzieję, że nie zmieni już pozycji, kontrolne USG za 2 tygodnie to potwierdzi i urodzę sn. Od razu mi lepiej mimo zimy za oknem...

Ciekawe jak tam Frezja...

Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko!!! Idę teraz odpocząć trochę po wypadzie do miasta.

gratuluje moze i moj synus zechce sie obrocic:)
Gabi trzymam kciuki oby cisnienie nie uroslo:)

Kamile masz sliczna sesje z brzusiem u fotografa robilas?? piekna z ciebie mamusia:)

Skunka wiem cosik o posiadaniu dzidziunia w domku bo bylam iedys niania i pokochalam malego jak swojego synka a jak wyjezdzali do nowej zelandii to plakalam jak bobr choc powiem ze jak zaczynalam prace mialam pietra czy sobie poradze w koncu nigdy przedtem nie mialam do czynienia z dziecmi ale dalam rade i nawet kupki nie byly mi straszne:)

reklama
Witam wszystkich po3 dniach nieobecności... byłam w szpitalu z powodu bolesnych skurczy i bólu rany po cc wróciłam w dwupaku choć nie wiadomo do kiedy bo teraz jak pójdę to już wrócę z maluszkiem a skurcze mam nadal tyle że mniej regularne;-) dowiedziałam się że szyjka zamknięta 2 cm waga brzdąca 3050g przepływy ok łożysko 3 i mała jest tak nisko że czujnik od ktg ciężko przyłożyć blizna po cc 1,9 mm na granicy ryzyka pęknięcia(w ciągu 2 dni ubyło jej0,2mm) jestem podbudowana przez lekarzy,dowiedziałam sie również co ze sobą zabrać do szpitala i mam już wprawę w sprytne pakowanie toreb.... A teraz idę was doczytać.

Ale mi was brakowało!!!!!!!!!!!!!

klucha - dokładnie, tylko to jest naturolog nie neurolog ;-)
sylwiakk - dziękuję bardzo, u fotografa - sąsiada :tak:

Odebrałam wyniki badań, w sumie wyglądają fajnie :-)
Jedyne czego nie rozumiem, to krwinki białe w moczu: poj. w preparacie + zlepik w preparacie. Co to jest ten zlepik? :confused:
Jadę do Auchana, coprawda chyba mam skurcze jakieś delikatne, no ale czas nadchodzi, więc nie będę panikować. Jak zacznie boleć to pomyśle co dalej :-p

Witam dziewczynki po długiej nieobecności :-)

A ja jak zwykle wściekła na siostrę M. i teściówkę. Mam nadzieję, że tego nie podczytują, a jeśli tak, to przynajmniej będą wiedziały co myslę :-p
Otóż mój synek ma, albo raczej miał nazywać sie Kajetan Kamil (drugie po tatusiu) lub Kajetan Aleksander (drugie po drugim imieniu tatusia). A co ja wczoraj usłyszałam? Że musimy zmienic to drugie imię, bo numerologiczne są zamknięte czy coś tam i nie mozemy dziecku zrobic takiej krzywdy! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Niezłą jazdę masz... ;-)
a tak w ogóle to witam serdecznie wszystkie miłe Panie. jestem tu nowa i fajnie że znalazłam to forum, bo jest ono prawdziwą skarbnicą wiedzy!
Witaj! :-)
Ja drugiego imienia nie nadaję więc mam święty spokój :D choć przyznam, że chodziło nam przez chwilę nadanie małemu drugiego po tacie ale mi mama przypomniała, że po rodzicach się nie nadaje imion i wróciłam do tego co od zawsze chciałam czyli JEDNO imię.
My też dajemy tylko jedno imię. :tak:
Wkurzył mnie tylko mój M, bo oglądaliśmy buźkę Toli w obrazie 4D, a on do mnie, że jakaś brzydka:baffled::wściekła/y::baffled: Normalnie myślałam że mu walne. Może obraz nie był zbyt wyraźny i jeszcze rączką zasłoniła sobie oczko ale żeby od razu brzydka:angry: Ciekawe co powie przy porodzie jak dziecko wyjdzie opuchnięte całe:dry::confused::crazy:
Faceci już tak mają... ;-) Mój M na USG nic nie widzi, najpierw trzeba mu wytłumaczyć co tam jest a potem dopiero jest w stanie to zobaczyć. :-p
Nasze dzieci są dla nas najpiękniejsze na świecie i to nie podlega dyskusji. :-)
Ale bądźmy też szczerze, na USG 4D to nasze dzieciaczki nie wyglądają jak z reklamy, mój synek w 12tc wyglądał jak kartofelek. ;-) Teraz, kiedy patrzymy na jego oczy, nosek i usta to widać buzię małego człowieka. :tak: Ale to dalej tylko projekcja, daleka w jakości od normalnego zdjęcia. :tak:

Witam wszystkich po3 dniach nieobecności... byłam w szpitalu z powodu bolesnych skurczy i bólu rany po cc wróciłam w dwupaku choć nie wiadomo do kiedy bo teraz jak pójdę to już wrócę z maluszkiem a skurcze mam nadal tyle że mniej regularne;-) dowiedziałam się że szyjka zamknięta 2 cm waga brzdąca 3050g przepływy ok łożysko 3 i mała jest tak nisko że czujnik od ktg ciężko przyłożyć blizna po cc 1,9 mm na granicy ryzyka pęknięcia(w ciągu 2 dni ubyło jej0,2mm) jestem podbudowana przez lekarzy,dowiedziałam sie również co ze sobą zabrać do szpitala i mam już wprawę w sprytne pakowanie toreb.... A teraz idę was doczytać.

Ale mi was brakowało!!!!!!!!!!!!!

witaj po nieobecnosci..dobrze ze z mala ok...
i powiedz jak oni badali Tobie ta blizne i skad wiedzieli jaka jest???? bardzo mnie to ciekawi bo tutaj nie wiem czy mi takie cos zrobia i zbadaja tak doklandie..:dry:

witajcie!

wróciłam do domu....ponadrabiam i napiszę co i jak

i dziękuję za troskę!

Witaj !!!!!!!!!...
nie nadrabiaj wszystkiego pisz...co U Ciebie i malej :)

reklama
Do góry