reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

niunia lepkiem w kanale rodnym(lub gdzies kolo niego) brzuch opuzczony i skurcze nadal, male bo male ale sa.

No to możemy podać sobie rączki...;-)

witaj po nieobecnosci..dobrze ze z mala ok...
i powiedz jak oni badali Tobie ta blizne i skad wiedzieli jaka jest???? bardzo mnie to ciekawi bo tutaj nie wiem czy mi takie cos zrobia i zbadaja tak doklandie..:dry:

To jest zwykłe usg mierzą grubość blizny po cc w okropnym powiększeniu musi być dobry sprzęt,nawet mocno głowicy nie przyciskają:-D.

Dokładnie przeczytałam od wczoraj wcześniejszych postów nie dałam rady:szok::szok:,Szczęśliwa witaj po nieobecności,Frezja to cc to nie taki diabeł straszny jak go malują:evil::evil: i powodzenia Gabi spóźnione ale i szczere życzenia urodzinowe.

reklama
To jest zwykłe usg mierzą grubość blizny po cc w okropnym powiększeniu musi być dobry sprzęt,nawet mocno głowicy nie przyciskają:-D.

.

no to mi tu tego nie zrobia....
ostatnio na usg w szpitalu zrobila mine jak powiedzialam ze chce aby zobaczyla moja blizne .to widzialam ja i hmm..mowila ze jest ok...ja sie nie znam..ale malo wdoczna byla

a jeszcze:-D
no ja po usg:rofl2:
pomiary wszystkie ok. Mała waży 3359g a wczoraj rozpoczął się 37 tydzień według OM . rośnie ładnie . łożysko II /III stopień. Przepływ ok. Co do spojenia łonowego to w normie jest a wiec jak dzidzia nie będzie za duża to poród sn. Zuza jest bardzo nisko położona, już się szykuje na świat ale lekarz mowi ze jeszcze z 2 tyg powinnam pochodzić:rofl2: W czwartek 26 marca mam przyjsć na badanie a to usg było ostatnie i teraz to tylko w szpitalu przed porodem mi zrobia w celu sprawdzenia wagi.
na KTG skórcze były ale słabe i wszystko w normie:rofl2:

Wpadłam tylko na chwilke Was doczytac i sie przywitac.Odpisze jak wroce :)
Adusia i Szczesliwa - super ze wrocilyscie do nas jeszcze w 2-pakach :-)
Ja dzis od rana latam po lekarzach - moja kontrola ok, jest nieco lepiej. Niestety moja cora dostala skierowanie na RTG pluc, zrobilysmy, zaraz po wyniki jedziemy. Ale widzialam zdjecie i nie jest najlepsze - tez ma najprawdopodobniej zap. obu pluc. - jak ja. Niestety obecny antybiotyk nic nie pomogl - choroba postepuje. Prawdopodobnie dostanie zastrzyki domiesniowe 2 azy dziennie na 7 dni a potem cos doustnie.... Juz ma wpisane w karte tylko czekaja na dostarczenie RTG do wypisania zlecenia pielegniarkom :(( Bidula staszna z tej mojej Oli - ona sie po tych wszystkich pobytach w szpitalu panicznie boi zastrzykow. .....Nie dosc ze od 2 miesiecy chora, a na koniec taki final......Ale co zrobic....Oby pomogly......Nic nie smece wiecej i zmykam z nia do lekarza. Odezwe sie wieczorkiem, mam nadzieje ze w lepszym nieco nastroju....

Zazdroszcze Wam tych USG. Ja ostatnio mialam w 30tc , wtedy mala wazyla 1500gr i miala troche za maly brzuszek i glowke.....Troche sie martwie, a tu juz nie bedzie USG do porodu :(( I nie wiem czy u niej wszystko ok, nawet nie wiem czy jest odpowiednio duza i czy nadrobila 'zaleglosci' glowki i brzuszka :(( Moze na sali porodowej mi zrobia to sie dowiem :-D

Didi mnie ta rana od4 mca pobolewała ale na usg za każdym razem mnie ignorowali:crazy::crazy: dopiero jak dostałam naprawdę bolesnych(tak że nie mogłam mówić)skurczy i rana baaardzo się napięła to w szpitalu zrobili i wypuścili....

Caro dobrze że wizyta udana i że wszystko jest ok...

Dziewczyny dziękuję za zainteresowanie naprawdę jest mi bardzo miło:-):-):-):-):-):-).

Adusia i Szczęśliwa witajcie z powrotem! :-)

Niuni, bidulko, trzymam kciuki, żeby choróbsko odpuściło Tobie i Twojej córeczce. :tak:

Lunch dzisiaj miałam super. :tak: Poszłyśmy z przyjaciółką do koreańskiej restauracji i objadłam się kaczuchą w sosie orzechowym. Pycha... :-) Pogadałyśmy też o porodzie, ona ma za sobą dwa CC i zdecydowanie wolała rodzić SN, ale wyszło inaczej. Mimo, że mam obawy związane z porodem i połogiem po SN, to teraz wiem, że CC jest gorszym dla mnie rozwiązaniem. :dry: No ale zobaczymy jak to w decydującym momencie wyjdzie...

Teraz odpoczywam i poczytuję co tam u Was. ;-)

Adusia i Szczesliwa dobrze,że wróciłyście!!! Ja jutro mam wizytę a w środę do szpitala bo w czwartek rodzę Zuzię. Dziś odebrałąm wyniki, spadły mi płytki krwi co może mieć związek z krzepliwością podczas porodu, ale się nie martwię bo lekarze napewno dadzą radę mi pomóc. Jakoś uspokoiłam się i marzę tylko o tym aby wziąść Zuzię w ramiona. Jak ja chciałabym już urodzić:))))

reklama
Do góry