reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

hej:)
ja juz po wizycie, na temat mojego moczu nie dowiedzialam sie nic gdyz nie dostali jeszcze wynikow ale pani doktor powiedziala ze bedzie dzwonic:-p poza tym maly jeszcze caly czas glowka do gory siedzi i ona mi na to ze w takim wypadku moze byc cc gdyby maluszek wczesniej sie na ten swiat wybral... bede miala robione jeszcze jedno usg gdzies za 2 tyg wlasnie z tego powodu by sprawdzic czy jest ulozony dobrze:dry: a nastepna wizyta za miesiac....

reklama
Takie cuś znalazłam:rofl2::szok::nerd:
PORÓD OKRES pierwszy ma trzy fazy:

Faza I - od 0 do 4 cm rozwarcia to uwertura.

Faza II - to faza pracy. Rodząca zachowuje się zgodnie z własnym sposobem przeżywania skurczy. (no ciekawe z czyim ma się zachowywać:sorry2:)

Faza III - to faza przejścia w inny stan świadomości, rodząca zachowuje się irracjonalnie, nie zwraca uwagi na konwenanse społeczne.
DRUGI okres porodu, tzw. parcie, to od strony doznań rodzącej - stan ekstazy. :szok::confused:
TRZECI okres nazywa się błogostanem, czyli wielkim finałem.
CZWARTY okres - to triumf natury, matka przytula dziecko, a ono otwiera oczy, oboje są chętni do wzajemnego kontaktu.

Ada1989 i Klucha09 - moja mała też uparcie główkę pod żebro wsadziła i ani myśli zanurkować na dół :no:. Waży już 2kg i lekarka daje jej jeszcze 3 tygodnie na obrót, w przeciwnym razie cc:-(. Złośliwe te nasze stworzonka, ale i ja wierzę, że się jeszcze poobracają.

Poza tym też czuję się coraz bardziej ociężała, na wagę już się boję patrzeć, bo niedługo skali braknie :szok:, toczę się po mieszkaniu i wkurzam, bo chciałabym posprzątać pomieszczenia gdzie remont już dobiegł końca, pourządzać się i zacząć szykować do przyjścia maleństwa, a nie dość, że nie mam na to wszystko siły, to jak tylko trochę bardziej się uaktywnię, mam zaraz ból w dole brzucha i wolę nie myśleć co tam z moją szyjką...

Pozdrawiam!

Ja właśnie jestem po wizycie :-) A więc Oskarek waży ok.2700-2800. Nadal ułożony jest główką w dół, szyjka jest ok, ciśnienie mam nadal mierzyć ale już tylko co 3 dni. Mam jeszcze wytrzymać 1,5tyg. i mogę rodzić :-) Jednak mam nadzieje, że wytrwam do 6.04. Tak nie lubię badania ginekologicznego, że się zastanawiam jak ja urodzę? Doktor na to, że warunki mam dobre, więc nie powinno być problemu
new_msn-wink.gif
Dobrze mu się mówi. Kolejna wizyta 20.03 i będzie ktg. U okulisty wyszło lepiej niż się spodziewałam, okazało się że wzrok mi się poprawił:tak:

Gratuluję udanych wizyt! :-)
Wiadomość o Stysi mnie przeraziła. Od wczoraj chodzę jakaś przybita i cały czas o tym myślę. Czy nie da się zapobiec takim sytuacjom? Też czytałam jej wpisy na tamtym forum i od kilku dni rzeczywiście gorączkowała i kurowała się. To straszne:-(Ja przez to dziś w nocy co chwilę się budzilam i czekałam aż Tola sie poruszy.
Ja dzisiaj też w lekką panikę wpadłam i co rusz klepałam brzuch czekając na odzew synka. :dry:
w ktorym tygodniu obrocily sie wasze maluszki?? bo mi powiedzieli ze jesli do 36 tyg sie nie obroci to mam sie spodziewac cc czego straszie chcialabym uniknac pozdrawiam
Mój synek leży głową w dół od 17tc.
Takie cuś znalazłam:rofl2::szok::nerd:
PORÓD OKRES pierwszy ma trzy fazy:

Faza I - od 0 do 4 cm rozwarcia to uwertura.

Faza II - to faza pracy. Rodząca zachowuje się zgodnie z własnym sposobem przeżywania skurczy. (no ciekawe z czyim ma się zachowywać:sorry2:)

Faza III - to faza przejścia w inny stan świadomości, rodząca zachowuje się irracjonalnie, nie zwraca uwagi na konwenanse społeczne.
DRUGI okres porodu, tzw. parcie, to od strony doznań rodzącej - stan ekstazy. :szok::confused:
TRZECI okres nazywa się błogostanem, czyli wielkim finałem.
CZWARTY okres - to triumf natury, matka przytula dziecko, a ono otwiera oczy, oboje są chętni do wzajemnego kontaktu.
Coś ten stan ekstazy mi tu nie pasuje... :confused: Czy tego przypadkiem nie napisał facet? ;-)

Wczoraj na kolację zjadłam olbrzymi kawałek arbuza, był pyszny :tak:, ale nie wzięłam pod uwagę jego moczopędnych właściwości. W nocy obudziłam się i nie mogłam się podnieść, pierwszy raz mnie tak bolało. :baffled: Na szczęście spacer do łazienki przyniósł ulgę. Muszę się wystrzegać jadania takich rzeczy na kolację.

reklama
Klucha09 - aha, to źle zrozumiałąm poprzedni post.
Podobno pozycja główką do dołu powinna być wygodniejsza dla naszych maluszków na tym etapie (biorąc pod uwagę naszą budowę tam w środku) więc myślę, że może Twoje już zdania nie zmieni. A moje przekona się i obróci prawidłowo :tak:

Pozdrawiam!!!

Do góry