reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

Hej, my już w domku.
Chałupa (oprócz kibla) na błysk,pościel zmieniona,żarówka w pokoju wymieniona,ciekawe co tu za impreza była:-p
I kwiatki nawet dostałam:szok:
Tylko lodówka pusta,dobrze,że wzięłam od mamy,chleb,ser i masło:baffled:
Pokręciłam się troche po domu ,pół kanapki na siedząco w kuchni(!) zjadłam,wszystko boli jak diabli.Leżę grzecznie.
Całą noc nie spałam.O 5.30 chłop do pracy poszedł, to 3 minuty później "gdzie tata poszedł?" i koniec spania.
Teraz pojechali po teściową,ma z M na spacer iść.Tylko M już zapowiada,że nie chce.:dry: On się tak rozbrykał u rodziców,pyskuje,rozrabia,dokucza,nie wiem co teraz będzie:szok:
A chłop do roboty jedzie.Wieczorem zakupy zrobi i mam nadzieję torbę mi przyniesie,bo się spakować jednak muszę.
Sprawdzałam w karcie z ciąży z M, 36,4 tyg. była szyjka zgładzona,rozwarcie na 1,5 i fałszywy alarm na porodówce(po macaniu na porodówce czop odszedł).I w takim stanie prawie miesiąc jeszcze i już potem nie leżałam.No to,ten tydzień muszę wytrzymać w takim razie.:sorry2:
Cała noc nie zmrużyłam oka,schizy mam straszne:zawstydzona/y:
U rodziców kaszel mnie łapał i ciężko oddychało (ale nie bardzo źle).Ten kaszel to myślałam,że po chorobie został.A tu przyjechałam do domku bez dywanów itp. i oddycham jak nad morzem.Czyli jednak to było astmatyczne.Tyle,że ja od 4 lat lekarstw nie biorę,przedtem wiele lat nie miałam prawdziwego ataku i nie wiedziałam,że ten kaszel to "to".Kilka razy doraźnie wzięłam coś rozkurczowego,ale nie pomagało,a to widocznie za mało.I bardzo się boję,że dziecko było niedotlenione.A nawet chwilowe niedotlenienie to wiecie...:zawstydzona/y:
Ja się tak źle nie czułam i za bardzo nie przejmowałam tych pokaszliwaniem.Nie chciałam biegac po lekarzach przez tą szyjkę,a widać powinnam.
Jeżeli to przez moją głupotę coś sie stanie to nie wiem:no:
No to posmęciłam.
Milej niedzieli.Idę poczytac co u Was.Pa.

reklama
Gabi nie strasz tym niedotlenieniem, ja tak właśnie kiedyś sie przyłapałam na wstrzymywaniu oddechu czasem... ale mam nadzieję, że to dzieciakowi nie zaszkodzi, bo chyba zawsze troszki tlenu w organizmie jest nie??? tak się pocieszam, oj wogóle z tymi moimi wszystkimi problemami to za chwilę w obłęd wpadnę, no ale co bedzie to bedzie ( chociaz bardzo mocno wierze ze bedzie ok).

Hej, dobrze,że u szpitalnych dziewczyn ok:tak: dzięki za wieści.
Madzia,u mnie posiew z pochwy pobiera gin i sam dostarcza do laboratorium, także się zapytaj.
Kainkas,przy astmie to co innego.
Buziaki.

Gabi ..bedzie wszystko dobrze...

to napewno wszystko wina schozowania przedporodowego...ja ostatnio tez mam schizy a najwieksze wieczorem w lozku jak mala sie kreci...mi jest dszno serce wali jak szalone ...spac niemoge...czuje si ejakbym byla przestraszona na maxa i ktos jeszcze mialby mi na plecy skoczyc z szafy....jennyyyy..szok..ale juz niedlugo :-D

w zoladku od wczoraj mi gulgocze..:dry:staram sie lezec bo cos mnie dziwne przeczucia biora..ale luz...no i delikutasne mrowienie od 3 dni w krzyzu ...ledwo wyczowalne ale jest ...

Didi,mam nadzieję,że to tylko schizy.
Normalnie oka nie zmrużyłam i aż biegunki z nerwów dostałam.Zwariuję chyba w końcu:baffled:

Gabi, Di_di ma racje....bedzie ok..po:tak: prostu nie mysl o tym... moja ginekolozka mi ostatnio powiedziala, zeby nie dac sie zwariowac:-D....dobrze ze juz niedługo bedziemy mialy swoje malenstwa, bo juz wystarczy tego stresu ciazowego....a pozniej zacznie martwienie sie o dzidzie... ehhh, my to przechlapane mamy:zawstydzona/y:

cześć kwietniówki :-)
u mnie pogoda fatalna, coś przypominającego śnieg przykrywa trawę, i w ogóle takie nie wiadomo co pada z nieba :baffled:, najchętniej to bym przeleżała cały dzień, no ale dziś dla odmiany do teściów na obiadek, zaraz do kościola, więc pewnie dopiero koło 17 sobie poleżę i mam nadzije że dziś z nimkim sie nie pokócę:zawstydzona/y:

Nie schizujcie się!!! Musi być dobrze :tak:;-)

czesc kobitki,
no cicho tu dzis ....spicie jeszcze czy to ta typowa niedzielna cisza??ja tez nie spalam w nocy a to siusiu a to no spa a to za goraco...spuchly mi palce u jednej reki strasznie...nie wiem czemu u jednej
Gabi moze na tym etapie ciazy wizyta u pulmunologa by Ci nie zaszkodzila?wierze ze bedzie dobrze ale jestem za sprawdzeniem

reklama
I znowu cos do poczytania
ZAPROSZENIE NA WARSZTATY DLA MĘŻCZYZN

Kurs jest dwudniowy i obejmuje następujące zagadnienia:

DZIEŃ PIERWSZY

1. JAK WYKONAĆ KOSTKI LODU?

Instrukcja krok po kroku wraz z prezentacją.

2. PAPIER TOALETOWY - CZY WYRASTA NA UCHWYTACH?

Dyskusja.

3. RÓŻNICE POMIĘDZY KOSZEM NA PRANIE A PODŁOGĄ.

Ćwiczenia praktyczne z pomocą zdjęć i wykresów.

4. NACZYNIA I SZTUĆCE: CZY LEWITUJĄ, SAMODZIELNIE KIERUJĄC SIĘ

DO ZMYWARKI ALBO ZLEWU?

Debata panelowa z udziałem ekspertów.

5. PILOT DO TELEWIZORA - UTRATA PILOTA

Linia pomocy i grupy wsparcia.

6. NAUKA ODNAJDYWANIA RZECZY

Otwarte forum tematyczne - Strategia szukania we właściwych

miejscach a przewracanie domu do góry nogami w takt

rytmicznego pokrzykiwania.

7. ZAPAMIĘTYWANIE WAŻNYCH DAT I POWIADAMIANIE W WYPADKU SPÓŹNIENIA

Pamiętaj o zabraniu własnego kalendarza lub telefonu komórkowego.

DZIEŃ DRUGI

1. PUSTE KARTONY I BUTELKI - LODÓWKA CZY KOSZ?

Dyskusja w grupach i ćwiczenia praktyczne.

2. ZDROWIE - PRZYNOSZENIE JEJ KWIATÓW NIE JEST GROŹNE DLA ZDROWIA.

Prezentacja PowerPoint.

3. PRAWDZIWI MĘŻCZYŹNI PYTAJĄ O KIERUNEK, KIEDY SIĘ ZGUBIĄ.

Wspomnienia tych, którzy przeżyli.

4. CZY MOŻNA SIEDZIEĆ CICHO, GDY ONA PROWADZI.

Gra na symulatorze.

5. DOROSŁE ŻYCIE - PODSTAWOWE RÓŻNICE POMIĘDZY TWOJĄ MATKĄ A

TWOJĄ PARTNERKĄ

Ćwiczenia praktyczne i odgrywanie ról.

6. JAK BYĆ IDEALNYM PARTNEREM NA ZAKUPACH.

Ćwiczenia relaksacyjne, medytacja i techniki oddechowe.

7. TECHNIKI PRZEŻYCIA - JAK ŻYĆ, BĘDĄC CAŁY CZAS W BŁĘDZIE?

Dostępni indywidualni psychoterapeuci.

8. CHOINKA - CZY MUSI STAĆ DO WIELKANOCY?

Telekonferencja z udziałem ś
więtego Mikołaja

Do góry