reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

no ja juz jestem i ide obiadek robic z dzidziusiem wszystko ok ze mna tez chociaz polozna znowu sie o cisnienie czepiala 90/50 ale ja zawsze takie mam, najwyzsze to 100/60 a ona do mnie ze w ciazy powinno byc wyzsze ale co ja jej na to poradze.
Lekarz kazal mi odpoczywac i niewysilac sie ale on mi tak mowi przy kazdej wizycie ale przez ten krwotok w 7tyg. to i tak zbytno sie nieprzemeczam ze strachu.
wyniki dobre nic dodac nic ujac:-)

reklama
nio ja tez juz wrocilam:-) ogolnie jestem zadowolona z wizyty, choc czeka mnie kolejna u internisty w zwiazku z moim chorbskiem:-( a wiec z dzidziusiem wszystko wporzadku, ze mna wmiare tez, tylko troche ta morfologia niebardzo i dostalam na to jakies tabletki, zeby gorzej nie bylo.. jedyne co mnie zmartwilo, to to, ze mam isc na test obciazenia glukoza i mam wypic 75g tej glukozy:baffled: jak sobie pomysle o tym, to juz mi nie dobrze:baffled: a wam dziewczyny kazal wasz gin robic to badanie?? bo z tego co czytalam, to nie wszystkich na to kieruja.. nio a mnie niestety tak..
nio i niewiem co mialam wam jeszcze napisac, bo tak mnie glowa boli, ze myslenie to juz mi sie wylaczylo:baffled:

Aniołek to super:-)
Ja ciśnienie mierzę sama w domu profilaktycznie co dzień i zapisuję ginowi.U mnie takie 90/50 właśnie,no czasem 100/60 jak mnie chłop wkurzy.Ale często mam takie niskie,że tylko "error" wyskakuje:baffled:Właśnie sobie chyba zapałki w oczy wstawię.Ale gin mówi,że wzorcowe.W ciaży to przecież wysokie niebezpieczne.A i tak będzie rosło razem z brzuchem.
A nie w ciąży mam "normalne".
Ciekawe jak reszta dzisiejszych wizyt:confused:
Buziaki.

Gratuluję udanych wizyt:-)

Jeśli chodzi o to badanie z glukozą 75g to nie jesteś sama, mnie też gin zalecił ale ja pójde jakoś przed samymi świetami.Nie dobrze mi się robi na samą myśl o tym...podobno ohyda...

Malutka chyba normalnie w 20 którymś tyg. robi się tą glukozę.
ja pewnie teraz dostanę skierowanie.Bleeeeeee.
Weź sobie wyciśnięty sok z cytryny do tej glukozy:tak:

Ja w pierwszej ciąży (i koleżanki różne) robiłam 50 tej glukozy.
Najpierw pobierają krew na czczo,potem się czeka na wynik,pije glukozę,i czeka godzinę na kolejne pobranie.U nas dają 50,a jak wynik po 50 zły to się powtarza z 75.
Ble i tak.Mi gin cytrynę polecił.ważne,żeby wyniki były dobre.

nio tu Gabi musze sie z toba zgodzic, wazne zeby wynik wyszedl dobry.. a mnie na to pewnie skierowal, ze wzgledu na to, ze dobrze wie, ze moj tata ma cukrzyce i bierze insuline, a on prowadzil ciaze mojego braciszka.. takze pewnie z tego powodu mnie na to poslal:baffled: ale fakt, badanie bardzo nieprzyjemne.. ja jak poslodze za duzo herbate to robi mi sie niedobrze i na wymioty mnie zbiera, a co dopiero po tym:baffled:

a ja jestem ciekawa czy to faktycznie takie słodkie...ja jem takie ilosci słodkiego, że jetsem pewna,że nic mnie nie "zamuli" a to jakos smakuje?czy tylko jest bardzo słodkie?

reklama
Też mam skierowanie na tę glukozę- 50 g., na szczęście. Chyba w końcu zmobilizuję się w tym tygodniu i pójdę. I teraz pytanie - mam to sama rozpuścić, czy zrobią to w laboratorium?

Do góry