reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

Uff, dom ogarnięty, plan porodowy zrobiony, teraz czas na zakupki, i śmigam z domku do kuzynki na ploteczki a potem spotkanie na mieście z mężem i ruszamy na spotkanie z położną w szpitalu.

Wszytkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantek.

reklama
Przepis świetny... jutro na obiad robię a niech rodzinka się cieszy że coś innego dostaną

A tak swoją drogą jak naczytałam się o tych pomiarach z usg to obejrzałam swoje i tam różnica między główką a brzuszkiem 2 tg a waga w 32 tc 1800 ,szybki telefon do lekarza i odpowiedź że dzidziuś do zawodników sumo nie należy i szczuplaczek będzie, i żebym niepotrzebnie się nie stresowała... Więc jest ok:tak:

Mam pytanko do kwietnióweczek. Tak się zastanawiam nad zakupem łóżeczka.Kupiłyście już? Nie wiem czy nie za wcześnie jeszcze 2 miesiące ale ja jak coś sobie ubzduram to koniec podzielcie się swoimi refleksjami nad zakupomanią??? np. łóżeczek,wóżków itp.

Mam pytanko do kwietnióweczek. Tak się zastanawiam nad zakupem łóżeczka.Kupiłyście już? Nie wiem czy nie za wcześnie jeszcze 2 miesiące ale ja jak coś sobie ubzduram to koniec podzielcie się swoimi refleksjami nad zakupomanią??? np. łóżeczek,wóżków itp.

Ja mam po corce, takie duze - 80/140 ze zdejmowanymi bokami z Drewexu. Słuzylo jej ponad 5 lat, teraz posluzy drugiej :) A zanim moja w nim spala to jeszcze moj brat korzystal - mama kupila je w 2001r i po 2 latach mi oddala. Wiec jak widac wykorzystane na maxa :)

no wlasnie ja juz do tej 2 tygodniowej rozbieznosci miedzy glowka a brzuszkiem sie przywyczailam,;-) a teraz w 34,5tc kosc udowa wyszła tydzien mniejsza. No ale jak sprawdzalam to na tym etapie ciazy odchylenie moze wynosic +-21dni. Staram sie nie martwić, w koncu nie kazde dziecko musi miec nogi "dlugie do nieba":) w sumie ja z mezem tez za wysocy nie jestesmy:biggrin2::biggrin2:

a Mała w nocy się tak wierciła, że myslalam ze nie dam rady wytrzymac,siedziala mi gdzies na pecherzu bo do kibelka z 5 razy latałam no ale i tak nic nie dalo sie zrobic:)):no::sorry2: jest już ułożona podłużnie główkowo i podobno nie ma szans na przekręcenie się bo nie ma miejsca już:)):happy:

a ja po obiadku, mniam mniam :-) chinczyka jadłam pycha:-)

Siruna wszystkiego naj naj z okazji imienin
Auliya wszystkiego naj naj z okazji urodzin

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

reklama
Ja już kupiłam i łóżeczko i wózek zamówiony. U nas jest 1,5 miesiąca więc tak naprawdę może być i miesiąc... na wózek też się czeka bo wybieraliśmy sobie kolor a nie taki stojący na sklepie i zamawiają go tak żeby był do odbioru na 1.04 żeby nie kurzył się nie potrzebnie... z dużych zakupów to mamy z głowy pierwsze pieluszki (była okazja) i takie tetrowe i flanelowe... drobiazgi typu nożyczki, termometr do wody i grzechotki wyszły przy okazji... pierwsze zamówienie poszło przez groźbę podwyżki ceny karuzeli którą sobie upatrzyliśmy a szkoda było by dopłacać 20-30zł tylko za opieszałość (zawsze wychodzi jedna paczka pieluch gratis)... ja i tak myślałam, że jestem opóźniona w zakupach bo czasu coraz mniej :D

Do góry