reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

szczesliwa pewnie,ze zrzucimy te kilogramy :D nawet nie mysle,ze mogłoby byc inaczej :) :) dzis spotkałam , w drodze ze sklepu, moja sasiadke, ktora mieszka kilka klatek obok...szła ze swoim 5tygodniowym synusiem...ale sie rozmarzyłam jak go zobaczyłam!!! szok :D

reklama
Saaraa ja też patrze w wózeczki...i na wózeczki hihi:-)cudny widok dziecka... takiego maluszka-żeby tylko mało płaczące sie trafiło...hihi

tak sobie mysle jak to bedzie z takim maluszkiem z prawdziwą satysfakcją oglądam ciuszki kompletuje wyprawke- znajoma powiedziała, żeby już sobie torbe do szpitala kompletowac bo róznie może byc a pizamka kapcie miec naszykowane i juz kupowac do porodu koszule itp rzeczy-wy już tak robicie?

szczesliwa nio ja tez przepadam za jajeczkami:-) nio, a ze nie moglam sie doczekac az sie ugotuja to zaczelam degustowac sos tatarski i juz zjadlam pol sloika;-)nio a reszte do jajeczek musze zostawic.. hmm.. pasowaloby tez dla mezusia troche na kolacje, bo pewnie wroci glodny z pracy, nio ale niewiem czy zdolam sie oprzec takiej pokusie:zawstydzona/y:

malutka i po mnie...poszłam jaja nastawic :-Da jeszcze walczyłam z sobą :-D a przypomniało mi się, ze dzis mi sie sniło, że pije wode z ogórków szok nie?rano jak wstałam sparwdziłam czy mam te ogórki...taki sen realistyczny i poczucie smaku w ustach:-D

hehee niezle macie z tymi jajeczkami :D
szczesliwa...a co do kompletowania wyprawki...to ja juz mam troszke ubranek dla dzidzia...tak na "dzien dobry", mam smoczki 0-3miesiace...i to chyba by było na tyle :D jeszcze nie mam koszuli ani takich rzeczy :D Chociaz mnie kolezanka tez nastraszyła,ze planowała takie zakupy na 8-9miesiac...a urodziła w 7 ;)
Niedlugo planuje kupic proszek do prania dla dziec i wszystko poprac i poprasowac....zeby spokojnie sobie czekało :D
z M natomiast zamowiliśmy łózeczko- ktore ma pprzyjechac przed siwetami, materacyk...i na allegro komplet 12czesciowej poscieli :D Juz sie nie moge doczekac przesyłki :D

szczesliwa nio to niezle:-D hi hi ja kiedys sie rano obudzilam i zaczelam opowiadac mezusiowi, ze snilo mi sie, ze wymyslilam sobie w nocy kanapki z szynka i jajka na twardo, a on tak na mnie patrzy i zaczyna sie smiac.. okazalo sie, ze to mi sie nie snilo, a n faktycznie gotowal mi jajko i robil kanapke:-D hi hi
a tak ogolnie to zastanawiam sie, kedy mi sie zacznie robic niedobrze, bo juz tak dzisiaj namieszalam, ze chyba bede cierpiec w nocy:baffled:

Saaraa a czemu 12 czesciowa ta posciel? ojoj tez posciel musze kupic...zapomniałam o niej! musze na liste wpisac :-) a jaki wzorek wybrałas?

bubasku mnie też czasami zgaga łapie-szkalnka mleka i będzie lepiej

malutka hihi ale mamy sny :-D i to z jakim podłożem w rzeczywistosci hahahaa:-D ja jak tak sie najem to moja malutka dostaje parwdziwy zastrzyk energetyczny i stuka mnie w brzusio tak, że nie moge przed kompem wysiedziec :-) nio ide wcinac jajeczka :-)

reklama
Hihi, fajnie się czyta o takich żarłoczkach, ja też sobie pozwalam na wszystko, i nie mam dość.

Co do wyprawki to u mnie sprawa wygląda następująco, brakuje mi cienkiego śpiworka na wyjście ze szpitala i te pierwsze tygodnie do wychodzenia na dwór, chociaż niewiem na 100% czy kupować bo może być już ciepło, hmm. Dla synka jeszcze tylko pościel i materacyk do kołyski no i kosmetyki, może jeszcze parę śpioszków i pajacyków dokupię bo mam tylko po 5 par. Aaa, i jeszcze tetrowe pieluszki bo flanelowe też już mam, tylko niewiem ile tych tetrowych kupić.Jeszcze wanienka i chyba nic więcej.

No i dla mnie do szpitala muszę rzeczy kupić bo nic nie mam.
Ale u mnie w szpitalu wisi lista tych rzeczy więc sobie pojadę albo zadzwonię i dowiem się wszystkiego.

Całą resztę już mam

Do góry