reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

Witajcie przyszłe mamuśki:-) Mnie chyba choroba jakaś dopada:-(, ale popijam dzielnie syrop z czosnku i jakoś się trzymam. Mój mały ssak w brzuszku od 2 dni bez przerwy daje o sobie znak. Wymyśliliśmy nowe imiona : Dominik lub Tosia-100% pewności jakiej płci jest dzidziuś uzyskam, gdy zobaczę na własne oczy:-D:-D:-D

reklama
Witam was dziewczynki :):):)
Ja już po USG, lekarz powiedział, że na 99% DZIEWUSZKA
Jestem mega szczęśliwa i za chwile biegne do miasta na poszukiwanie różowych bucików do ślubnej niespodzianki!
Pozdrawiam, życze miłego dnia

Witam was dziewczynki :):):)
Ja już po USG, lekarz powiedział, że na 99% DZIEWUSZKA
Jestem mega szczęśliwa i za chwile biegne do miasta na poszukiwanie różowych bucików do ślubnej niespodzianki!
Pozdrawiam, życze miłego dnia

Nadii1 gratuluje CÓRECZKI!!!!!!!

Ja chyba do jutra nie wytrzymam już...... oj modlę się tylko żeby dzidzia pokazała co ma, bo jeszcze nic nie kupiłam dla dzidzi i tak bym chciała jutro coś już kupić mojemu maleństwu...:happy:

gratuluję wszystkim, które już wiedzą kogo będą obcałowywać w kwietniu (oprócz męża oczywiście;-))
ja się dowiem dokładnie za tydzień i tak mnie nakręciłyście, że powoli sama zaczynam być ciekawa, choć początkowo nie miało to dla mnie aż takiego znaczenia, bo kontynuator rodu już jest:-D

nadii1 wielkie gratulacje!mam nadzieje ze znajdziesz śliczniutkie różowe bamboszki :-) Ale będzie niespodzianka :-)
W sobotę będę trzymać za ciebie kciuki i jestem przekonana ze wszystko będzie dobrze. Ja ci od siebie życzę już dziś dużo szczęścia i spełnienia marzeń.

Zerkam do was tylko na chwilkę, by potwierdzić że żyję i miewam się nienajgorzej, ale z powodu przeprowadzki czasu na bb brak.:sorry: W poniedziałek mam połówkowe usg i trochę się go boję.:eek:

Witajcie,
ja od rana w kiepskm nastroju niestety:-(
Byłam u lekarza i niezbyt dobre wieści przynoszę. Skróciła mi się szyjka (2.5 cm) tak więc leżenie i oszczędny tryb życia. Dostałam Fenoterol i Isoptin. A jeszcze do tego miałam pobieraną ponownie cytologię i ta moja szyjka taka jakaś teraz jest że krew się z niej polała:-(Przerażający widok.
Na szczęście z dzidzią ok, została pomierzona i lekarz powiedział że waży jakieś pół kilo, no i powiedział też, że bardziej dziewczynka niż chłopiec ale za miesiąc potwierdzimy.
Najgorzej że wczoraj zaczęliśmy chodzić do szkoły rodzenia a dziś się dowiaduję że żadne ćwiczenia nie wchodzą w grę, jedynie zajęcia teoretyczne:-(
Z jednej strony cieszę się że maleństwo ma się dobrze ale z drugiej boje się co dalej będzie z tą szyjką.

Margaret wypoczywaj, bierz lekarstwa i uważaj na siebie a będzie dobrze. Trzymam kciuki :tak: Do Isoptinu i Fenoterolu organizm przyzwyczaja się zazwyczaj po kilku dniach (zależy jaką dawkę bierzesz), ale pewne nieprzyjemne skutki uboczne jak kołatanie serca, podwyższone tętno, szybkie męczenie się, zawroty głowy mogą pojawiać się przez cały czas brania.

Hej,witam z wyrka:happy:
O dzidzia też kopnęła na przywitanie.A tak ogólnie spokojna jest ta moja córcia,więc macie szczęście.Bo syn w brzuchu wiercił się całą dobę,i tak mu zostało,nawet jak siedzi minute to oprócz gadania musi nogami machać i się wiercić.
Z tymi goframi to przesadziłyście.To ja tu biedna,głodna,bezradna w wyrku,a tu takie rzeczy:zawstydzona/y: Więc poproszę bardzo o przepis,to chłopa zmuszę do zrobienia w weekend (dla dzieci oczywiscie:-p):-D
Ja miałam kiedyś przepis,ale jakas guma arabska wyszła.:baffled:
Margaret,leż ile się da.:tak:Lepiej teraz na spokojnie w domu,niż potem w szpitalu z pupą do góry,pod kroplówką i z zakazem ruszania. Do fenoterolu się przyzyczaisz za kilka dni.
U mnie pojutrze będzie miesiąc leżenia,ależ dzielna jestem:rofl2:
No,nie pamiętam co jeszcze komu miałam napisać.Gratuluje synów i córek.:tak:
Buziaki.Pa.

reklama
Margaret,leż ile się da.:tak:Lepiej teraz na spokojnie w domu,niż potem w szpitalu z pupą do góry,pod kroplówką i z zakazem ruszania. Do fenoterolu się przyzyczaisz za kilka dni.
U mnie pojutrze będzie miesiąc leżenia,ależ dzielna jestem:rofl2:

Gabi już miesiąc:szok:podziwiam, dzielna jesteś.
Ja postaram się wziąć z Ciebie przykład i też będę grzecznie leżeć. Masz rację lepiej w domu niż w szpitalu. Od wczoraj po powrocie od lekarza wstaję tylko do toalety. M szykuje mi rano śniadanko a później obiad więc jest dobrze. Będę tylko wstawać z wyrka te dwa razy w tygodniu zeby posiedzieć na szkole rodzenia, a jak inne ciezarówki będą ćwiczyć to ja będę sobie tam leżeć na materacyku.

Do góry