reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

Mój chyba wie, że mama kocha spać, więc już od 5 miesiąca przesypiał całe noce. Teraz kładziemy go o 20 i śpi do 9 bez pobudki (tydzień temu była przesiadka z dziecięcego łóżeczka na takie "dorosłe" i na razie jest taka euforia że sam leci się kłaść). Jak skończył rok to butla z mlekiem sama jakoś odeszła w zapomnienie. Drugi chyba też wie, że mama jest śpiochem i też już ładnie śpi od 20 z jedną tylko pobudką o 4 i wstajemy o 9.
Szwedko a co do gruzowiska, to przynajmniej się nie znudzą bo w każdym kącie znajdą coś do zabawy ;)

reklama
Słuchajcie! Zdarzył się jakiś cud! Dziś Majka przespała całą noc i to w łóżeczku :szok:. Jak przyszła rano, ja na zegarek, a tu 7.10. Jeszcze takiej rewelacji nie grali. Chyba mój wpis na forum miał magiczny wymiar. To pierwsza taka nocka od jej urodzenia :-D. Życzę sobie powtórki - ależ jestem zachłanna;-). Dobra lecę lekcje odrabiać :-(. Ta pierwsza klasa mnie dobija, a te czytanki ...
klucha - a jak szczegóły imprezki?

szwedka super oby tak dalej

co do imprezki to w pl robimy w gliwicach
juz prawie wszystko mamy pozalatwiane jeszcze tylko autokar i kwiaty zamowic trzeba
moja dzis nawet oka nie zmrozyla wiec bedzie ciekawie i zaraz pewnie marudzenie sie jej wlaczy

Szwedko, no to gratki dla młodej :D Oby więcej takich nocek było.
Klucha gratuluję :) A co robicie z Hanutkiem na czas ślubu? Będzie z wami czy z opiekunką?

eee no oczywiscie ze z nami moja mama mowila ze i tak zapewne nie wytrzyma do konca wiec bedzie z hania. moja mama to aa wiec nie lubi takiego rodzaju imprez wiec szuka wymowki po prostu aby szybciej sie zmyc a ja nie chcem jej tego bronic. po prostu boi sie i ja to probuje rozumiec. najwazniejsze ze bedzie a ze do konca nie zostanie to juz tylko szczegol

Szwedka gratulacje. oby juz tylko takie noce byly.
AsiekZ no popatrz jakie te dzici nasze rozne, no moj by mogl kilka rzeczy skopiowac od swego imiennika :) a wiesz ze Miloszek urodzil sie w ten sam dzien co ja :) a Marcelek najblizszego brata ciotecznego tez ma miloszka :) tak zbieg okolicznosci :)
klucha najwazniejsze by byla w kosciele a na imprezce tyle co bedzie milala sily. a przy okazji nacieszy sie Hania.

Ostatnia edycja:
Klucha dokładnie tak, najważniejsze żeby była na uroczystości, a potem będzie miała tyle zajęć przy Hani, ze nie będzie miała czasu martwić się czy wytrzyma czy nie... Nie mam styczności z ludźmi z tego typu problemem, ale jestem w stanie sobie wyobrazić i rozumiem, lepiej nie kusić losu.
Szwedka miło cie "widzieć" :D moja przesypia noce od 8 miesiąca życia... więc nic nie doradze, ale są na forum maluchy co nadal jedzą w nocy, choć wszyscy z tym walczą, z różnym skutkiem, ale się nie poddają :)
Tak, Gabi mieszka w swojej ruderze, która już zdecydowanie rudera nie jest, z Anią bywa różnie, troszkę choruje, ale za to gada jak najęta i to takimi tekstami, że paść ze śmiechu idzie... przy czym mała z niej modelka bo ulubionym zajęciem jest przebieranie :) i to nie w byle co... zawsze ma wizję co chce znaleźć w szafie.
AsiekZ 100 zł różnicy to już nie różnica... tym bardziej jeśli różnica w ilości zajęć jest tak znaczna.

Klucha - fajnie, że mama zdaje sobie z tego sprawę i sama chce zająć się czymś innym, w tym wypadku nawet wyjdzie wam na dobre, bo nie ma to jak babcia.
Maryś - No właśnie coś dużo ostatnio tych Miłoszków :) Jak byłam w ciąży z Marcelem to nie słyszałam u nas w mieście w ogóle o Marcelach a teraz co chwila jakieś dziecko to Marcel, pewnie z Miłkiem będzie tak samo ;)
Gosha - ostatnio zrobiliśmy dokładnie rozeznanie i chyba jednak zdecydujemy się na publiczne, może mniej zajęć ale są młode fajne panie a nie emerytki jak w tamtym i dzieci są normalne. W tym prywatnym same jakieś ADHD, z którymi panie ledwo dają radę.

AsiekZ a ty teraz od wrzesnia chcesz puscic Marcelka do przedszkola nie? ale przeciez on bedzi mial dopiero 2,5 roku nie kreca u was nosem na to? u mnie by nie przyjeli. jeszcze do prywatnego to moze jakby byl odpieluchowany i sam jadl lyzeczka wszystko, ale do panstwowego to zapomnij o czyms takiem. a u cibie jak normalnie go przyjma?

reklama
Nie nie będzie problemu, warunkiem jest właśnie brak pieluchy i samodzielne jedzenie i picie, a te warunki spełnia więc nic nie stoi na przeszkodzie.

Do góry