reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

reklama
Szwedka witaj z powrotem! :-)

Nenius trzymaj się i zdrówka dla dzieciaczków! :-)

W przszłym tygodniu wybieram się do rodziców, nie widzieliśmy się na żywo ponad 5 miesięcy, stanowczo za długo. :zawstydzona/y: Czeka mnie podróż pociągiem z Julianem i psem, mój M dojedzie do nas później. :confused2:

Padam na nos, więc dobranoc. :-)

Witam pięknie choć zapracowanie :-).
Poniedziałek zapowiada się gorący - w sensie zawodowym:baffled:. Jak wyjdę o 5.30, to wrócę chyba o 18 :dry:.
I powiem wam jeszcze, że jesteście jak narkotyk, nie da się bez was, pomimo .... takich tam ...
Maja stawia samodzielne kroczki i jest z siebie bardzo dumna. A co do humorków żywieniowych, to zarzuciła totalnie dziecięce zdrowe zupki i inne słoiczki na rzecz normalnego jedzenia - i tak w domu zapanował jeden garnek dla wszystkich :-p.
Lecę spać, bo długo nie będę się wylegiwać, bo niunia jeszcze nie rozumie, że w nocy nie ma pobudek i tak mam 2 - 3 karmienia. Po ok 180 mleczka wydoi i śpi dalej :baffled:.
A Gabi to jest? Bo jakoś jej nie widzę.
Dobrej nocki

hej:)
Gabi jest ale nie na głównym:))

a my mamy 1 karmienie i to 100ml wypija i spi,no ale moja to wybitny niejadek:))

padam na pysk, bo hania juz niezle zasuwa, a dzisiaj kupilam jej taki namiot w biedronce i pol dnia tam siedziala i sie bawila:)) a ja musialam pilnowac co by nie przyszlo jeje do głowy opierac sie o scianki, bo zledzie w domu nie były wbite:))hihi

miłej nocki

Dołączam i ja do wymęczonych mam biegaczy.
Dziś u nas prześliczna pogoda wiec pól dnia na podwórku.
Wszystkie jaszczurki spłoszone, wystające trawki wyrwane, kamyki na podjeździe poukładane. Czyli Marcel normę dzienna wykonał :)

U nas jest jedno czasem ale to rzadko 2 karmienia w nocy. Tak ok 150ml każde.
Ale Marcelek lubi się ogólnie budzić w nocy nie koniecznie na mleczko. Wiec 3,4 pobudki to norma jak dla nas.

Witajcie!

padam na pysk, bo hania juz niezle zasuwa, a dzisiaj kupilam jej taki namiot w biedronce i pol dnia tam siedziala i sie bawila:)) a ja musialam pilnowac co by nie przyszlo jeje do głowy opierac sie o scianki, bo zledzie w domu nie były wbite:))hihi

Kainkas - odgapiłam od Ciebie i też kupiłam ten namiot :zawstydzona/y:
Ale wieczorem i Ania nie zdążyła się już bidulka nim nacieszyć, bo dostała gorączki i zasnęła mojemu bratu na rękach...
Za to jutro będzie zdziwiona co to jest ;-)

Stety-niestety Ania również nadal budzi się w nocy. Czasem trzy razy, czasem pięć... Zawsze musi być cycuś...
Kiedyś ją zacznę oduczać, teraz nie mam siły.............

Ostatnia edycja:
a moja zalezy czasami spi cala noc do 6 i mleko i do 9 a czasem dwa razy sie obudzi i wstaje o 7:30
ta pierwsza opcje wole bardziej no ale to chyba kazda z nas

moja jeszcze nie biega ale juz kilka kroczkow sama zrobi wiec chyba niedlugo zacznie i biegac, ach nie wiem czy mam sie cieszyc na czworaka daje niezle w kosc co dopiero w pozycji wyprostowanej. hmmm

pogoda sie zepsula bo zachmurzone niebo i chyba bedzie padac
diabliczko chyba cale slonko zostalo oddelegowane do ciebie ;-)

Witam
U nas jeżeli chodzi o nocne wstawania to jest różnie, nie ma stałych por i ilości nocnych pobudek z reguły są to 1-2 nocne pobudki na które musze wstać i daje jej coś do picia a niekiedy mleko, a budzi się częście ale sam daje sobie rade szuka smoczka a że ma 3 w łóżeczku to sobie sama sięgnie :-D chyba że wszytskie wywali to wtedy stoi w łóżeczku mnie wola i idzie dalej spać:-D

Pozdrawiam

Biore sie do pracy

buziaki dla maluszków

Jula budzi sie w nocy do 4-5 razy, rzadko bywają 2 pobudki - a wtedy jestem wyspana na maxa ;)
I chyba musze sie pogodzic z tym, ze tak bedzie dopoki cycujemy. I zastanawiam sie jak długo ją karmić, bo poprzednio Szymka tylko do roku karmiłam.

Pogoda za oknem fatalna, deszcz, snieg, rano nawet grad i poprzetykane słońcem. Wrrr. Siedzimy wiec w domu.

reklama
Hej piękne!
Dziś miałam bardzo imprezowy dzień, bo chrzciny u brata :-). Moja pociecha nie dała mi możliwości skosztowania wszystkich przysmaków :baffled: niestety ... Za to naganiałam się za nią po pachy.
Już fajnie zaczęła chodzić i jest z tego bardzo dumna - tak jak i mamusia :tak:.
Jutro kończy roczek .... Przez ten rok tyle się wydarzyło ... :zawstydzona/y:
Cóż ale nadzieja jest i tego się trzymam.
Nawet nie mam kiedy zrobić jej tych urodzinek, bo od rana w pracy, a na 15 na szkolenie :-(.
Wszystkie pewnie buszujecie na zamkniętym, bo mały tu ruch. Bardzo proszę złóżcie życzenia małej nadii - nie wiem, czy dobrze zapamiętałam nick:sorry2: - bo też roczek jutro stuka :-)
Pozdrawiam

Do góry