reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

reklama
Hej poniedziałkowo :-)
u mnie lekko podziebiony sredniak (z katarem), zatrzymany w domu, wiec ciekawe jak to bedzie?
MaDunia - zdrówka dla ciebie a przede wszystkim dla twojego m., bo chory chlop to nie ma nic gorszego ;-)

maks_olo witaj wsrod kwietniówek :-)

Hejkaaaa babole :))

u nas Nadinka juz zdrow Ale kupsko zrobila niesamowite Praktycznie sie kupa wylala z pieluchy !

Pogoda nie najciekawsza Mglisto i rosii na dworku :( :/

Mam nadzieje ze zmienii sie to bo chce na spacerek wyjsc z Niunka :))

Cześć
melduję, że żyję i z kręgosłupem wszystko dobrze :tak: Obyło się tym razem bez leków i w miarę szybko przeszło :-D Lekarz kazał wypoczywać i jak najmniej dźwigać.:dry:

Kurcze jak czytam ile te wasze maluchy mają ząbków to jestem w szoku :szok: mój jak na razie ma tylko 2 dolne jedynki i nic więcej. Zmierzły jest od jakiegoś czasu, śliny pełno, dziąsła szerokie a zębów brak :cool: i przez to taka maruda, że hej.

A my siedzimy już trzeci dzień w domu bo takie mrozisko trzyma że hej.

MaDunia dużo zdrówka dla was :happy2:
maks_olo witaj

no to dobrze marzenko ze juz dobrze wiec sie nie przemeczaj i nie dziwgaj tak jak lekarz powiedzial

u nas tez dobrze tylko ogrzewanie szwankuje troche i musimy sie dogrzewac piecykiem gazowym

maks_olo witaj w gronie:-)

już przeczytałam przepis ma_duni...jutro robie -tylko papilotki kupie:-) (aż sprawdziłam na google co to jest)

Mróz trzyma i starch nosa z domu wychylac, współczuje zimna w domku. Klucha z dogrzewaniem sie, to proszę bardzo uważac !!!!
Marzenka super ze przeszlo, niestety z kregoslupem jest tak ze jesli bedziesz wykonywac czynnosi ktore go wtedy obciazyly jest szansa na powtorke. Rada mniej dzwigac fajna, ale jak mozna mniej dzwigac coraz to cieższe dziecko ?;-):-D

witam dziewczyny!
w końcu udało mi się tu dostać, bo wiecie moje dwa serca, to baaaardzo wymagające są ;-)
przeczytałam Wasze posty od 1 stycznia - na więcej nie pozwolili :-p

napiszę w skrócie jak jest u nas na tematy,które ostatnio poruszałyście, a potem będę się starała jakoś do Was podłączyć :tak:

* Sylwka spędziliśmy w łóżkach, nawet przespaliśmy północ, a chłopcy nawet nie drgnęli na fajerwerki :-)
* właśnie męczymy się z katarem Olusia, ale bywało gorzej - inhalacje czynią cuda...
* co do spacerów, to my korzystamy z wózka podwójnego i zawsze wychodziliśmy nawet na 3 godz, ale przy mniej niż -10 wymiękam...:-(
* nie mam pojęcia co do wagi Olka, bo jak mam iść do przychodni tylko go zważyć, a przez co rozbierac z tych wszystkich kombinezonów, to się nie piszę :-p:-D
* ja tam mama butelkowa jestem (młody pił z piersi tylko przez tydzień w szpitalu) i nie mam wyrzutów sumienia ;-)
* problem z rękawiczkami nas ominął - jeden u drugi uwielbia, starszy wręcz kocha palczaste :tak:
* widziałam, że czasami o dość późnych porach piszecie do siebie :szok:! ja o 21.30 padam na pysk :-D
* Olek świetnie się rozwija mimo problemów zdrowotnych - zaczyna się puszczać, choć tłumaczę mu,że w tak młodym wieku, to nie wypada :-D
* chodzi spać o 19.15, śpi do 7. mamy jedno karmienie nocne... ale jak jest katar albo ząbek idzie, to wstaje do niego nawet i 20 razy... trzeba to przetrwać
* podziwiam mamy gotujące, bo ja to nawet herbatę przypalę :wściekła/y: Mąż zajmuje się gotowaniem, a chłopcy jedzą słoiczki :tak:
* co do zastrzyku ja sama nie zastosowałam go, bo znajoma strasznie przytyła - za dużo hormonów... chyba, że piszecie o innym... sama stosuje plastry i jest ok :-) nie polecam spirali, bo Oluś jest właśnie takim dzieciaczkiem ze spirali...:-Dale to dłuższa historia...
* ząbków mamy 4 - przechodzimy dosyć boleśnie, w przeciwieństwie do starszego brata...
* jeden i drugi śpią w kojcu lub łóżeczku turystycznym, bo straszne wiercipięty z nich i nie raz głowa była poturbowana.... :-p
* Oluś mówi więcej słów niż jego starszy brat (bez zrozumienia oczywiście), chyba uczy się, jak staram się rozgadać Maksa
* nie nocnikujemy - zamierzam na lato uczyć za jednym razem obu :tak:
* któraś z mam pytała jak to jest z dwójką (przepraszam, że nie pamiętam, która), a więc - pierwsze pół roku było tragiczne, ale teraz wychodzimy na prostą - i zaczynam cieszyć się z macierzyństwa, bo kiedyś nie miałam na to siły.... :-p

to taki wielki skrót ;-)
pozdrawiam Was serdecznie

Hej, witam się i tutaj :-)

U nas przeziębieniowo, dzieciaki zasmarkane, D kaszle, mnie też coś chyba bierze. Oby się tylko na przeziębieniu skończyło bo w niedzielę na imprezkę urodzinową się wybieramy :tak:

reklama
patewka oczywiscie ze uwazamy mamy speecjalny grzejnik na butle gazowa i jest on w kuchnio salonie wiec caly czas obserwowany pochodzi z pol h i wylanczamy

Do góry