reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2009

Weekend minął . Sobota pod znakiem chaotycznych zakupów - średniemu się przypomniało ze idzie na urodziny do kina ... a my bez prezentu :wściekła/y:. Do tego tradycyjnie o poranku targ i zaraz potem tesco - bo kupowalam jedzenie pod chrzciny, a w czwartek zaczynam wypieki i bigos :-D i moje popisowe szynki z farszem jajecznym w galarecie. Niedziela to dłuuugi spacer z m. i Julcią spiącą w wózeczku.

A !- mamy poprawę skóry - część wysypki zniknęła samoistnie - to ta od szaliczka, a cześć uporczywie odnawiającą sie potraktowaliśmy sterydem + ichtiolem i też schodzi :-D W sumie poprawa była już po 1 smarowaniu, dzisiaj to dzień 3 i będzie bez sterydu - mamy do tego maść z cynkiem i to ma już wystarczyć. Tyle tylko ze cofnęłam się do samego cyca. I zaczynamy rozszerzać dietę od nowa. Czyli tak jakby do tej pory nic nie było wprowadzone. Na początek brokuły, potem dynia, ziemniak, miesko. Bez owoców. W tygodniowych odstępach.

Przebiła się też druga górna jedynka, mamy wiec klawiaturkę w ilości 4 ząbków :rofl2:

Nastąpiła zdecydowana poprawa i ogolne uspokojenie; nie ma nerwowych potrząsań główką z uwagi na swedzącą szyję czy tarcia nóżki o nóżkę, no i płaczu :-D.

Z radości nastawiam dzisiaj mój piernik. M. poprosił o 2 sztuki. No to będą dwa pierniki :cool2:

Miłego dnia wszystkim, a dla Filipka z okazji ukończenia 7 miesiecy mnóstwo całusków.

reklama
Hej wszystkim:)
No to Patewka czeka Cie masa roboty w kuchni :tak: Dobrze, że Juli zdrowieje i znika wysypka, wiem co to znaczy chory maluszek.

A my wyczekujemy z napięciem, czy pojawi się ospa czy nie... Wczoraj miala chrzestna przyjechać do Mateuszka w odwiedziny, ale z racji na tego półpaśca u mamy itp dmuchamy na zimne i wizyta sie po raz kolejny odwleka, a szkoda.

Ale tu cisza......

Patewka-dobrze że już po wysypce,cierpliwości życzę we wprowadzaniu diety:tak::tak::tak:

Zazwyczaj nie miewam snów,ale dziś śniło mi się że Konstancja ma potworną wysypkęna buzi....oby to nie był sen proroczy:eek::eek::eek:

Miłego dnia.....

Hej laski!!!!

Melduję się z Ełku. Nie miałam czasu na bb bo w ostatnim tygodniu teście przywiezli nam psa, wiec pilnowanie Filipa i psa na każdym kroku nie pozwoliło mi na siedzenie przy kompie. A od soboty jestem u rodzicowi zostanę do niedzieli, wiec tez czasu mało.

Gosiakma zdrowka dla maluszka!!!! i poprawy stosunków z mezulkiem!!!

Patewka dzięki za życzonka , towjej królewnie też spóźnione buziolki w nóźki!!!!:-):-):-):-)
Kurcze ja tez borykam się z paskudzctwem na buzce Filipka, takie skazowe plamy wyszly i sa coraz wieksze i czerwone. I mam wrazenie , ze zaczelo sie to miesiac temu od kiedy daje sloiczki. Moze tez powinnam przejsc na samego cyca i powoli od nowa wprowadzac sloiczki. Patewka kochana z braku czasu nie wiem jak doszlas do takiego rozwiazania, ??? bylas u lekarza??? narazie peditra powiedial , zebym ograniczyla mleko i takie tam....ale nie widze poprawy. Moze to na prawde od sloiczkow??boze jestem bezradna !!!:szok::szok::szok:

Oki kochane lece , bo Filipek zaczyna sie krecic. Aaaaa i chyba Filipka klawiaturka zębowa jest najwieksza...:szok::szok::szok:w przeciagu 1,5 miesiaca mamy 5 zabkow. Wlasie przebija sie pierwsza 2:-).

Pozdrawiam!!papa

Cześć
ale tu pusto. U nas sprzątanie w meblach, obiad na szczęście z wczoraj, młodszy śpi a starszy zbija bąki :eek: Nic nie będzie robił, bo mu się nie chce jak mi zapowiedział i po prostu snuje się po mieszkaniu :cool2: Wszelkie próby zainteresowania go czymkolwiek to wielki bunt :wściekła/y:
Zazwyczaj nie miewam snów,ale dziś śniło mi się że Konstancja ma potworną wysypkęna buzi....oby to nie był sen proroczy:eek::eek::eek:
Adusia słyszałam ze sny należy odbierać na odwrót, czyli to by znaczyło że Konstancja nie będzie miała wysypki :-D I oby tak było ;-)
Na razie :happy:

Moze to na prawde od sloiczkow??boze jestem bezradna !!!:szok::szok::szok:

Już to pisałam ale powtórzę się....w słoiczkach jest dodawane mleko i jego przetwory,oraz kurczak a to uczula najwięcej dzieci...Czytaj etykiety i zastanów się nad kurczakiem....A z lekarzem warto pogadać może będzie miał jakieś ciekawe pomysły.

Marzenka-skąd ja to znam...u mnie jak nie komputer,to konsola a jak nie konsola to .....głodny jestem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Już to pisałam ale powtórzę się....w słoiczkach jest dodawane mleko i jego przetwory,oraz kurczak a to uczula najwięcej dzieci...Czytaj etykiety i zastanów się nad kurczakiem....A z lekarzem warto pogadać może będzie miał jakieś ciekawe pomysły.

adusia dzieki!! czytam te etykiety...kurczaka jeszcze mu nie dawalam:no::no:

Marzenka-skąd ja to znam...u mnie jak nie komputer,to konsola a jak nie konsola to .....głodny jestem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Adusia ujęłaś to bardzo dobrze. A u nas jeszcze jak nic nie włączone to zrobię mamie na złość, a mnie wtedy nerwica zbiera :wściekła/y:bo robi to wyjątkowo złośliwie.

U nas na szczęście rozszerzanie diety przebiega bez uczuleń, tyle ze mały ma czasem problemy z kupą, bo wychodzą zbite bobki, jak z plasteliny. :sorry: A pręży się, stęka a tam niewiele. No i nadal króluje cyc ;-)

Hej laski!!!!

Kurcze ja tez borykam się z paskudzctwem na buzce Filipka, takie skazowe plamy wyszly i sa coraz wieksze i czerwone. I mam wrazenie , ze zaczelo sie to miesiac temu od kiedy daje sloiczki. Moze tez powinnam przejsc na samego cyca i powoli od nowa wprowadzac sloiczki. Patewka kochana z braku czasu nie wiem jak doszlas do takiego rozwiazania, ??? bylas u lekarza??? narazie peditra powiedial , zebym ograniczyla mleko i takie tam....ale nie widze poprawy. Moze to na prawde od sloiczkow??boze jestem bezradna !!!:szok::szok::szok:
Tak byłam u lekarza - alergologa, nie potrafilam sama odp na pytanie co uczula - z moich obserwacji i wniosków to była: raz alergia kontaktowa (na jakis barwnik - wywalilam czerwony szaliczek i mate edukacyjna). Czesc wysypki z szyi zaczela samoistnie zanikac po usunieciu podejrzanych przedmiotów oraz po kapielach w oilatum i smarowaniu kremem z tej serii, a czesc na pleckach nie znikala tylko co wieczor była zaogniona. I wydaje sie ze te drugie nie znikajace plamki to wlasnie alergia pokarmowa.

Od 3 dni bylismy tylko na cycu - i kuracji 2 masciami zmian skórnych, i zaczelam dawac tylko kleik ryzowy na wodzie - wczoraj wydawalo mim sie ze widze 2 nowe plamki kolo lokci i w pierwszym momencie pomyslalam ze je wczesniej przeoczylam, ale jak dzisiaj pojawily sie malutkie plamki na pleckach - - to jednak musi to być ryż :-(. A ja traktowalam go jako zupelnie bezpieczny i niealergizujacy i własciwie wszystkie nowosci to na tym ryżu wprowadzalam....

Tylko tej wysypki to jest na prawde malo, wiec sie sobie nie dziwie z nie zauwazylam jej wczesniej i ona po prostu kazdego dnia narastala. Jutro szczepienie wiec nic nie wprowadzam, w piatek podam 2 łyżeczki brokułów. To zalecenie pani alergolog, jakby nie uczulały następnie mam wprowadzic dynie.

Aha wybierzcie sie jednak do lekarza, ja czuje sie okropnie bo uczulenie doszlo w pewnym momencie do okropnego stadium. No a teraz bardzo powoli z tego wychodzimy.

Znikam do poniedzialku, przede mna nawal roboty - sciskam mocno, na zapas skladam zyczenia i w ogóle pa pa :-D.

reklama
Cześć. :-)

Buziaki w stópki dla dzsiejszej solenizantki Toli Margaret i dla Alexa Gosiaczek! :-)

Padnięta jestem. :confused2: Julian budzi się w nocy, jest kompletnie wybudzony turla się, marudzi i roznosi kołyskę przez 1,5-2 godziny zanim pójdzie spać. :dry: Mam nadzieje, że to przez górne jedynki, jedna już się przebiła ale druga jeszcze nie. :confused2: W końcu przestanie być szczerbatym młodzieńcem, bo górne dwójki ma już spore i pomiędzy nimi była do tej pory brama portowa. :-p

Zaczynam też powoli myśleć nad prezentami gwiazdkowymi. :tak: Na razie zrobiłam kalendarze z Julianem i trzeba wymyślić po jakimś drobiazgu dodatkowo dla każdego.

---------------------------------------------
Edycja

Aha i Patewka przepraszam, że o Filipku i Julci zapomniałam. :sorry: Zaległe buziaki w stópki! :-)

Powinnyście być na liście Kwietniówek, więc jeżeli chcecie to dajcie info i Was dopiszę. To samo dla wszystkich Dziewczyn, których nie ma w spisie kwietniowych Mam. :-)

----------------------------

Przepraszam Aha, oczywiście jesteś na liście. :sorry: Coś mi się na oczy rzuciło. :confused2:

Ostatnia edycja:
Do góry